PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Temat te pojawia się dosyć często, ale myślę, że od czasu do czasu takie podsumowanie nie zaszkodzi ;d
Jakie piosenki chcielibyście usłyszeć? Piszcie !
Osobiście proponuję :
Mika - ``Grace Kelly``
Kings of Leon -``Sex on Fire`` ( Co niestety jest niemożliwe, zespół nie zgodził się na udział ich piosenek w Glee, niestety )
Aerosmith - ``Dude is like a lady``, ``I don't wanna miss a thing``
Coldplay- ``Viva la Vida``
James Morrison & Nelly Furtado ``Broken Strings``
30 seconds to Mars - ``This is War``
Whitney Houston - ``I`m every Woman``
Goo Goo Dools - ``Iris``
The Calling - ``Wherever you will go``
Justin Timberlake- ``Sexy Back`` , ``My love`` albo ``LoveStoned/I Think She Knows``
Linkin Park- ``Burning Down``
Green day- ``American Idiot``, ``Holiday``
Fall Out Boy- ``- This aint a scene it's an arms race``
Panic!At the Disco - ``Nine in the afternoon``
Alicia Keys - `If `ain`t got you``
Janis Joplin - ``Mercedes Benz``
KT tunstal - ``Sudenlly I see``
Lou Bega - ``Sweet like Cola`` ( Choć nie mam pojęcia, czy ta piosenka była choć trochę popularna w stanach)
Red Hot Chilli Peppers - ``Dani California``, ``Californication``
Nickelback- `Savin Me` , ``How you remind me``
Ain't no mountain high enough ... nie pamiętam kogo to ;d
Blues brothers - ``Everybody needs somebody
Bryan Adams - `Heaven``
Beyonce - ``I was Here``. Miało być w 3 sezonie, nie wyszło, dajcie teraz ! - https://www.youtube.com/watch?v=GceSs0VmnQQ. Chciałabym usłyszeć tą piosenkę w wykonaniu Rachel i Mercedes.

soypeligroso

Ha! Mam następców, jak widzę :D to dobrze, bo mała emeryturka by mi się przydała, zamiast czekać do 67 roku życia :)
O zestawie z RENT i klasyków Disney, chyba nie muszę mówić (marzy mi się to)
Leona Lewis "Footprints in the send"- chyba Rachel albo Tina, bo inny głos tu nie pasuje
Les Miserables "Stars"- kurczę, kocham tą piosenkę, a nie wiem... może Sue?
Murray Head "One night in Bangkok"- całe ND
John Parr "Saint Elmo's fire"- Ryder, Finn, Jake
Queen "I want to break free"- skoro ostatnio Darrenowi tak dobrze poszło z Mercurym, to mógłby też spróbować :)
Starships "Nothing Gonna stop us"-Marley&Wade
RyanDan "Tears of an angel"- smutny, tęskniący za Kurtem Blaine :'(
Tak na gorącą chwilę to tyle, ale na bank zaraz znów mi coś przyjdzie do głowy :)

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Mimo, iż uważam, że Queen było już w Glee wystarczająco dużo ( Bohemian Rhapsody , Somebody to Love, We are the Champions, Don`t stop me now ) to z chęcią usłyszałabym ` I want to break free` :)

ocenił(a) serial na 10
soypeligroso

The Pussycat Dolls- I hate this part

soypeligroso

O, i jeszcze:
Billy Joel "We didn't start the fire"- Finn
Del Amitri "Long Way Down"- Ryder
Metallica "Nothing Else Matter"- musi być, MUSI BYĆ!!
Metallica "Fade to black"- ND
Survivor <3 "Burning Hearts- Artie&Finn
Upiór w Operze "The Phantom of the opera"- Blaine&Tina, wiem, że dziwny układ, ale uwielbiam ten utwór :)
Britney Spears "Lucky"- Rachel&Kurt
James Blunt "You're beautiful"- Sam do Brittany
Avril Lavigne "When you're gone"- Kurt

