PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46509
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Muszę przyznać, ze na początku podchodziłam do tego serialu sceptycznie. Chyba za bardzo obawialam się tego, że będzie on bardzo podobny do High School Musical, którego zdzierżyć nie mogę... I mimo iż pewne podobieństwo jest nie do przeoczenia <śpiewanie w szkole, wybór między sportem, a muzyką, itp.> to powiem szczerze, że mnie to zaskoczyło... pozytywnie :)
Jest to serial pełen fantastycznej muzyki, i świetnych coverów popularnych piosenek, humor na poziomie, a to wszystko z domieszką ironi, sarkazmu i szczyptą pozytywnych myśli i przesłań, jak warto być sobą i nie zmieniać się jak inni tego oczekują.

Dodatkowo rola takich gwiazd musicali Kristin Chenoweth <chociaż jej postać mnie drażni> czy Idina Menzel nadają mu tej pięknej formy. :D Po prostu bosko BRODWAY 
Na uwagę zasługują świetne wokale Lea Michele <mimo, iż te jej durne miny jak śpiewa nie pozwalają mi się skupić na całości występu>, Matthew Morrison, Amber Riley, Mark Salling i Chris Colfer <jego glos na początku cholernie mnie rozśmieszał, ale po wykonaniu "Defying gravity"... brak mi słów, było pięknie :)> i niezły wybór utworów jak np. „ Defying gravity”, „Don’t stop believing”, „Don’t rain on my parade”, „Sweet Caroline” i wiele wiele innych 
Do tego świetnie zagrana sarkastyczna Sue Sylvester grana przez Jane Lynch, która nadaje temu serialowi odpowiednich lotów :D
Ogółem rzecz biorąc "Glee" jest wart polecenia, dla tych, którzy lubią muzykę, mają problemy ze sobą, ze swoją pewnością mogą brać z tego przykład.
Fabuła co prawda jest dość naciągana, a także nikt nie śpiewa na żywo tak jak oni, ale przecież nie o to w tym chodzi. Chodzi o to by bylo miło i przyjemnie, a oglądając Glee tak jest. Serial lekki, komiczny, a momentami i poważny to poważna konkurencja. Z nadzieja czekam na emisję w Polskiej telewizji, choć wiem, ze jest to mało prawdopodobne na ogólnie dostępnym kanale.

W tej chwili jestem po 16 odcinkach i mimo, iż nie które były słabsze <np. 16>, a nie ktore lepsze <cięzko wymienić jeden :P> to naprawdę warto się chwilę odprężyć, zasiąść i oglądać :D
Gorąco polecam 

***Justine***

ocenił(a) serial na 7
Justine_3

Chyba zapomniałam dodać jak wiele emocji jest w kazdym odcinku, wiele razy śmiałam się do upadłego, a także uroniłam lze, np. gdy sue poszła do siostry, gdy śpiewały głuchoniemi, :D Nie mogę sie nachwalić. :D:D:D