PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46550
6,8 11 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

A więc tak :
W odc. 18 usłyszymy piosenkę More Then Words (Extreme) wykonywaną przez Sama i Brittany

Your Song (Elton John) śpiewaną przez Rydera

Say (John Mayer) utwór śpiewany przez cały chór

W odc. 19 Oryginalną piosenkę Glee, `Outcast` wykonywaną przez ND

Don`t Stop Beliven (Journey), śpiewa Rachel Berry

(You gotta) Fight for your Right (to party) (The Bestie Boys) - Finn i Puck

Next to Me (Emeli Sandé), wykonywana przez Rachel i jej mamę Shelby

W odc. 20 będzie At the Ballet (Cast of A Chorus Line) - Isabelle Wright, Rachel, Kurt i Santana

Everybody Hurts (REM) - Ryder

For the Longest Time (Billi Joel) - New Directions

Little Girls (Cast of Annie) - Sue Sylvester

You've Lost That Lovin' Feelin' (The Righteous Brothers) - wykonują Sam i Ryder

We Will Rock You (Queen) - ND, Will oraz Finn

soypeligroso

widzę braki :)
mam informacje, że w odcinku 19 będzie jeszcze :
You Have More Friends Than You Know spiewane przez Marley, Blaine'a, Unique i Sam'a
z odcinka 21 znane są na razie tylko te :
Signed, Sealed, Delivered I'm Yours - Kitty
You Are the Sunshine of My Life - Kurt
będzie tez na pewno solowka Mercedes, Artie'go i duet Mercedes z Blaine'm :)
wszystkie piosenki z 21 odcinka w oryginale są wykonywane przez Stevie'go Wonder'a, bo cały 21 odcinek jest mu poświecony :)

pomyślałam, że może tytuły odcinków też można podać :)
18 - Shooting Star
19 - Sweet Dreams
20 - Lights Out
21 - Wonder-ful
22 - będzie ogłoszony na dniach :)

jeżeli ktoś chce spoilery odnośnie fabuły konkretnych odcinków - pisać, mam do nich dostęp :)

bumblebee_ms

Oo. Mogłabyś mi dać wszystkie spoilery o jakich wiesz? :D

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

You Have More Friends Than You Know , tak tak gdzieś mi umknęło :D

soypeligroso

Cieszą mnie: "Your Song" (jedna z moich ulubionych", "Next to me" i "We will rock you" :)

ciotkaEliza

Z wielką przyjemnością podzielę się tym, co wiem :)
Pamiętajcie jednak o tym, że niektóre rzeczy mogą jeszcze ulec zmianie :)

Odcinek 18 – Shooting Star

New Directions przygotowują się do Regionals. Paru członków jest zaniepokojonych przewidywaniami Brittany (również przewodniczącej klubu Astronautycznego w McKinley’u) dotyczącymi tego, że meteoryt (albo koemta, nie wiadomo) uderzy w Lima. Jako zadanie na ten tydzień Will wymyśla ‘Last Chance’ (Ostatnia Szansa) w nadziei, że ich strach przed nadchodzącą katastrofą (meteoryt) zmotywuje i zainspiruje ND do przeżywania każdego dnia tak, jakby miał być ich ostatnim. Ryder dowiaduje się, że dziewczyna, z którą rozmawia na czacie to uczennica jego liceum, co go bardzo cieszy. Motywuje go to do tego, by przenieść ich znajomość na następny poziom. Wszyscy zaczną panikować, bo strzelanina będzie miałą miejsce. Nikt nie zostanie ranny, ale panować będzie wszechobecna panika. W odcinku nie będzie żadnych scen, ludzi, czy wątków z Nowego Jorku.

Ryder śpiewa ‘Your Song’ Elthon’a John’a do Katie. Okazuje się, że Ryder padł ofiarą jakiegoś strasznego żartu. Katie to nie Katie. Nie istnieje. Ktoś robi sobie z niego jaja i podszywa się pod ową dziewczynę, udając, że Ryder się jej podoba. Na razie nie wiadomo kto i po co to robi.

