PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46548
6,8 11 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Amerykańska wikipedia podaje: "W sezonie 6 pojawi się 5 nowych bohaterów. Roderick, nieśmiały
facet z dobrym głosem, coś jak Otis Redding; Spencer, gracz footballu, a przy tym gej, który nie
będzie miał problemów ze swoją orientacją; Jane, ambitna dziewczyna, która wolałaby być w
Skowronkach niż w The New Directions i bliźniaki Mason i Madison, oboje cheerios, którzy są
niesamowicie dziwni i pozytywni".

JohnJulias

To znaczy, że wraca chór? Nie jestem ostatnio w temacie?

ocenił(a) serial na 10
Lunona_2

Chodzą spojlery ze w 6 sezonie maja przywrócić chór pm kilku latach, ale kierowca nim będzie Rachel. W kolej schue pokieruje vocal adrenaline. Cały sezon to powrót do korzeni czyli konkurs chórów. Tak słyszałem.

JohnJulias

Shue pokieruje VA z Blainem o ile spoilery są dobre.

ocenił(a) serial na 10
ink1313

To nawet lepiej, bo Blaine jest super. To pewnie Rachel będzie z Kurtem albo coś.

ocenił(a) serial na 8
JohnJulias

w sumie to się ciesze, że znów będzie chór :)
Tylko ciekawie,gdzie wsadzą Kurta, czy Artiego, którzy wciąż będą w stałej obsadzie

ocenił(a) serial na 10
buuu022

Pewnie będą pomagac Rachel albo coś. To Glee, tutaj wszystko jest możliwe. Ale podana przeze mnie wyżej wersja bardzo mi sie podoba.

JohnJulias

Jakie jest źródło tych informacji?? Mam wielką nadzieję, że to jednak nie są prawdziwe spoilery ;_; Miał być powrót do korzeni, ja chcę Mike'a, Pucka, oryginalne New Directions, itp., a nie znów jakieś bezbarwne zapychacze typu Marley.

Jeśli jednak to prawda i znów na parę ostatnich odcinków wprowadzą nowe postacie, to Glee się stoczy na samo dno. Nie chciałabym tego.

ocenił(a) serial na 7
NeutralGin

Tutaj źródło : http://www.spoilertv.com/2014/08/glee-season-6-5-new-characters-being.html
Jest temat tutaj ze spoilerami odnośnie 6 sezonu i z tego co na razie wiadomo to:
właśnie mają być te nowe postacie nie wiadomo jaki wkład będą miały w serial ale myślę że będą członkami chóru
Są również potwierdzone informacje na temat tego że Rachel ma wrócić do Limy i prowadzić znów chór w Mckinley
Jeżeli chodzi o stare postacie czyli o oryginalną obsadę to na stałe będą Rachel, Kurt, Blaine, Sam i Artie.... z tego co wiadomo Santana, Quinn, Puck, Brittany, Tina, Mike, Emma będą gościnnie jeszcze nie wiadomo chyba co z Willem i Sue, ale myślę że jeśli nie zostali wymienieni w stałej obsadzie to też będą gościnnie w kilku odcinkach.

alunia_kiss

cieszę się strasznie, Rachel prowadząca chór to według mnie będzie super.

JohnJulias

uważam, że kolejny sezon będzie już beznadziejny,
skończyło się marzeniem Rachel na odbyciu roli funny girl, skończyło, bo w sumie ten serial jest o niej i o glee...bardzo uwielbiam glee ale następne odcinki będą już strasznie naciągane ;/

Oliens

Mnie też zdenerwowało to, że Rachel tak szybko znużyło marzenie o Broadwayu. Ale bardzo chce powrotu chóru, bez tego, jak dla mnie, glee to nie było to samo.

ocenił(a) serial na 10
Lunona_2

Mówią, że będzie "powrót to korzeni". Więc może chodzi o chór właśnie? Może Rachel wywalczy jego powrót u Sue? Kto wie xd. Ale fakt - przez cały serial (no, 4 sezony) napędem Rachel była kariera na Broadwayu. I nagle BUUUM!!!! Znudziło się jej i zamarzyła o LA. Ogar, Berry.

