PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46536
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Kurt i Blaine

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie w związku Kurta i Blaine kto jest stroną dominującą, a kto stroną bierną ? Chodzi mi o to kto jest na górze, albo na dole.

Moim zdaniem to było na zmianę :).

ocenił(a) serial na 10
118julka

Ja natrafiłam na niego przez przypadek przeglądając swojego tumblra. Dopiero później oglądając jego filmiki zobaczyłam, że ma powiązanie z Darrenem :). Pozytywny gostek hehe :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Mnie w ogóle nigdy nie interesowała forma filmików na youtube i dopiero niedawno mi się spodobało i zaczęłam oglądać kilku youtuberów, ale jednak bardziej jestem związana z serialami, a jego jak chcę oglądać to muszę mieć akurat ochotę na angielski, bo czasami mam tak, że po prostu jestem zmęczona i nie mam siły wsłuchiwać się w obcy język. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Też raczej nigdy nie oglądałam żadnych youtuberów. Jednak Tylera ogląda się bardzo sympatycznie i jakoś mnie wciągnęło :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja pewnie w wakacje będę oglądać więcej, bo teraz jeszcze mam seriale, a w wakacje zawsze szukam czegoś nowego, a niestety zaczyna brakować fajnych seriali, to może właśnie bardziej wkręcę się w tego youtube'a. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Obejrzałaś aż tyle seriali ? :p

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

No tak, bardzo dużo ich już było. Ale w końcu trafiłam na Glee i teraz poprzeczka została podniesiona i nic nie może tego przebić. ;)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Podziwiam :). Ja za to mam masę horrorów obejrzaną, chociaż jak spojrzę z drugiej strony to jest jeszcze kupa filmów do nadrobienia :p.
Glee jest wyjątkowe i ma w sobie praktycznie wszystko, dlatego ciężko znaleźć coś podobnego :). Ciekawe czy kiedykolwiek stworzą coś podobnego ;). Ja teraz czekam z niecierpliwością na nową wersję Rocky Horror Picture Show :). Ma tam grać Adam Lambert, więc tym bardziej nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja akurat horrorów zazwyczaj nie oglądam, chociaż kilka widziałam, bo od czasu jak kilka lat temu przestaliśmy ze znajomymi zbierać cukierki na halloween, to teraz co roku spotykamy się na noce horrorów. :P
A jakby stworzyli coś podobnego do Glee to byłoby super i na pewno bym oglądała,tylko szkoda, że już nie z tymi samymi postaciami, które tak lubię. :(

ocenił(a) serial na 10
118julka

Też chętnie bym zrobiła sobie taką noc horrorów, tylko, że moi znajomi nie chcą ich oglądać i tu jest problem :p.
Nio szkoda ;/. Jednak najważniejsze, że każdy z nich coś robi i są jakieś informacje o nich, które można śledzić ;). Gorzej będzie jeśli przestaną się udzielać i wszystko ucichnie.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

A właśnie moi znajomi uwielbiają horrory i tylko ze mną jest coś nie tak, ale ja ogólnie lubię oglądać filmy i seriale, więc tak właściwie to jestem bardzo otwarta na wszystkie gatunki filmów, chociaż mam też swoje ulubione.
Tak, dobrze, że coś tam robią, ale ja i tak wolałabym ich widzieć w jakimś serialu, bo jeszcze książkę Chrisa mogę poczytać, ale niestety np. z obejrzeniem Darrena na Broadwayu to już większy problem. Dobrze, że przynajmniej Diana gra w jakiś filmach. No i Jonathan w serialu, ale do tego to się JESZCZE nie przekonałam.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Pewnie każdy ma swoje ulubione :). Możesz mi pożyczyć swoich znajomych na tydzień, pooglądam z nimi horrory i Ci ich oddam haha :p.
Nio racja lipa z oglądaniem występów na Broadwayu, a szkoda ;/. W czym gra teraz Jonathan ?