Osobiście trochę drażni mnie fakt, że Glee z reguły wykonuje ostatnio te kiczowate, nowe popowe pioseneczki w stylu Nicki Minaj czy innej laly. Chciałabym więcej klasyki, dawnych lat, muzyki retro, musicali, jak w 1 i 2 sezonie :)

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Wiesz c o... trochę obawiałabym się `Nothing Else Matter`` w wykonaniu Glee. Sama niejestem jakąś fanką tego zespołu, ale jest to swego rodzaju klasyk, którego nie wolno zepsuć. No i raczej wątpliwe, że Metallica wyraziłaby na to zgodę.

Wyobrażam sobie właśnie `Grace Kelly` ( Mika ) w wykonaniu Bleina Andersona. :) Świetne by było ;d

ocenił(a) serial na 10
soypeligroso

Marvin Gaye ft Tammi Terrell - `Ain no mountain hihg enough ` . Ja tu widzę Mercedes. Musi być !

soypeligroso

Ale przecież Glee na początku utrzymywało sie właśnie z klasyków... Barbra Streisand, AC\DC, Queen, Michael Jackson, Elvis Prasley, Billy Joel... chociaż faktycznie jeszcze pozostaje kwestia, czy Metallica wyraziłaby zgodę, bo może sie zdarzyć właśnie, jak w przypadku King of Leon... ale przykładowo Coldplay też na początku nie zezwoliło na coverowanie swoich piosenek, a potem zmienili zdanie i usłyszeliśmy "Sciencist" :)
No i naturalnie, Mikę też uwielbiam, "Grace Kelly" byłoby fantastyczne... z jego dorobku chciałabym usłyszeć bardziej "We are golden", tóż to świetny kawałek :D

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

I zgadzam się z tobą co do ostatniego repertuaru Glee. Jak usłyszałam `Gangnam Style` na okręgowych to myślałam że padnę ;_;
Rozumiem - oglądalność oglądalnością, też się liczy - pieniądze trzeba zarabiać. No ale bez przesady. Tak samo jak wykonanie większości piosenek Britney i poświęcenie jej aż 2 odcinków - ciekawe czym sobie na to zasłużyła. Zajmuję jakieś tam, dość ważne miejsce w popkulturze, no ale bez przesady .

soypeligroso

Dokładnie;- dla mnie obydwa jej odcinki były najnudniejszymi odcinkami tematycznymi w historii serialu, już bardziej na podwójny odcinek zasługiwała Madonna lub MJ. Britney to popkultura i nic więcej- to, co ją rozdziela od chóru, to to, że ona nic im nie pokazuje. Moim zdaniem, odcinki tematyczne powinni dostawać ci artyści, którzy nie tylko tworzą hity, ale również prezentują ze sobą jakieś wartości, takie jak Madonna- pojechała sama w wieku 18 lat do Nowego Jorku z kilkunastoma dolarami i zdobyła wszystko tylko dzięki swojej pracy, Celine Dion- karierę zaczęła od śpiewania w pubie rodziców, by wyżywić rodzinę, MJ- totalnie unikalna osobistość, o wspaniałej duszy, nie kiczowate piosenki o miłości i o tym jaka jesteś piękna, ale teksty o tolerancji, szacunku i buncie przeciw toksycznemu społeczeństwu, Tina Turner- kobieta o silnym głosie i silnej woli, mężuś Ike jej napsuł sporo krwi, została sama z dzieckiem, a mimo tego nie załamała się i występowała dalej, a teraz możemy ją oglądać choć dojrzałą to uśmiechniętą, fantastyczną, bez nałogów, nie naćpanej, bez "znieczulaczy psychicznych"- czego, zaznaczę, nie udało się Whitney Houston.
Wielu nalega na wykonanie piosenek Spice Girls. Owszem, dziewczyny miały masę świetnych kawałków, ale jeżeli mam być szczera- poza dobrymi piosenkami i ładnymi buziami te panie jak dla mnie nie prezentowały nic więcej.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Ja z chęcią usłyszałabym jakieś piosenki Janis Joplin.
I jestem też trochę zawiedziona, że Slash odmówił wykonywania piosenek Guns n` roses w Glee.
To przykre, że ``Amerykańskie - musical - liceum `` od razu musi kojarzyć się z kiczem. A właśnie Glee łamie ten stereotyp.