Będziemy świadkami miłej sceny Tiny i Blaine’a.

Glee Club będzie śpiewało ‘More Than Words’ do Lord’a Tubbington’a, ponieważ Brittany chce mu wyznać, że go kocha. Grupa jest w audytorium i śpiewa trzymając w rękach świeczki.

New Directions zaspiewa również ‘Say’ John’a Mayer’a. Prawdopodobnie jako piosenka kończąca odcinek, jednak jeszcze tego nie wiadomo.

Odcinek 19 – Sweet Dreams

ND dowiadują się, że motywem tegorocznych Regionalnych są ‘Marzenia’. Każdy członek ND ma swoją opinię odnośnie tego, jakie piosenki powinni wykonać na konkursie. W końcu nadszedł czas na wielki casting Rachel do musicalu ‘Funny Girl’. Członkowie ND nie zgadzają się z decyzją pana Schue odnośnie piosenek na Regionalne.

Zobaczymy pięcioletnią Rachel. Shelby wraca, by pomóc Rachel z jej castingiem. Obie zaśpiewają razem w NYADA. Rachel zaśpiewa ‘Don’t Stop Believin’ (a ja się popłaczę :D). Rachel będzie sobie wyobrażała, że oryginalne New Directions (Mercedes, Tina, Finn, Kurt i Artie) będą z nią, że będą ją wspierać.
https://pbs.twimg.com/media/BGA2SOGCcAAr-PE.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BGE0SDvCcAEVcyV.jpg
http://25.media.tumblr.com/ba802a3438bcc332b4cbfa2c060bcbfe/tumblr_mkn585KDSt1ql 1znmo1_500.png
http://25.media.tumblr.com/6bbada02d809b262ed22f1b06b0dd725/tumblr_mk13egkt2I1re 4zoio2_r1_500.png
Rachel dostanie rolę w Funny Girl!
Producent z Broadway’u pojawi się w tym odcinku i możliwe, że zostanie na dłużej.
Będziemy świadkami rozmowy telefonicznej Finchel.
Coś się między nimi stanie. Najprawdopodobniej coś pozytywnego, aczkolwiek jeszcze tego nie wiemy.
Współlokatorem Finn’a w college’u będzie Puck. Finn będzie studiował na University of Lima. Finn i Puck biorą udział w Harlem Shake’u.

Trenerka Roz Washington wraca do McKinley, by ponownie spróbować odebrać Sue Cheerioski.

Mercedes i Puck. Puck odgrywa znaczną rolę w tym odcinku. Dowiadujemy się co się z nim dzieje, gdzie mieszka, co jest między nim a Kitty.

Marley napisze piosenkę.

Piosenki odcinka :
Don’t Stop Believin’ – Rachel, Finn, Tina, Kurt, Artie, Mercedes (Journey)
You Have More Friends Than You Know – Marley, Blaine, Unique, Sam (Mervyn Warren)
(You Gotta) Fight For Your Right (To Party) – Finn, Puck (The Beastie Boys)
Next To Me – Rachel, Shelby (Emeli Sande)
Outcast – Kitty, Marley, Unique, Jake, Ryder (oryginalna piosenka Glee)

Odcinek 20 – Lights Out

Brittany nie ma w tym odcinku.
W tym odcinku zobaczymy Finn’a po raz ostatni do końca sezonu. (na końcu mojej wypowiedzi jest wyjaśnione czemu).
Santana w jakiś sposób się ‘odnajdzie’.
http://25.media.tumblr.com/f9922ab51377c90a3317ffbc41e67f93/tumblr_mkfrpzxpve1rx yf78o2_250.png
Będzie scena Kurt’a, Rachel i Sanany jako dzieciaczki. Będą w strojach baletnic. Tak, baletnic. I tak, wszyscy. Kurt będzie w spódniczce ;) Właśnie tak :
http://25.media.tumblr.com/fd1fe73033df87ff1d14bf7e4df19d91/tumblr_mkr9ww5hGF1r4 ezfzo2_500.jpg

