Muszę przyznać, ze na początku podchodziłam do tego serialu sceptycznie. Chyba za bardzo obawialam się tego, że będzie on bardzo podobny do High School Musical, którego zdzierżyć nie mogę... I mimo iż pewne podobieństwo jest nie do przeoczenia <śpiewanie w szkole, wybór między sportem, a muzyką, itp.> to powiem szczerze, że mnie to zaskoczyło... pozytywnie :)
Jest to serial pełen fantastycznej muzyki, i świetnych coverów popularnych piosenek, humor na poziomie, a to wszystko z domieszką ironi, sarkazmu i szczyptą pozytywnych myśli i przesłań, jak warto być sobą i nie zmieniać się jak inni tego oczekują.
Dodatkowo rola takich gwiazd musicali Kristin Chenoweth <chociaż jej postać mnie drażni> czy Idina Menzel nadają mu tej pięknej formy. :D Po prostu bosko BRODWAY
Na uwagę zasługują świetne wokale Lea Michele <mimo, iż te jej durne miny jak śpiewa nie pozwalają mi się skupić na całości występu>, Matthew Morrison, Amber Riley, Mark Salling i Chris Colfer <jego glos na początku cholernie mnie rozśmieszał, ale po wykonaniu "Defying gravity"... brak mi słów, było pięknie :)> i niezły wybór utworów jak np. „ Defying gravity”, „Don’t stop believing”, „Don’t rain on my parade”, „Sweet Caroline” i wiele wiele innych
Do tego świetnie zagrana sarkastyczna Sue Sylvester grana przez Jane Lynch, która nadaje temu serialowi odpowiednich lotów :D
Ogółem rzecz biorąc "Glee" jest wart polecenia, dla tych, którzy lubią muzykę, mają problemy ze sobą, ze swoją pewnością mogą brać z tego przykład.
Fabuła co prawda jest dość naciągana, a także nikt nie śpiewa na żywo tak jak oni, ale przecież nie o to w tym chodzi. Chodzi o to by bylo miło i przyjemnie, a oglądając Glee tak jest. Serial lekki, komiczny, a momentami i poważny to poważna konkurencja. Z nadzieja czekam na emisję w Polskiej telewizji, choć wiem, ze jest to mało prawdopodobne na ogólnie dostępnym kanale.
W tej chwili jestem po 16 odcinkach i mimo, iż nie które były słabsze <np. 16>, a nie ktore lepsze <cięzko wymienić jeden :P> to naprawdę warto się chwilę odprężyć, zasiąść i oglądać :D
Gorąco polecam
***Justine***