soypeligroso

To też problem, dlaczego Glee jest obrzucane błotem przez "znaffcuf"- nie widzieli ani jednego odcinka, ale z góry wyrokują, że to coś pokroju High School Musical i Camp Rock.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

zgadzam się z wami. Moim zdaniem, powinien być odcinek jakieś na prawdę ciekawej postaci czy zespołowi .

ocenił(a) serial na 8
giveatime

O Michael Jackson i Whitney Houston. To były fajne odcinki :D

ocenił(a) serial na 10
elvis55

o Madonnie jeden z najlepszych *.*

ocenił(a) serial na 8
giveatime

też też :P

giveatime

O Madonnie najlepszy! Sue+"Vogue"+filcowe piersi na gumkę= to na zawsze pozostanie w mojej pamięci :D

ciotkaEliza

Mi za to bardziej podobały się odcinki o Michaelu i Whitney. :D

ocenił(a) serial na 7
soypeligroso

Dokładnie mogliby dać więcej "mocniejszych" piosenek :) Bo nawet jeśli raz na jakiś czas dadzą coś cięższego to w wykonaniu cienkiego głosiku i wychodzi kiepsko.. Poza tym mogliby dać więcej solo innym niż Rachel, bo jej głos (chociaż genialny) staje sie męczący.

ocenił(a) serial na 10
lutie_loo

W ostatnim odcinku Santana miała 3 solówki, więc nie narzekaj xd

ocenił(a) serial na 7
soypeligroso

No to akurat było dobre :)

soypeligroso

O, i jeszcze wiem:
-Geri Halliwell "It's raining Man"- dziewczyny z ND
-Janis Joplin "Piece of my heart"- Santana
-Barry Manilow "Mandy"- Jake
-Village People "YMCA"- nie wiem jak ty, ale mi by to strasznie pasowało, gdyby Adam zaśpiewał to z Jabłkami Adama do Kurta :D

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

YMCA ! To by było świetne. I rzeczywiście by pasowało :)
Ja bym jeszcze z chęcią posłuchała Survivor - Eye of the tiger.
Nie wiem tylko w czyim wykonaniu

ocenił(a) serial na 8
soypeligroso

jak nie wiadomo w czyim wykonaniu, to najlepszy będzie Figgins :P

elvis55

Figgins powinien zaśpiewać "Żono moja"

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

hahhahahha , ja uwielbiam Figginsa jego też za mało w tym sezonie. A co do Janis Joplin ostatnio też o tym myślałam <3 Teraz szukam idealnej kolejnej piosenki do trio Santana&Quinn&Rachel

ocenił(a) serial na 10
giveatime

No może właśnie `Mercedes Benz` ? Co myślisz ?

ocenił(a) serial na 10
soypeligroso

noo może być dobre ; )
wiem, ze Pussycat Dolls, jakiś cudów nie tworzył, ale chciałbym usłyszeć ich piosenki w Glee i myśle,że do tego Trio by basowało ;d

ocenił(a) serial na 10
giveatime

Może to - https://www.youtube.com/watch?v=qBsEF7Qx09o ? :)
Nie słucham PD, ale ta piosenka by pasowała do Glee.