Piosenki odcinka :

At The Ballet – Isabelle, Rachel, Santana, Kurt (obsada ‘A Chorus Line’) :
http://25.media.tumblr.com/7380acb4d2c7268036b9bb3a88cb2435/tumblr_mkpfkqC4He1re 4zoio2_r1_500.png
http://25.media.tumblr.com/cb5a56d30b583ff0d393294a28afe83e/tumblr_mkpd4faZbp1re 4zoio1_r2_500.png
http://24.media.tumblr.com/80a0ec5c8c01f80b23258a45d938a183/tumblr_mkpdljjS7Z1re 4zoio1_500.png
http://25.media.tumblr.com/78dbd4293ed194ab5585523420098d11/tumblr_mkque1mk161re 4zoio2_r1_500.png
Everybody Hurts – Ryder (R.E.M)
For The Longest Time – ND (Billy Joel)
Little Girls – Sue (obsada ‘Annie’)
You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ – Sam, Ryder (The Righteous Brothers)
We Will Rock You – New Directions, Sue i Finn (Queen)

Odcinek 21 – Wonder-ful

Odcinek poświęcony Stevie’mu Wonder’owi i jego muzyce.
W odcinku nie będzie Brittany, Santany, Puck’a ani Finn’a.
Kurt wraca do Ohio, by pójść z Burt’em do lekarza. Pojawi się również Carole. Kurt zaśpiewa dla swojego taty. Będziemy świadkami sceny Burt’a i Blaine’a.

Mercedes i Mike wracają do Ohio, by pomóc New Directions w przygotowaniach do regionalnych.

Cassandra zrobi coś szokującego.

Wprowadzona zostanie nowa postać – Martin. Specyficzny, ale ważny brytyjski producent muzyczny.

W odcinku poznamy mamę Artie’go, której na imię Nancy. Nancy będzie grana przez przyjaciółkę reżysera Glee, Ryan’a Murphy’ego – Katey Sagal. http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20130405225426/glee/images/thumb/6/65/Kate ySegal.png/200px-KateySegal.png

Z piosenek z tego odcinka znane są na razie dwie :
Signed, Sealed, Delivered, I’m Yours – Kitty
You Are The Sunshine Of My Life – Kurt
Będzie również na pewno solówka Mercedes i Artie’ego oraz duet pomiędzy Blaine’s i Mercedes.
W odcinku będzie łącznie 6 solówek i jeden duet.
Jak wcześniej wspomniane, wszystkie piosenki z tego odcinka to muzyka Stevie’go Wonder’a. :)

A tutaj macie jeszcze parę newsów odnośnie aktorów grających w Glee :

*Cory Monteith (Finn Hudson) sam, dobrowolnie zgłosił się na odwyk. Wrócił uzależnienie od narkotyków, które miał już jako nastolatek.
* Heather Morris (Brittany S. Pearce) jest w ciąży!
* Dianna Agron (Quinn Fabray) zmieniła kolor włosów na rudy. Oto jak wygląda :
https://pbs.twimg.com/media/BHCIsqyCIAEX-NZ.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BHDr_OBCYAARKos.jpg:large

Tyle dla was mam na dzień dzisiejszy! : )

Jeżeli chcecie, bym pisała dalej, napiszcie na tym forum za parę dni (obserwuję to forum, więc wyskoczy mi w powiadomieniach). Może do tego czasu dowiem się czegoś o tych paru ostatnich odcinkach sezonu :)

bumblebee_ms

wybaczcie, okazalo sie, ze zdjecia z serwisu tumblr nie chcą sie otworzyć. coś jest nie tak z linkami. postaram sięwam podac działające :)

bumblebee_ms

aa i jescze się dowiedziałam, że Darren Cris (Blaine Anderson) wydaje solowy album! : )

bumblebee_ms

Oooo dzięki wielkie. :D Szkoda, że Santana wystąpi tylko w 20 odcinku. ;/

bumblebee_ms

super newsy, zdecydowanie pisz takie częściej! :D

solowe albumy latem mieli też zacząć przygotowywać Lea, Amber i Naya, ciekawe, co z nimi. :)
mi wszystkie linki się otwierają.