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Haha :P Spoko, moi znajomi na pewno byliby zachwyceni, że wreszcie znaleźli kogoś do horrorów. ;)
Jonathan gra w Looking/Spojrzenia. Ja obejrzałam jeden odcinek, ale mnie nie zachwycił, więc na razie odpuściłam, póki jeszcze mam co oglądać. Ale do Glee też się przekonałam dopiero gdzieś przy 3. odcinku, a przy 4. stwierdziłam, że to najlepszy serial. :P Więc może z tym też tak będzie.
Jonathan grał jeszcze w filmie The Normal Heart/Odruch Serca, ale już nie aż tak ważną postać jak w Looking. Bo ja to oglądałam zanim jeszcze polubiłam go w Glee i jakoś go nie zapamiętałam z tego filmu. :(

ocenił(a) serial na 10
118julka

Pewnie tak hehe :p.
Rozumiem :). No z serialami jest różnie na początku może się wcale nie podobać, a potem wciąga. Za to ja muszę obejrzeć "The Flash" z Grantem Gustinem i " Shadowhunters" z Harry'm Shumem, no i resztę, którą wcześniej planowałam. Jednak najpierw muszę mieć spokojne sumienie i zdać ten angielski. Na razie nadrabiam tylko Tylera :p.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

O, "The Flash" też mam w planach! :)
To powodzenia z tym angielskim ;)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Orientujesz się czy jest już gdzieś online ?
Nie dziękuję ;).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Niestety się nie orientuję, bo to dopiero plany na wakacje. Wiem tylko, że gdzieś w telewizji leci, bo ostatnio na to trafiłam i mi się o tym przypomniało.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Szkoda. W telewizji to jakoś nie mogłabym chyba teraz serialu oglądać. Trzeba czekać na odpowiednia godzinę, a tak to włączasz kiedy chcesz i oglądasz ;).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

No dokładnie! To trochę uciążliwe, dlatego też nie lubię oglądać w telewizji, ale czasami jak nie mam co robić to w telewizji znajdzie się coś ciekawego, tylko zazwyczaj są to stare odcinki seriali, które już widziałam. :( Ostatnio ciągle trafiam na "Dr. House'a", którego nigdy nie obejrzałam do końca, więc może wreszcie puszczą sezon, którego nie widziałam :P

ocenił(a) serial na 10
118julka

Może Ci się uda :). Ja jak już oglądam telewizję to jakieś bzdety typu Ukryta Prawda haha :p, albo programy przyrodnicze lub muzyczne :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

O tak, też mi się zdarza oglądać Ukrytą Prawdę, chociaż zdaje sobie sprawę z tego jakie to głupie, ale jednak wciągające :P Jeszcze jak są Szkoła, Szpital i Ukryta Prawda jedno po drugim to siedzę i sama nie wierzę, że to oglądam :P

ocenił(a) serial na 10
118julka

Dokładnie heeh ;). Szkołę to czasami sobie nawet online włączam haha :p. Słyszałaś, że Leo w końcu dostał Oscara :D ?

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Słyszałam, dzisiaj to już chyba każdy o tym mówił. :)
Wreszcie się doczekał, chociaż akurat tego filmu nie widziałam, a i tak dużo osób mówi, że powinien dostać za "Wilka z Wall Street", a moim zdaniem to jeśli miał za coś dostać to za "Incepcję", bo to był dobry film, z genialnym zakończeniem. Nie wiem czy oglądałaś, ale polecam. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Pewnie tak hehe ;).
Co do "Zjawy" to słyszałam różne opinie. Jedni mówią, ze świetny film, a inni, że beznadziejny, więc trzeba kiedyś obejrzeć i samemu się przekonać. "Incepcji" niestety nie oglądałam. Ogólnie to muszę masę filmów z Leo nadrobić :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Też chyba będę musiała obejrzeć. I tego "Wilka z Wall Street" też, bo jeszcze nie widziałam. A nawet co do samego Leo jest wielu ludzi, którzy go uwielbiają i wielu, którzy go tylko wyśmiewają, ale ja go polubiłam po "Incepcji" i "Wyspie tajemnic", więc moim zdaniem dobrze, że dostał tego Oscara. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Też "Wilka..." nie widziałam i trzeba się zabrać za te wszystkie filmy :). Ja go tam lubię jako aktora i nic do niego nie mam :). Zdałam w końcu angielski i chyba wezmę się w końcu za jakiś serial ;).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja też nic nigdy do nie go nie miałam, ale wcześniej tak wszyscy o nim gadali, a mi był po prostu obojętny. Teraz, od jakiegoś czasu go lubię. :)
Gratuluję angielskiego! ;)
A ja nie wiem czy dobrze zrobiłam, że w ciągu roku szkolnego, ale właśnie zaczęłam oglądać "Flasha" na cda.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Ja go w sumie już długo lubię, ale jakoś nie zabrałam się za wszystkie jego filmy tak jak w przypadku Johnnego Deppa :).
Dziękuję :D.
O to super :D. Co tam, że w ciągu roku. Tyle jest tych seriali, filmów i ogólnie wszystkiego, że same wakacje nie wystarczą :p. I fajnie, że jest na cda :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