ocenił(a) serial na 10
soypeligroso

mi sie marzy I hate this part tez by nawet pasowało

ocenił(a) serial na 8
soypeligroso

A JA CHCĘ TAKI DUET:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m49x83MWzp1rteajko1_500.jpg
nie wiem do jakiej piosenki :P

ocenił(a) serial na 10
elvis55

Może właśnie to - James Morrison & Nelly Furtado ``Broken Strings`` :)

ocenił(a) serial na 8
soypeligroso

to by było dobre poza tekstem tej piosenki :P

ocenił(a) serial na 8
soypeligroso

http://gleeclub.pl/?p=8829
ja się pytam czemu ona tak mało śpiewała i dalej mało śpiewa w GLEE?!

ocenił(a) serial na 8
elvis55

nawiązując do tego, mogliby w glee zaśpiewać "What's love got to do with it" :D

ocenił(a) serial na 10
soypeligroso

Ja też chętnie bym usłyszała klasyki z Rent, Aerosmith i Goo Goo Dools.
Oprócz tego chciałabym więcej Michaela Jackson w wykonaniu Artiego, który według mnie świetnie śpiewa jego piosenki. Podobało mi się też wykonanie Start Me Up i Livin' on a Prayer w wykonaniu samych dziewczyn. Mogłyby rzeczywiście zaśpiewać jakąś girlsbandową piosenke - Pussycat Dolls albo Girls Aloud - ale tylko w starym, dziewczęcym składzie Glee:)

kasia2902

Moim zdaniem powinni zrobić odcinek poprawkowy o MJ, bo to artysta świetnie pasujący do Glee, a oprócz tego ostatnim razem pominęli jego najlepsze kawałki: "Beat it", "Billie Jean" i oczywiście "Heal the World", które idealnie pasowało do serialu.

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

Tak, MJ jak najbardziej. Szczególnie Beat it, bo to moja ulubiona piosenka :)
Chciałabym jeszcze usłyszeć - `Gnarls Barkley - Crazy`. Najlepiej w wykonaniu Artiego bądź Mercedes, choć nie przeczę - najbardziej do tej piosenki pasowałby/a Unicqe/Wade xd
No i ostatnio sobie wymarzyłam `Na na na` MCR w wykonaniu Pucka ;d

soypeligroso

Tak już bardziej docelowo dorzucę mój wymarzony zestaw z Disneyem (wiem, że by wszystkich nie wykonali, ale można sobie pomarzyć) :)
Mulan "I'll make the man out with you"- wyobrażam sobie tutaj Beiste, gdy śpiewa do drużyny futbolowej (juz dawno nie słyszałam jej głosu, który szczerze mówiąc, bardzo lubię!)
Dzwonnik z Notre Dame "God help the outcast"- Marley, ma do tego głos i też jest biedna jak mysz kościelna :)
Mała syrenka "The part of your world"- Tina do Blaine'a
Toy Story 2 (wiem, wiem, Pixar, ale...) "When she loved me"- Santana o Brittany
Piękna i Bestia "Beauty and the Beast"- Rachel, Kurt
Alladyn "A Whole New World"- jeszcze w tym sezonie nie było Artiego- tu chciałabym duet z Betty :)
Hercules "I can go to distance"- Finn
Pocahontas "Colours of the wind"- Rachel- jako zwykły występ -_-
Hercules "Zero to hero"- Wade&Marley
Tarzan "Two Worlds"- wykonanie całego chóru :)

Tak na boku chciałam ci podziękować za jeden utwór... który był bardzo znany, a którego tytułu szukałam chyba 5 lat. Tak kątem oka zobaczyłam na twojej liście "Ain't no mountain high enough" i wbiłam sobie w yt... i to była właśnie ta piosenka. Dzięki wielkie! :D

ocenił(a) serial na 10
ciotkaEliza

W porządku, nie ma sprawy ;3
Bardzo lubię słuchać i śpiewać tą piosenkę, bardzo chcę ją usłyszeć w Glee.

Co do twoich propozycji najbardziej przekonało mnie `Two Worlds` z Tarzana :)

ocenił(a) serial na 8
soypeligroso

z zaistniałych powodów :P Quinntana powinna zaśpiewać:
Samantha Fox - Touch me :D