jak Rachel będzie śpiewać 'Don't stop...' to chyba utonę we łzach. uwielbiam takie sentymentalne chwile w Glee. :D ogólnie odcinki zapowiadają się cudownie, czekam na zawody i Wondera, bo jego piosenki są niezwykłe i fajnie, że o nim pomyślano. Ryderowi współczuję, ale chyba większość podejrzewała, że coś jest nie tak z tą koleżanką z internetu.

Diannie zdecydowanie lepiej w blondzie...

yootsuu

ok, skoro siępodoba, to będę pisać dalej :)

tak, tak, też słyszałam o ich płytach i nie mogę się doczekać!

sentymentalne momenty glee to moje ulubione części tego show! zaawsze ryczę, jak to oglądam :)

martwię się tylko, że skoro odcinek regionalnych będzie dopiero 4x22, to znaczy, że przegrają. na pewno tak będzie, bo mam potwierdzone informacje, że żaden z odcinków 18-21 nie będzie z zawodami.

tak strasznie mi szkoda cory'ego. ale i niezmiernie go podziwiam, że zatroszczył się o siebie!

bumblebee_ms

ja jestem ciekawa w stronę jakiego typu muzyki pójdą. :) dla mnie np. Naya najlepiej wypada w utworach typu Back to black, Girl on fire itp.

kurde, miałam nadzieję, że wygrają jednak. skoro piąty sezon ma być trochę inny, to fajnie by było dać nowemu pokoleniu szansę na wygraną. może jednak coś wymyślą. :(

no cóż, każdy nałóg to skutek własnych złych decyzji, dobrze, że potrafił sam to zauważyć i podjąć taką decyzję. na pewno ma duże wsparcie od przyjaciół z serialu. :)
ciąża HeMo to pozytywna wiadomość, niewiele wiadomo o niej przez to, że dziewczyna nie ma twittera i mało mówi o sobie. :)

ocenił(a) serial na 6
bumblebee_ms

A własnie że wygrają zawody dużo o tym świadczy np spoiler gdzie pisało ze z VA będą konkurować i wygrają , poza tym w komentarzu Ryana gdzie pisał o zmianach dotyczących 5 sezonu była nowinka o tym że pierwsza połowa będzie sie skupiać na końcu roku i drogi ND do krajowych :) . Btw Nie wydaje wam sie dziwna małej Santany Rachel i Kurta ? Przecież nigdy nie było wspominane że oni się gdzieś wcześniej znali czy chodzili na wspólne zajęcia i serio Kurt baletnica? :O. Jakoś mnie to nie dziwi ostatnio trochę wątków z dupy Ryan bierze ,ale cóż

bumblebee_ms

Strzelam, że w odcinku o Steve'm bedzie jeszcze "I just called to say I love you" bo to jego kultowy utwór :)

ciotkaEliza

klaudia041 - w 19 i 22 powinna również być :)

bumblebee_ms

mam nadzieję. ;D

ciotkaEliza

ja mam nadzieję na 'That's what friends are for', bo to moja ulubiona jego piosenka :)

yootsuu

taak! kocham Nayę w takich klimatach! Amy Winehouse - Valerie, czy właśnie Back to black. ale kocham ją też w delikatnych wersjach typu Landslide, Mine, Songbird! ale i w bombach typu So Emotionl czy River Deep, Mountain High. kurcze! nie dziwota, to obok Rachel moja ulubiona postać :) mogłabym wymieniać godzinami :) dlatego czekam z niecierpliwością na płytę.

a co słyszałaś o piątym sezonie? pod jakim względzie miałby być inny? ja słyszałam, że nie jest wcale pewne, czy on się wgl odbędzie..

