PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46509
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Prezes stacji Fox, Kevin Reilly, wypowiedział się na temat przyszłości Glee.

Glee będzie trwało do przyszłego sezonu i będzie to finałowy sezon serialu. Ryan Murphy opisał już jak ma wyglądać reszta sezonu. W drugiej części sezonu, uczniowie skończą liceum. Wtedy do końca sezonu udamy się do Nowego Jorku. Ryan ma też niesamowite pomysły co do przyszłego, ostatniego roku serialu.

Ukończenie szkoły oznacza również zmiany w obsadzie.

Część z nich ukończy szkołę i się przeprowadzi. Jednak absurdalnym byłoby to, gdyby wszyscy przeprowadzili się do Nowego Jorku. Część z nich ruszy dalej i będą pojawiać się w odcinkach specjalnych, zawsze pozostaną częścią serialu. I myślę, że przyszły sezon może tak wyglądać – będziemy widzieć co jakiś czas znajome twarze. Ale jeśli chodzi o ten sezon, odbędzie się zakończenie liceum, część bohaterów odejdzie, a część z nich przeprowadzi się do Nowego Jorku… [Po zakończeniu liceum] Ohio zniknie do końca tego sezonu.

Reilly zgodził się potwierdzić tylko jedną aktorkę, która z pewnością nie zniknie z obsady.

Jak długo będzie trwać serial, tak długo będzie w nim Jane Lynch.

Te spolery zaczynają mnie troszkę irytować mogli by się w końcu jasno określić kto zostanie a kogo pożegnamy. Jak myślicie kto oprócz świętej trójcy oraz Sama i Blaina będzie regularnie pojawiał się w Glee ( bo ta wypowiedź daje na to nadzieje chyba że coś źle rozumiem ) Troszkę żal aktorów z nowej obsady którzy zostaną tak naprawdę na lodzie..

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

nie wiem co o tym sądzić. Gdy będzie Mercedes, Tina i Artie - jestem kupiony ( no i Britt w 6 sezonie)

ocenił(a) serial na 10
buuu022

Ja też hehe ;) pożyjemy zobaczymy...

użytkownik usunięty
buuu022

"Jednak absurdalnym byłoby to, gdyby wszyscy przeprowadzili się do Nowego Jorku. Część z nich ruszy dalej i będą pojawiać się w odcinkach specjalnych..." jeżeli to ma znaczyć, że się pozbywają Tiny, to będę poważnie wkurzona.
I jestem jak najbardziej z tobą: Mercedes, Artie i Tina i też jestem kupiona

użytkownik usunięty

Nie ma póki co podstaw aby twierdzić, że Tina będzie w NY. Już dawno mówione o weterynarii w Columbus. Oczywiście zostało jeszcze parę odcinków, ale właśnie to co zacytowałaś odbieram jako przekaz, że nie wszyscy absolwenci do NY trafią - a już wiemy, że będzie Blaine, Sam, Artie - zostaje tylko Tina.

Co do "kupowania" to ja od dawna wyczekiwałam informacji kiedy w końcu odetną liceum. Świetna decyzja twórców. W końcu! Tylko szkoda, że dopiero teraz, a nie z końcem czwartego sezonu, ten przedłużany rok szkolny był beznadziejnym pomysłem wg mnie. Po dziś dzień mnie ciekawi dlaczego nie mogli normalnie zakończyć roku szkolnego z końcem sezonu. Mnie kupują totalnie skupieniem na piątce: Kurt, Blaine, Rachel, Santana, Sam :) A i Mercedes fajnie będzie tam zobaczyć. Do tego super byłoby zobaczyć Burta i Carole częściej, Willa w NY, coś ciekawego z Sue, czasem Mike'a, Pucka, Brit :)
Artie mi jest obojętny, chociaż nie widziałam nigdy przyjaźni wielkiej między nim a wspomnianą piątką w NY i nie chciałabym np. nagle wątku, że razem mieszkają, również dlatego, że to ich lokum nie jest z gumy, a wątpię, aby rozłączali ("mieszkaniowo", że tak to ujmę) Klaine, Hummelberry, Pezberry albo Blam. Identycznie nie chciałabym z nimi Tiny, mimo, że ona się przyjaźni z Blainem, ale stała się - w moim odczuciu - tak irytująca, że zwyczajnie mam nadzieję, że ilością na ekranie podzieli losy Quinn.

Podsumowując: cieszy mnie ta decyzja twórców o skupieniu na NY. Oby na dobre. I przepraszam, że to napiszę, ale: oby bez Tiny.

ocenił(a) serial na 8

No widzisz :) Każdy ma swoich ulubieńców. Ja np lubię Tine, a nie cierpie Blaine'a, ale wiem, że fani Glee zabiliby Ryana za pozbycie się Darrena z serialu :)

użytkownik usunięty
buuu022

Jasne, każdy ma swoich ulubieńców. Nie chciałam, aby to jakoś niefajnie brzmiało :) po prostu się rozpisałam w tym "kupuję, nie kupuję" co bym wolała, a co nie. Rozumiem, że ktoś może nie cieszyć się z tej informacji. Dla mnie jest świetna, dla kogoś może być przykra, bo np. uwielbia Marley.

