Taki temat już chyba był, ale bardzo dawno. Wypisujcie swoje najśmieszniejsze teksty z Glee :)
Moimi topami są:
2x07 (dla mnie osobiście najzabawniejszy odcinek ever)
Holly: Nazywam się Holly Holiday. A wy?
Puck: Jestem Finn Hudson, rozgrywający w drużynie futbolowej
Santana: Rachel Berry, jego wrzaskliwa dziewczyna
Brittany: Jestem Mike Chang
(tutaj mina Mike'a- bezcenna)
Sue: co to jest?
Mercedes: Szczotka do kibla
Sue: brokuł. Brittany myślała, że ścięłam drzewo Gumisiów.
(scena, gdy Mercedes pokazuje przyniesione pudełko z chrupkami)
Kurt: (z wielkimi oczami): Postradałaś zmysły? Po tej aferze z Sue wylądujesz w więzieniu!
Mercedes: A wiesz, co podają w wiezieniu? Chrupki!
2x05
Rachel: Zachowacie głos na dłużej
Marcedes: Ja cię zachowam. W słoiku w piwnicy!
I totalny HIT (nawet mój kuzyn znał ten tekst, chociaż nie ma pojęcia o istnieniu Glee):
Joe: Nigdy nie spotkałem nikogo o odmiennej orientacji
Quinn: Wierz mi, że spotkałeś
Mercedes: Mówi się, że co 10 osoba jest homoseksualistą. I jeśli to prawda, to jeden z 12 apostołów mógł być gejem. Założę sie, że Szymon, bo to najbardziej gejowskie imię. (...)
Quinn:Jezus nic nigdy nie mówił o homoseksualistach. To fakt.
Sam: No, może chciał, ale nie chciał urazić Szymona...?
" Cały ty krzyczysz dziew ica. Jesteś prawie tak se xy jak Papa Smerf. Torturą jest patrzenie na Ciebie." - 1x15 The Power of Madonna
"Chcesz śpiewać duet samemu? To wokalna mas turbacja" - 2x04 Duets
Dzięki wielkie :)
a ten " Jesteś na mojej liście karle?"
a do kogo Santana mówiła te słowa te wyżej?
Rachel- " Nie rozumiesz... jestem swoim głosem, niczym dzwoneczek z Piotrusia Pana, bez oklasków umieram"
s4e05 Sue zwracająca się do Unique i Marley w łazience: ,,Ale ty Urethra Franklin jesteś chłopcem i nikogo nie oszukasz. Przemycasz więcej kiełbasy w tych spodniach niż tęskniąca za domem Polka, próbująca wymknąć się przez urząd celny" - Sue i jej teksty!
Will mówi Terri że musi dłużej zostawać w szkole
Terri- " Co? to ja pracuje 3 dni w tygodniu po 4 godziny i jeszcze mam sobie sama robić kolację? czy Ty widzisz jaka tu jest harówka! "
Piszę to z pamięci więc może nie być dosłownie tak jak w tłumaczeniach:
*Sue (chyba do cheeriosek)*
- To była najbardziej oburzająca rzecz jaką w życiu widziałam i wliczam w to czas spędzony w szkole produkcji włosów.
*Sue do Willa*:
- Pójdę do schroniska dla zwierząt i adoptuję małego kotka. Dam ci go i pozwolę ci go pokochać, ale którejś zimnej, ciemnej nocy wkradnę się do twojego domu i spoliczkuję. (epic)
*Sue w sali cheeriosek pilnuje choreografii gdy z tyłu wchodzi Will. Sue nie odwracając się zaczyna pociągać nosem. W końcu odwraca się*:
-O, hej Will, wiedziałam, że wszedłeś w chwili gdy poczułam zapach ciasteczek, które pieką krasnale mieszkające w twoich włosach.
*Will wchodzi wkurzony do gabinetu Sue trzymając w ręku kartkę z zapisami d Glee. W całej sytuacji chodzi o to, że ktoś napisał na niej wulgarne parodie imion*.
- To nawet nie jest śmieszne!- WILL
-Nie bądź niegrzeczny Will, długo nad nimi myślałam- SUE
Quinn- " You're wrong, I'm right I'm smart, You're dumb"
Quinn" You want name our daughter Jack Dannels? She's a girl!"
Quinn" please stop talking you're grossing out my baby"
Quinn" He's an idiot and his mother won't let me eat bacon!"
Quinn" A bad reputation is better than no reputation at all"
Q" When You really belive in yourself you don't have to bring other people down"
Q" I don't want to be on a team where I only appear to belong. I'd rather be a part of a club that's proud to have me"
Kurt" Mercedes is black, I'm gay, we make culture"
Sue" How do you two not have a show on Bravo?"
Santana" Brit I wanna talk to you, know that thing that we never talk about"
Brittany" What? That Sour Pach kids are just gummy bears that turn to drags?"
Santana" Just because I hate everybody doesn't mean that they have to hate me too"
Finn" Is it true?"
Brittany" No of course not!"
Finn" You're not leaving New Direction?"
Brittany" Oh? I thought you were talking about the Selena Gomez pregnancy rumors"
Lauren" By the way these candies you gave me... they sucked!"
Puck" But you ate all of them"
Lauren" I had to make sure that they all sucked"
Puck" Dude, Your mouth is huge! How many tennis balls can you fit in there?"
Sam" I don't know I 've never had any balls in my mouth... Have you?"
śmieszne teksty i sytuacje w postaci filmików:
https://www.youtube.com/watch?v=Jmq7727yFHU
https://www.youtube.com/watch?v=fh2vr0xI_UE
https://www.youtube.com/watch?v=fJRzToNnonw
Santana" Rachel Berry to najokropniejszy człowiek na świecie!"
Rachel " Co?!"
Santana" To krasnalu!"
....
Santana" Oszukałaś połowę tych ludzi więcej razy niż mogę policzyć, żeby dostać solówkę albo główną rolę w musicalu, i założę się że nie wiesz jak się połowa z nich nazywa"
Rachel" To nieprawda!"
Santana" Ok wiec jak on się nazywa?"
Rachel"yyy... Rick?"
Santana" Właśnie o tym mówię, poznaliście Rachel ale ja z nią mieszkam, powiem wam jak się dzieli łazienkę z tym krępym, małym bezmózgiem... ktoś w mieszkaniu goli twarz i pozostawia resztki w umywalce, wszyscy wiemy że to nie Kurt...."
Rachel " Kłamiesz..."
Santana" Wiesz co jeszcze jest kłamstwem? To kiedy zostałaś królową balu! "
Rachel"Co?"
Santana" Nie wygrałaś, wszystkim było Cię żal i 2 osoby których najbardziej nienawidzisz na świecie - Quinn i ja sfałszowały głosowanie żebyś wygrała! "
Holly " Rachel, you suck. Oh, my God, you’re like a total drag. Has anyone ever told you that?"
Quinn" nie potrzebuję tego, jedyną rzeczą której potrzebuje jest usadzić Santanę oraz podręczyć Rachel"
Will" zostaniesz wyrzucony, stracisz stypendium sportowe"
Finn" zaraz to ja mam stypendium futbolowe? gdzie?"
Finn" wziąłem tę książkę ze szkolnej biblioteki, wie pan że można tam tak po prostu pożyczać książki, wszystkie oprócz encyklopedii"
Rachel" weźmy ślub teraz"
Finn" ale ja zaraz mam WF"