szkoda tylko, że Heather nie będzie w takim razie w paru odcinkach .. np już w tym sezonie zaczęła opuszczać, bo już zaczyna widać jej brzuszek. na początku 5 sezonu też pewnie jej nie będzie ..

bumblebee_ms

mi najbardziej szkoda tańcowania Heather, jest tam najlepsza. :(

słyszałam różne informacje, np., że ma się zacząć w momencie zakończenia tego, czyli nadal będą te same postacie; wcześniej, że akcja będzie powoli przenosić się tylko do NY, co jest właściwie sprzeczne ze sobą... i sama nie wiem, co będzie, bo nikt tego nie potwierdza. ale piąty sezon sam w sobie na 99% będzie. :D

Naya jest bardzo wszechstronna, może nie ma tak mocnego głosu jak Lea czy Amber, ale ma bardzo nietypowy, charakterystyczny, że nawet, gdy śpiewa jeden wers w piosence, słychać ją bardzo dobrze. :D

yootsuu

jeśli przeniosą glee tyko do NY, to to w sumie nie będzie już glee .. bo glee club sam w sobie to chór szkolny .. może więc zmienią tytuł, dodadzą jakieś inne postaci .. ? chociaż mam przeczucie, że zostanie tak jak jest, czyli, że dalej będzie i Ohio i NY. w końcu jak było powiedziane, w którymś z ostatnich odcinków, że po tym jak Artie, Tina, Blaine, Brittany, Sam ukończą LO będzie to naszym (marley, jake, ryder, kitty, unique etc) zadaniem, by go trzymać przy życiu. mam nadzieję, że Blaine się przeprowadzi do NY :)

bumblebee_ms

Na bank się przeprowadzi. I jeżeli rzeczywiście chcą utrzymać Limę to muszą wprowadzić z 7 nowych postaci do chóru, no i nie wiadomo czy kosztem czasu NY, czy może Limę obetną, czy może wyrównają.
Jak dla mnie akcja mogła by się bardziej przenieść do NY, bo tam tak naprawdę są ci najbardziej wielbieni przez fanów, Hummelpezberry, Blaine też na pewno prędzej czy później się wprowadzi.
Myślę, że fajnym pomysłem byłoby gdyby Santana i Blaine byli na tym samym roku w NYADZIE.
Strzałem nawet nie w stopę, ale w głowę byłoby anulowanie Glee i nie robienie sezonu piątego. Może to tylko moje odczucia, ale czwarty sezon jest świetny, lepszy od trzeciego, który przynudzał i jest wiele rzeczy do wyśpiewania, pokazania oraz przyjaźni i związków do eksplorowania.

kin1313

jak dla mnie to mogliby jeszcze sprowadzic pucka, quinn, mercedes i mike'a to nowego jorku. wicsnac ich do jakiegos mieszkanka razem i ja bym byla mega szczesliwa, bo bez glee nie przezyje : D tak, tak, wiem dramatyzuje, ale glee swietnie odpreza i poprawia humor :)
santana raczej na pewno nie pojdzie do nyada, bo jak spiewala cold hearted do brody'ego to tak jakby zjechala ta szkole ; )
a 3ci sezon jak dla mnie byl tez swietny ;) wg mnie lepszy od drugiego :)

bumblebee_ms

Santana jedzie po każdym, tak jak mówiła do Kurta i Rachel, że ma dla nich miłość, nawet jeśli ich nie lubi przez 90% czasu. Czyli wszystko jest możliwe. I swoją drogą strasznie ciekawi mnie ewentualna przyjaźń Blainersa i Santany, jedno takie grzeczne, drugie takie podłe :D więc wrzucenie ich na ten sam rok byłoby jak dla mnie fajne.

ocenił(a) serial na 7
kin1313

A wiadomo coś odnośnie postaci Quinn? Czy ona będzie jeszcze w tym sezonie czy już w ogóle Dianny nie zobaczymy?

