PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46509
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Na facebook'u podano listę piosenek z finału sezonu:
1 Faithfully
2 Any Way You Want It
3 Don't Stop Belivin'
4 Bohemian Rhapsody w wykonaniu VA
5 To Sir, With Love
6 Somewhere Over The Rainbow

Uważam, że wszystkie piosenki są świetne, szczególnie Faithfully, DSB w wykonaniu całego chóru i Somewhere Over The Rainbow. Mimo to mam pewien niedosyt. Uważam, że New Directions mieli lepsze piosenki, takie jak Somebody to love, Don't rain on my parade, czy You can't always get what you want.

Poza tym na forach pojawiły się spekulacje, że ND jednak przegrają. Ma o tym świadczyć To Sir, With Love. Część osób uważa, że po przegranych zawodach Mr. Schu odejdzie z chóru i właśnie dlatego ta piosenka. Szczególnie, że po zwycięstwie ludzie bardziej oczekiwali jakiejś radosnego utworu. Jednak mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Jeśli byłoby to tak łatwe do rozszyfrowania, producenci nie podaliby listy utworów, żeby nie psuć zabawy.

Byle do środy xD

ocenił(a) serial na 10
peaceofme

Poza tym Any Way You Want It nadaje się od świętowania xD

peaceofme

Czy nie jest tak, że "Anyway you want it" jest zmiksowane z "Lovin', touchin', squeezin"?
Rzeczywiście repertuar i jego odsłona tekstowa dają szerokie pole do interpretacji. Z jednej strony wszyscy oczekują wygranego pojedynku z VA, ale co jeśli scenarzyści wybrali inną drogę? A może te piosenki są tak wybrane by zrobić wielką zmyłę i ND faktycznie przejdą do kolejnego etapu?

Kurde, gdzie ta środa?

ocenił(a) serial na 10
libelula

Jest zmiksowane, tylko już mi się nie chciało przepisywać :) Mam nadzieję, że ND wygrają, szczególnie po ostatnim odcinku chce żeby zmiażdżyli VA. Ale ich zwycięstwo byłoby trochę zbyt oczywiste i banalne, więc można się spodziewać jakiegoś zwrotu akcji. Jak dla mnie bezsensowne jest argumentowanie, że mają powstać jeszcze co najmniej 2 serie, więc na pewno ND zajmą pierwsze miejsce, bo inaczej Figgins likwiduje chór. Takie rozwiązanie daje scenarzystom pole do popisu w kolejnej serii. Inaczej drugi sezon będzie wyglądał tak samo jak pierwszy: przez ponad 20 odcinków będą się przygotowywać do kolejnych zawodów, które odbędą się w finale sezonu.

ocenił(a) serial na 8
peaceofme

Piosenki już są do ściągnięcia,

ocenił(a) serial na 8
kucka156

znajdziecie je na youtube.com bądź na chomikuj.pl