Ale tak obiektywnie nawet patrząc, nic nie wskazuje na obecność Tiny w NY.
Ciekawe kiedy się dowiemy właśnie co z nią, teraz kręcą setny odcinek (5x12-13), myślę, że 5x14 będzie już w NY to z relacji z planu pewnie się dowiemy kto nagrywa sceny.

ocenił(a) serial na 8

zapewne tak. Liczę jeszcze na Heather w stałej obsadzie w 6 sezonie :D

ocenił(a) serial na 7
buuu022

Ja nie liczyłabym na powrót Heather, Marka, Harrego, Dianny czy też Jaymy. Myślę że jeżeli w ogóle będą to się raz pojawią i tyle. Nie wiem jak z Amber bo nie wiem czy to była pomyłka że napisali że w NY będzie Mercedes a nie umieścili tam Santany, także nie wiem jak to rozumieć, ale myślę że jedna z nich też będzie gościnnie tylko i myślę że to będzie Amber i po prostu to był błąd. Co do Tiny i Artiego to jeżeli będą w serialu to nie liczyłabym na nie wiadomo co, jeżeli już to pewnie podzielą los "starych postaci" czyli występy gościnnie od czasu do czasu. Nie wiem jak tam Sama chcą umieścić w tym NY( postać mnie niesamowicie denerwuje od tego sezonu, w sumie nawet już od połowy 4) no ale zobaczymy. Również zastanawia mnie to co będzie z Sue i Willem- chociaż uważam że też nie ma na co liczyć i po prostu zobaczymy ich w jakiś 2 odcinkach i to będzie na tyle.

użytkownik usunięty
alunia_kiss

"Nie wiem jak tam Sama chcą umieścić w tym NY"
Sam chce zostać modelem, przyjaźni się z Blainem, który trafi do NY, ma fajne relacje z Kurtem czy Rachel, chyba nawet z Santaną, no i chemia z Rachel jest, więc coś mogą tutaj działać.

Blaine i Sam to bardzo pasujące postacie do wątków NY - patrząc chociażby w kontekście planowanej kariery, przyjaźni czy miłości.
Poza tym Sam już nie ma co robić w Limie i tak, nie ma tam rodziny - jak wrócił do zamieszkał u Burta i Carole. Wiadomo, mogliby go posłać do innego miasta, ale po co skoro w NY może robić karierę w modelingu, no i w NY będą jego przyjaciele - chyba mogę powiedzieć w liczbie mnogiej licząc nie tylko Blaine'a, ale i Hummelpezberry również - super się ich oglądało w piątkę w 5x06, nie mogę się doczekać kolejnych wspólnych scen :)

ocenił(a) serial na 8

Ja postaci Sama wręcz nie nawidzę od 5 sezonu. 2 i 3 sezon - wspaniała postać, ciekawa , 4 sezon - też go lubiłem i nawet jego związek z Britt, na początku byłem sceptyczny, ale potem fajnie się ich oglądało. Teraz to masakra nie moge patrzeć na tę postać. Mercedes jest chyba oficjalnie na jakimś twiterze "potwierdzona" w NY. Chciałbym jeszcze Heather, Harryego, Marka, Diannę itp, choć myślę, że Heather może wrócić w jakimś większym stopniu do 6 sezonu (może 5-6 odcinków), Harry zapewne też w kilku odcinkach. Są jeszcze Dianna i Mark, których następny odcinek będzie pewnie ostatnim 6 sezonu. To samo z Jaymą. No i jestem ciekaw losów Willa i Sue.

ocenił(a) serial na 10
buuu022

Ja postaci Sama nie lubiłem nigdy zawsze wydawał mi się taki głupkowaty a znienawidziłem go za związek z Britt ( nigdy nie pogodzę się ze zniszczeniem Bartie hahaha :D ) hmm ciekawe co z tą Amber i Nayą może Santana zerwie z Dani i wyjedzie razem z Britt do MIT :D Co do HeMo to i ja bym chciał jej powrotu ale jestem co do tego sceptyczny ( zwłaszcza jeśli Santana odejdzie ) jeśli to w ogóle nastąpi to pewnie nie prędko przecież jej syn ma dopiero 5 miesięcy

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

im bliżej odcinków o Nowym Jorku podchodzę coraz bardziej sceptycznie. Obawiam się, że pożegnamy się z Jenną , udział Artiego w NY będzie minimalny, a Santana być może faktycznie wyjedzie z NY ;(

ocenił(a) serial na 10
buuu022

Nie wydaje mi się żeby aż tak bardzo pomylono się w tym spoilerze i pomylono Naye z Amber zwłaszcza że Amber została gdzieś tam potwierdzona jak tak myślę to coraz bardziej realne wydaje mi się to że San wyjedzie z Brittany do MIT. Tylko nie za bardzo wiem jaki miał by być powód odejścia Rivery bo fanów nie straciła na pewno. Co do Artiego i Jenny to już się pogodziłem...

ocenił(a) serial na 10
marekwyszosiat

Niech Nowy Jork ma się na baczności – czarny charakter z Glee przybywa do miasta z walizką pełną obelg i niepoprawnego zachowania!