ocenił(a) serial na 7
bumblebee_ms

ja tam juz powoli odpuszczam sobie glee i coraz rzadziej oglądam w całości odcinki (wolę przesuwać do kolejnych scen), bo wnerwiają mnie te nowe postacie... Marley to totalna mimoza, wiecznie zgarbiona z otwartymi szeroko oczami ze zdziwienia i jest taka sztuczna ;/ Kitty nadrabia charakterem, ale i tak jest dla mnie marną podróbką Quinn z pierwszych sezonów... do chłopaków nic nie mam (mówię o jake'u i ryderze), oprócz Unique, który jest największą porażką Ryana ;/ no sorry, ale fakt, że jest trans nie czyni go jeszcze autentycznym dla widzów... jak go widzę to mam ochotę rzucić laptopem o ścianę - ten chłopak kumuluje wszystkie najgorsze cechy Mercedes, śpiewa jak zawodząca baba z wiejskiego chóru. Zrobili z niego ważniejszą postać niż prawdziwi wygrani Glee project, których imion zapomniałam, ale mam tu na myśli Avatara i Irlandczyka.

Albo się przerzucą w 100% na NYC, albo niech dadzą sobie spokój z tym serialem, bo to jakaś tragedia jest. Gdyby nie wątki NYADA, których i tak już nie ma tyle co na początku, to ten sezon byłby totalną porażką

tolerancja91

odnośnie Quinn jeszcze nie mam informacji potwierdzonych, ale najprawdopodobniej już nie wróci. Dianna zmieniła ostatnio kolor włosów z blond na rudy, a w kontrakt mają wpisany zakaz radykalnych zmian wyglądu. w tym włącza się zmiana koloru włosów. możliwe jest jednak, że zostało to w jakiś sposób wpisane w scenariusz : ) na razie nic nie wiem na ten temat : )

ale mam dla was nastepne spoilery dotyczące odcinka 20!

W McKinley'u wywala prąd. W związku z tym Will i Finn wymyślili takie zadanie na ten tydzień : członkowie glee śpiewają piosenki akustycznie :) Tymczasem Isabelle prosi Kurt'a, aby wziął udział w akcji charytatywnej vogue.com razem z Rachel i Santaną.

na początku kochalam Marley. i strasznie mi teraz brakuje scen z jej mamą :( a poza tym ostatnio marley zaczęła mnie irytować swoim niezdecydowaniem ..
z drugiej strony odwrotnie dla mnie bylo z unique. na poczatku jej nie cierpilam, a teraz polubiłam. ze tak to ujme 'doszla do mnie' :)

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

mam nadzieję, że Q jednak wróci :(

elvis55

spoilery od ludzi, którzy już widzieli czwartkowy odcinek (4x18) :

Ten odcinek to rollercoaster emocji dla nas. Ponoć najbardziej niepokojący odcinek Glee ever (nie wiem co to ma znaczyć .. ).
- Z powodu tego, co się stanie w tym odcinku, już nigdy nie spojrzymy na salę prób glee w ten sam sposób.
- Ktoś na pewno wyzna komuś miłość.
- Ktoś wyszedł z McKineley'a i już może nie wrócić.
- Niektóre sceny sprawią, że możesz się poczuć jakby cię ktoś dźgnął w serducho. Między innymi na myśli tutaj mam scenę pomiędzy Will'em, Sam'em i Beiste.
- Sam i Brittany ruszają na przód. Sam robi duży ruch na koniec odcinka, żeby pokazać Britt, że myśli o niej bardzo poważnie.

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

Jezu!! :P

elvis55

+ okazało się, że w odcinku poświeconym Stevie'mu Wonder'owi nie będzie duetu Blaine'a i Mercedes. przerobili to na trio jeszcze z Marley. zaspiewaja oni piosenke 'superstition' a solowka mercedes to 'higher ground', natomiast solo artie'ego to 'for once in my life'. czyli zostalo nam jeszcze solo jake'a i cassie :)
https://pbs.twimg.com/media/BHYWPfuCEAM66PO.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BHdgS40CcAEEUyb.jpg

poznamy też nową postać, którą będzie odgrywać Jessica Sanchez.