O, Johny Depp! Też go uwielbiam, chociaż nie widziałam za dużo filmów z nim.
Niestety okazało się, że na cda jest tylko trochę odcinków, ale na szczęście jest też na alltube, więc teraz tam oglądam ;) Najgorzej jest jak nie mam co oglądać, bo już widziałam tyle fajnych seriali, a potem jak już coś znajdę to od razu kilka na raz i nie wiem co wybrać.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Ja widziałam praktycznie wszystkie, oprócz tego najnowszego i kilku starszych. Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną Alicję w krainie czarów z Johnnym jako Kapelusznikiem :).
Na tym alltube też można za darmo oglądać ? Bo widziałam, że na cda też już zaczynają kombinować z jakimiś kontami premium jak wcześniej na zalukaj. Zawsze można oglądać kilka na raz tylko pewnie dłużej to trwa ;).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja widziałam niewiele, ale pewnie dlatego, że ogólnie oglądam mało filmów. Wolę raczej seriale, a filmy to tylko z kimś.
Alicji w krainie czarów nie widziałam, ale widziałam serial, w którym były postacie z różnych bajek i był też motyw Alicji i właśnie był kapelusznik grany przez aktora, którego też uwielbiam (uwielbiam mnóstwo aktorów :D ), więc ja już mam swojego jednego jedynego kapelusznika. ;)
Można za darmo, ale tam są linki do różnych i często są też do cda, ale nie zawsze i na niektórych linkach nie działa za darmo, ale ja już tam mam kilka sprawdzonych i Flasha na razie tam oglądam, bo do każdego odcinka jest jakiś działający link. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Z kimś bardzo fajnie ogląda się filmy, ale sama też lubię oglądać :). Dzisiaj byłam w kinie na "Zwierzogrodzie". Świetna bajka :D.
Wiadomo jak się już kogoś polubi jako jakąś postać to potem ciężko zmienić. Ja na przykład nie wyobrażam sobie innego aktora jako Iron Mana :p.
A to fajnie, może kiedyś tam zalukam jak nie będę mogła na cda, ani zalukaj oglądać :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Nie widziałam, chociaż ostatnio znów polubiłam oglądać bajki. Ja do kina chciałam iść na "Deadpoola", ale gdy miałam czas to nie miałam z kim, a jak miałam z kim to nie miałam czasu. :( Ale na tym mi tak nie zależało, a teraz czekam na "Wierną" i na to muszę kogoś znaleźć, bo muszę to obejrzeć. :)
Robert Downey Jr jest cudowny jako Iron Man! (kolejny genialny aktor :D Jak pisałam - dużo ich). Też sobie nie wyobrażam nikogo innego w tej roli. ;)
Mi na zalukaj coś ostatnio nie działa. :( Wyłącza się po kilku minutach, nawet jak jestem zalogowana i nie wiem dlaczego. :(

ocenił(a) serial na 10
118julka

Mogłaś iść ze mną na "Deadpoola", bo byłam z przyjaciółką jej bratem i siostrzeńcami :p. Jednak niestety czasami tak jest, że albo czas, albo coś innego nas ogranicza ;/.
Mi "Niezgodna" się podobała, za to "Zbuntowana" trochę mniej. Mimo to jestem ciekawa co będzie w "Wiernej" ;).
Racja też bardzo lubię Roberta :D. I to kolejny aktor, którego filmy muszę nadrobić (coraz więcej tych filmów się robi :p).
Może jakiś błąd ?

