PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Kogo covery najbardziej Wam się spodobały? Mnie osobiście bardziej spodobały się covery Madonny :) A Wam?

użytkownik usunięty
CamilloIpla

Nie jestem fanem ani Madonny ani Gagi, ale i tak oba odc. bardzo mi się podobały. Gdybym miał wybrać jeden utwór, to "Bad romance" ze względu na genialne kostiumy :O) Jeśli chodzi o cały odc., to nieco lepiej wypada chyba ten poświęcony Madonnie, pewnie ze względu na większą liczbę utworów.

Ja również nie należę do fanów żadnej z nich. I choć do Madonny mam dużo większy szacunek, to zdecydowanie dużo bardziej podobały mi się covery Gagi, choć były tylko dwa. "Poker face" już jest dla mnie jedną z najlepszych piosenek w serialu. A i "Bad romance" choć niewiele różni się od oryginału, było rewelacyjne. A jeśli chodzi o najlepszy cover Madonny, to dla mnie jest to "Papa Don't Preach" w wykonaniu Quinn... który w odcinku poświęconym twórczości Madonny się nie pojawił, a znacznie wcześniej. Jak dla mnie, przebija oryginał!

ocenił(a) serial na 4
globus

Madonna, zdecydowanie Madonna. Więcej piosenek, co prawda źle przerobionych, ale w opozycji do Gagi to wybrałbym nawet ruskie disco. Szczególnie podobało mi się "Vogue" w wykonaniu Sue i "Like a Prayer" w wykonaniu całej paczki.

ocenił(a) serial na 9
telepek

Madonna oczywiście;) wszystkie covery były spoko( najlepsze Like a prayer, like a virgin i What it feels like 4 a girl) Lady Gagi były tylko dwie(i dobrze), Bad Romance za bardzo podobne do orginału to mi sie nie podobało, natomiast Poker Face było świetne.

Bisexidryna

zdecydowanie ten odc z Madonną. Nie jestem fanką Madonny, ale teledysk Sue Sylvester rządzi :P

ocenił(a) serial na 7
CamilloIpla

Power of Madonna to najlepszy odcinek całej serii. Zdecydowanie bardziej mi się podobały covery Madonny niż gagi

ocenił(a) serial na 9
kaczy_dziup

Nie przepadam ani za jedną, ani za drugą. Ale jeśli miałabym wybrać, które covery wypadły lepiej to wybieram Lady Gagę (Telephone - cała scena była bardzo fajna, Poker face - genialne, całkowicie różne od oryginału, przez co lepsze, no i Bad Romance, + ofc za stroje ;d). Odcinek z Madonną był przeciętny, jakoś nie zapadł mi specjalnie w pamięć. Najlepsza piosenka z niego to 4 Minutes w wykonaniu Kurta i Mercedes :)

ocenił(a) serial na 10
kolorowa.

Chociaż jestem wielką fanką Gagi to bardziej podobały mi się piosenki z "Power of Madonna", Like a Prayer, 4 Minutes, teledysk z Sue, wszystkie były świetne, ale nie mogę powiedzieć, że nie podobał mi się ten z Gagą, bo "Bad Romance" było boskie, tak jak i kostiumy *.*

ocenił(a) serial na 10
kaczy_dziup

Gagi* :)

ocenił(a) serial na 8
CamilloIpla

Madonna, zdecydowanie. The Power of madonna to mój ulubiony odcinek z pierwszej serii ;)