E!Online złapało Jane Lynch aby opowiedziała im o swojej przyszłości w serialu i nadchodzących odcinakach. Kevin Reilly potwierdził już, że Jane Lynch z pewnością zostanie w serialu, a teraz wiemy już, że Sue Sylvester dołączy m.in. do Blaine’a czy Artiego na podbój Nowego Jorku. I choć znamy już przyszłość niektórych bohaterów to przyszłość pozostałych jest nam ciągle nieznana.

Nie wiem co z nimi będzie. Ale rozumiem też, że nie pożegnają się całkowicie ze wszystkimi dzieciakami. Myślę, że część z nich po prostu odejdzie i od czasu do czasu będą zaglądać do McKinley. Z tego co wiem to ja wybieram się do Nowego Jorku. Nie wiem po co i dlaczego, ale jestem podekscytowana. Mogę się założyć, że Sue zmieni zawód. Myślę, że byłoby śmiesznie gdyby pojechała tam by zostać aktorką i stworzyłaby show z jedną postacią, który stałby się hitem. Wielu ludzi ciężko pracuje na to by odnieść sukces, a ona by się nagle pojawiła i od razu by się jej udało,

Zbliża się 100 odcinek serialu i Jane Lynch zdradziła, że spędza teraz dużo więcej czasu na planie aby móc spotkać się ze wszystkim, którzy powracają specjalnie na tą okazję.

Wczoraj wszyscy znowu byli w sali chóru, więc chodziłam tam i z powrotem by z każdym się przywitać. Fajnie jest zobaczyć Leę, Jennę i Chrisa razem w sali chóru. Amber też tam była i Dianna, której już dawno nie widziałam, i Mark też, więc naprawdę wszyscy wrócili i to właśnie było wspaniałe.

Aktorka przyznała również, że naprawdę chciałaby aby Sue spotkała się ze swoimi ex-cheerioskami – Santaną, Brittany i Quinn.

100 odcinek jest podzielony na dwa epizody – 100 i 101, i jeszcze nie czytałam scenariusza do drugiej części. Ale byłoby wspaniale spotkać się z Heather, Nayą i Dianną, i zmusić je za karę do wąchania swoich pach.

Nie wiem czy ta wzmianka o Artiem to inwencja autorek strony ( gleeclubpl ) czy cytat z E Online jeśli to ostatnie to daje nadzieje :)

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Wiesz zawsze może być jakiś powód jej odejścia. Może ma jakieś inne plany np. tak samo jak nie znamy powodu odejścia Harryego, Amber, Marka ( bo nie wiadomo czemu są tylko gościnnie a prawie ich wcale nie ma, nie wiem może Ryan po prostu nie chciał już ich zatrzymać czy coś) Heather to wiadomo bo ciąża, a Dianna- bo skupienie się na karierze filmowej i rezygnacja z Glee prawdopodobnie taki był powód. Może Naya ma inne plany nie wiem, też mi się wydaje że gdyby się pomylili to by jakoś sprostowali to wszystko, a tak umieścili wszystkich którzy byli w NY plus Blaina i niestety Sama, a by zamienili Mercedes z Santaną? nie sądze.

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

Amber i Harryego najzwyczajniej w świecie nie było gdzie wepchnąć, a Mark sam podobno chciał odejść. Wciąż zastanawia mnie co z Nayą , Jenną i Kevinem

użytkownik usunięty
buuu022

Mam nadzieję, że wymyślęą coś, żeby wszyscy jakoś sie pojawiali. i to często, nie raz na sezon.
polecam instagram chorda overstreeta :) duuużo zdjęć z 100. odcinka! wszyscy razem :). może jest nadzieja, że to będzie w miarę na stałe.

ocenił(a) serial na 8

te zdjęcia wywołują u mnie wielki uśmiech na twarzy. czekam z niecierpliowością na te dwa odcinki :)

użytkownik usunięty
buuu022

Z Nayą i Amber się wyjaśniło, jakiś cep pisał te spoilery i wyszło zamieszanie:
http://24.media.tumblr.com/507a719e35e378b3ebc902a9b1b2dac2/tumblr_mz9mzwwhtU1s5 7bimo1_500.png
Chyba że piszecie o czymś innym ;)