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Niestety. :( Ale na tą "Wierną" już nic mnie nie może ograniczać. Jakoś będę musiała znaleźć czas i towarzystwo i jakoś to razem zgrać.
Mi zazwyczaj pierwsza część podoba się najbardziej, ale mimo to "Zbuntowana" też była dla mnie ciekawa. Jak oglądałam np. "Więźnia labiryntu" to pierwsza część super, a druga w ogóle mi się nie podobała.
A ja też inaczej patrzę jak mam porównanie do książki. "Zbuntowaną" i "Więźnia..." oglądałam przed czytaniem książki, a drugie części po i w "Zbuntowanej" widziałam kilka pominiętych bardzo fajnych scen, ale i tak myślę, że dali radę i nie zawiedli tak jak z "Więźniem...".
Też już mam długą listę filmów do obejrzenia, ale jakoś nie mogę się za nie zabrać i wciąż szukam seriali. :P
Może błąd, ale dopóki działa cda to jeszcze jest ok, bo tam zazwyczaj jest większość filmów i seriali. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Sorry, tam jak pisałam o porównaniu do książki to chodziło mi o "Niezgodną", a nie "Zbuntowaną".

ocenił(a) serial na 10
118julka

Oby Ci się udało iść do kina :).
Co do "Więźnia..." masz rację pierwsza cześć była świetna, a w drugiej działo się tyle rzeczy, że w końcu nie można było się połapać co i jak.
Najgorsze jest jak pomijają fragmenty, które są na prawdę bardzo ważne i istotne do zrozumienia całej fabuły. Jeśli ktoś ogląda taki film nie znając książki to czasami nie może zrozumieć o co chodzi, albo dlaczego tak się stało itd.
Oby to cda działało jak najdłużej, chociaż już z niektórych filmów musiałam zrezygnować, albo szukać gdzie indziej, bo można było tylko oglądać z koncie premium ;/.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

A słyszałaś, że Dylan O'brien (Thomas z "Więźnia labiryntu") miał jakiś wypadek podczas kręcenia 3. części? Ja się dopiero wczoraj dowiedziałam. Ale możliwe, że przesuną przez to premierę.
Ja wszystko oglądam bez premium i działa. Jedynie czasami się długo ładuje, ale to raczej kwestia słabego internetu, bo jak próbuję wtedy oglądać gdzieś indziej to jest tak samo.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Nie niestety nic nie słyszałam o tym. Jeśli to coś poważnego to rzeczywiście mogę przesunąć premierę. Najważniejsze, żeby z nim wszystko dobrze było. Film może poczekać.
Też oglądam bez premium, ale niektórych filmów nie ma już darmowych.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Dokładnie, najpierw niech wydobrzeje i niech się nie spieszą z filmem, dopóki nie będzie wszystko ok.
To niedobrze. Tylko niech nie zamkną ani nie zepsują nam takiej fajnej strony jak cda, bo już z wieloma tak zrobili i jak nie przestaną to już nie wiem gdzie będzie można to wszystko oglądać. :(

