PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Wow świetny odcinek!!
Trochę absurdalny wątek awarii prądu(ile ta szkoła ma latarek?), no cóż w końcu to Glee.
Ryder i jego sekret, po tej scenie nie wiedziałem co powiedzieć przez kolejne parę minut, po tym jeszcze scena z Kitty... szok totalny. Chociaż jestem trochę zawiedziony, bo słuchając "Long Time" przed odcinkiem sądziłem ze będzie "coś"
pomiędzy Artiem i Kitty, ale Ryder z Kitty mi nie przeszkadza. I mimo wszystko uważam ze Kitty to nie Katty, widzę ze scenarzyści próbują nam jak najbardziej namieszać w głowach, i niezłe im to wychodzi.

Jake co ty...? Podczas "We Will Rock You" chloooopie. - Mike chyba już nie jesteś potrzebny w choreografiach do "Gangam Style" ;)

NY w Santana; razem z Ryderem jest najlepszą rzeczą co spotkała Glee w tym sezonie.

Jedyny minus, strasznie długie "Al the Ballet", ale jakże piękne. Wiec minus z dużym plusem jednocześnie (podobno był to pomysł Sary Jessicy Parker, propsy dla niej)
I jeszcze jedno, czy to nie miał być ostatni odcinek Coryego(Finna) w tym sezonie? Czekałem na niego do ostatniej sceny, oby dali nam dobre wytłumaczenie na temat jego nieobecności.

Daje 8/10, może i dałbym więcej ale wiem ze kolejne dwa ostatnie odcinki będą jeszcze lepsze(jak to dobrze ze będę ogladal ten serial przez najbliższe dwa lata) ;)
I oficjalnie zaliczam ten sezon do naprawdę udanych, może był trochę słabszy od 2-go, porównywanie do pierwszego niema sensu. Ale obecny sezon jest O NIEBO lepszy od poprzedniego..

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

odcinek całkiem spoko.
na plus:
-Kitty + Ryder
-Sue
- piosenki (generalnie wszystkie ok)
-poruszony temat Santany (chociaż, akurat ten cały wątek baletu nie do końca mi leżał)
- mało Willa
-Figgins

na minus:
- Jake i jego wygibasy (generalnie zaczyna mnie irytować, a jak okaże się, że to on piszę z Ryder'em to ta irytacja przejdzie w złość)
-brak sceny z promo z przesłuchania Becky ;]

szym_seba

Na plus mogę dodać jeszcze eye sex Blaine z tym kolesiem z klubu fitness :D

szym_seba

Być rozśmieszył jeszcze kogoś moment, gdy SJP rozmawia przez telefon z "Darrenem" o niejakim "Christopherze"? :)

ciotkaEliza

Aronofsky i Nolan, jasne ;>

ciotkaEliza

Taaaak, to było świetne c;

plus cała scena fitness :D

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

Jeszcze to, mała ciekawostka.
Z odcinka zostały wycięte wszystkie sceny Finna, Cory nie zdążył dokończyć odcinka zanim się udał na odwyk wiec scenarzysci nie mieli wyboru.

Ale i tak wycięto 3(może więcej) dosyć ważne sceny moim zdaniem; ich brak wpłynąć negatywnie na odcinek.

Scena "interwencji" Finna po wyznaniu Rydera, rozmowa pomiędzy Samem, Ariem, Ryderem i Finnem
Scena zaraz przed występem "We Will Rock", rozmowa ND + Finn. Pewnie dlatego mieliśmy TAKIE OKROPNE przejście ze sceny pomiędzy Kitty i Ryderem do Rockowego utworu? To było dziwne.
I scena lub nawet cały watek, w którym Blaine ponownie zwołuje Ligę Superbohaterów, aby odkryć prawdę o Sue, razem z Samem przesłuchuje Becky w bibliotece (zwiastun) ale Finn ich powstrzymuje.

Dlatego "At The Bellet" trwało prawie 6 minut, chyba najdłuższy utwór w historii Glee.

ocenił(a) serial na 6
szym_seba

Tak chciałam zobaczyć znów lige Superbohaterów tu dupa, dziwnie oglądało się odcinek widząc w zwiastunie przesłuchanie Becky a w odcinku nic takiego nie było . Nie wiem czy tylko mi ,ale naprawdę przeszkadzało mi tak długie At the Ballet świetnie zaśpiewali ,ale zdecydowanie dla mnie za długie . Zgadzam się z tobą wycięcie tych scen zdecydowanie źle wpłynęło na odcinek .

szym_seba

można gdzieś zobaczyć te sceny? straszna szkoda, że ich zabrakło...

ocenił(a) serial na 7
yootsuu

Nie sądzę, sceny może i były ważne dla odcinka. Wcześniej bywało tak że wycinane sceny(np. The Klaine Box scene) albo nawet cale występy(The "Warblers I Want You Back Scene") były dodawane jako bonusy do DVD lub na kanał YT Ryana Myrphyego. Ale wątpię żeby tak było w przypadku scen z tego odcinka.

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

I czemu właściwie nie było Brittany? :D

ocenił(a) serial na 9
Rinaaa

Mam też wrażenie, ze twórcy na siłe próbują poruszyć każdy problem jaki może spotkać nastolatków. rak, anoreksja, homoseksualizm, dysleksja, rasizm, nastoletnia ciąża, a teraz molestowanie, ok...

ocenił(a) serial na 7
Rinaaa

Co do Britt, prawdopodobnie scenarzyści dają odpocząć aktorce która jest w ciąży. A co do postaci to obecnie jest na uczelni MIT (?), nie wiem po co ale ma to związek z jej wysokimi testami czegoś tam.
Britt dopiero wróci na finał sezonu, tak samo Joe i Sugar.

A co do "ciężkich" tematów w Glee, to jest jedna w mocnych stron tego serialu. Od pierwszych odcinków własnie tak Glee "się sprzedaje" i dzięki tym wątkom serial stal się tak popularny.
Ja się tylko ciesze że dalej znajdują nowe tematy/problemy, i nie robią dzidziusia kolejnej młodocianej postaci, nie zamieniają całego Glee w homoseksualistów(akurat do tego niewiele im brakuje) lub homofobów.

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

Tak, to jest coś co odróżnia Glee, ale za bardzo kojarzy mi się ze skinsami gdzie kazda postac musiala mieć jakieś coś... ciąża, anoreksja, autyzm, buntownik, sierota, , lesbijka, shizofremiczka... Mam wrazenie jakby na sile to robili i jestem momentami zazenowana

ocenił(a) serial na 7
Rinaaa

No nieźle, porównujesz glee do najlepszego młodzieżowego serialu w historii ;) Mi to nie przeszkadza XD

Ale tez mam wrażenie że niektóre watki są czasem naciągane, i będzie to się zdarzało coraz częściej bo glee ma mieć 6 sezonów(co najmniej). Scenarzyści się starają to widać ale czasem im to średnio wychodzi.
Tak jak z wątkiem molestowania w tym odcinku.
To że Kitty miała takie problemy miało jeszcze sens i było do przyjęcia, ale że Ryder?? To się wzięło trochę znikąd i nie wiem czemu to ma służyć(chyba połączeniu go i Kitty)
Za to przez wątek Kitty mieliśmy ją nagle polubić po tym odcinku, nie wiem jak ty ale ja ją polubiłem bardzo, i teraz własnie z Ryderem jest moją ulubiona postacią z nowych dzieciaków.

ocenił(a) serial na 9
szym_seba

Ja ją lubię od odcinka z przesłuchaniami do Grease ;)