ocenił(a) serial na 7
JohnJulias

Mnie zdziwiła zmiana Rachel właśnie w tym 5 sezonie, przecież przez bite 3 sezony cały czas mówiła o Brodwayu i w 3 sezonie o Nayadzie.. Nawet powiedziała do tej Carmen że jest tak zdeterminowana że będzie się pojawiać co roku na przesłuchaniu aż się wreszcie w końcu dostanie do Nayady( kiedy zawaliła przesłuchanie w 3 sezonie) a teraz nagle najpierw rzuca studia o których marzyła, bo dostała rolę na Brodwayu potem rzuca Brodway który był jej marzeniem od dziecka bo teraz nagle chce sobie zagrać w jakimś serialu... nie rozumiem tego

Co do 6 sezonu to zastanawia mnie czy od razu będziemy mieli przeskok czasowy i Rachel w Limie czy może zobaczymy ją podczas kręcenia tego serialu w LA czy coś

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Może zacznie się od tego, że Rachel wlaśnie kończy zdjęcia do ostatniego odcinka entego sezonu i zdeecyduje wrócić do Limy i w czasie przerwy w zdjęciach poprowadzi chór?

JohnJulias

Jest gdzieś informacja jaki będzie przeskok czasowy z 5x20 do 6x01 ?

ocenił(a) serial na 8
Arlett_a

przeskok czasowy będzie tylko o 6 miesięcy. Kitty i reszta będą w ostatnim roku nauki, ale Sue pozbędzie się Rydera, Unique, Marley i Jake'a ze szkoły

JohnJulias

Rok czasu to na pewno skoro "nowi" bohaterowie z 4 sezonu nie będą już uczęszczać do liceum.

ocenił(a) serial na 7
Arlett_a

Nie wiem ale jeżeli rok minie to niektórzy nie powinni już studiów skończyć? Mike, Quinn bo nie wiem czy inni też studiują(chodzi mi o tych co kończyli szkołę w 3 sezonie).. Nie wiem ile studia trwają w USA i jaki tam jest system bo w Polsce już by licencjat mieli ale nie wiem czy tam potem też są 2.lata magisterki czy ile ogólnie tam studia trwają

alunia_kiss

Kurt kiedyś powiedział, że studia trwają 3 lata (nie mam pojęcia jaki tytuł po tych 3 latach mają) ale wyraził sie, że studiować z Rachel w Nadzie mają 3 lata. Więc na dobrą sprawę Ci, którzy kończyli w 3 sezonie szkołe już na koniec 5 sezonu są praktycznie po studiach, tak ? Dobrze to policzyłam ? :P A to, że rok czasu ma minąć (co najmniej)wywnioskowałam z tego, że w chórze będą sami nowi bohaterowie, a tych z 4 sezonu już nie będzie więc zapewne wgle z liceum ich już nie będzie.

alunia_kiss

Aa nie pomyłka został im 1 rok studiów po 5 sezonie. Szczerze mówiąc pogubiłam się :D kiedyś 1 sezon = 1 rok szkolny, a pozniej pomieszali :D

ocenił(a) serial na 7
Arlett_a

No właśnie bo z jednej strony gdzieś czytałam że nie ma być dużego przeskoku czasowego, ale z drugiej strony masz rację że w chórze nie będzie Marley, Jake'a, Ridera. Unique tylko znów jest jedna rzecz zastanawiająca, a mianowicie to że w Liceum dalej będzie Kitty( nie wiadomo na ile odcinków) ale są spoilery odnośnie tego, a skoro Kitty była w tym samym wieku co Marley, Rider i reszta to raczej oni też powinni dalej się uczyć w Mckinley... i znów taka dziwna rzecz wychodzi bo musieli być w tym samym wieku co Kitty więc jeśli się dalej uczą w tym liceum to czemu ich nie będzie już w chórze który ma prowadzić Rachel?( a nawet gdyby powiedzmy nie chcieli być już w chórze to przecież dalej chodzą szkolnymi korytarzami czy coś, no chyba że zniknęli na takiej zasadzie jak Sugar i Joe :-] ) a jeśli ich nie ma w Mckinley już to co nagle cała 4 zmieniła szkołę? jakieś to dziwne wszystko.
Czyli wychodzi na to że gdyby był przeskok czasowy to większość skończyła by już studia, ciekawe czy dowiemy się co robią po studiach czy temat będzie pominięty :))

alunia_kiss

"przeskok czasowy będzie tylko o 6 miesięcy. Kitty i reszta będą w ostatnim roku nauki, ale Sue pozbędzie się Rydera, Unique, Marley i Jake'a ze szkoły" cytuje użytkowniczkę "buuu022", która odpisała mi na mój post :)

ocenił(a) serial na 8
Arlett_a

tylko nie użytkowniczka :D

buuu022

O przepraszam bardzo ! Nie wiedziałam :)