ocenił(a) serial na 10
118julka

Dokładnie nie mam pojęcia gdzie wtedy można by to wszystko oglądać. Chyba, że powstanie nowa stronka.
A ja w końcu wzięłam się za "American Horror Story" i kończę 4 sezon ;). Świetny serial, ma swój intrygujący klimat.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Nie wiem czy znałaś, ale kiedyś była taka genialna stronka ii tv, gdzie były chyba wszystkie seriale (tylko nie wiem czy filmy były) i były w różnych wersjach (z napisami, z lektorem, po angielsku), ale niestety zamknęli tą stronę, ale bardzo bym chciała, żeby znów coś takiego było, bo tam przynajmniej miałam wszystko w jednym miejscu i te seriale, które oglądam na bieżąco to zawsze się pokazywało kiedy były nowe odcinki, a teraz oglądam różne seriale na różnych stronkach i czasami tego nie ogarniam. :( Szkoda, że tak wszystko zamykają. :(
Ja widziałam tylko kilka odcinków, ale też od razu zwróciłam uwagę na ten super klimat i dlatego też chcę to kiedyś obejrzeć, mimo że to horror :D Tak właściwie to nawet nie wiem jak by można było opisać ten niesamowity klimat, bo sama nie wiem dlaczego on jest taki wyjątkowy, ale po prostu czuje się "to coś" i tak było i z AHS i z Glee. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Nazwa coś mi mówi, ale chyba sama nic tam nie oglądałam. Szkoda, że zamykają takie stronki. Rozumiem, że nie ma nic za darmo, ale nie każdy ma pieniądze żeby kupować każdy film i seriale.
Ja już jestem przy końcu 5 sezonu i słyszałam, że prawdopodobnie ma być 6 z czego bardzo się cieszę :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja muszę czekać przynajmniej do wakacji, żeby w ogóle zacząć, bo teraz nie dałabym już rady :(
Jest tyle do oglądania, a tak mało czasu! :(

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Ja muszę czekać przynajmniej do wakacji, żeby w ogóle zacząć, bo teraz nie dałabym już rady :(
Jest tyle do oglądania, a tak mało czasu! :(

ocenił(a) serial na 10
118julka

Tyle nauki masz, czy zwyczajnie boisz się zaczynać ? ;)
To prawda, ale co poradzić, trzeba w każdej wolnej chwili oglądać dopóki można.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Nauki to czasem jest dużo, a potem przez kilka dni nic, ale ogólnie szkołę mam daleko, więc sam dojazd trochę zajmuje. Czasem jeszcze trzeba się z kimś spotkać, albo zrobić coś innego, a jak już mam czas to zawsze są seriale, które oglądam na bieżąco i mam zaległości, a nie chcę ich kończyć (chociaż kilka już skończyłam, bo się zgubiłam w tych zaległościach, albo ciągnęli na siłę). Ogólnie jak zaczęłam niedawno oglądać tego Flasha to ostatni odcinek widziałam jeszcze przed świętami. :(
W wakacje mam nadzieję, że będzie lepiej, chociaż w tym roku chcę znaleźć jakąś pracę na wakacje. :)

ocenił(a) serial na 10
118julka

Rozumiem, wiadomo jak to jest w szkole raz z górki, a raz pod górkę. Poza tym czas strasznie szybko leci jak się coś ogląda. Niby odcinek około godziny, albo krócej, a czas przyśpiesza hehe ;).
O to fajnie, oby Ci się udało :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

No dokładnie. Niedawno nawet udało mi się obejrzeć kilka odcinków jednego dnia, ale jednocześnie robiłam coś innego, bo inaczej nie dałabym rady i mi te odcinki tak błyskawicznie mijały, że wydawało mi się, że minęło jakieś max 20 minut, a to już cały 45-minutowy odcinek. :) Ale nawet jak tylko oglądam to też szybko mija. Chociaż są też takie, które mi się dłużą, ale to właśnie te, gdzie już ciągną na siłę.

ocenił(a) serial na 10
118julka

Jak tak ciągną na siłę to kiepsko się ogląda. Ma się tą sympatię do bohaterów itd., ale fabuła jest naciągana albo już po prostu nie ma konkretnego wątku i człowiek ogląda bo ogląda. W maju mam 3 filmy, na które chciałabym iść do kina, ale nie wiem czy funduszy wystarczy :p.

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

Czasami lepiej jest skończyć szybciej, ale w odpowiednim momencie. Chociaż mi zawsze jest trochę żal, gdy kończy się któryś z moich ulubionych seriali, ale jak już oglądam tylko z przyzwyczajenia i sentymentu to też trochę bez sensu.
Co to za filmy? Bo ja się ostatnio w ogóle nie orientuje co się dzieje w kinie. Wiem tylko o 1 filmie, na który muszę iść, a nawet nie wiem kiedy.