Tutaj zadawajmy pytania odnośnie serialu, każdego sezonu, jeżeli czegoś nie wiemy bądź nie do końca rozumiemy.
Ja np. mam takie pytanie, (zaczynam oglądać sobie Glee znów od 1 sezonu, ale wolno mi to idzie) Jak to się stało że w Mckinley w 3 sezonie były 2 chóry skoro Figgins i Sue nawet nie chcieli jednego ND i nie było pieniędzy na Jego utrzymanie. Jak to się stało że powstało troubletones, jak Shelby znalazła się w Mckinley i dlaczego zgodzono się na 2 chór w szkole?
Było coś chyba "z dzianym" ojcem Sugar, to on sprowadził Shelby do Ohio i pewnie tez sfinansował drugi Glee klub.
Ja mam kilka pytań:
1. Wiemy, że Britt i Santana to najlepsze przyjaciółki, ale czy można powiedzieć, że Quinn to druga najlepsza przyjaciółka Santany?
2. Dlaczego ND nigdy nie miało kasy na autobus na zawody, skoro zawsze mieli bogatą scenografię do zwykłych numerów?
3. Czy Artie i Sugar chodzili?
4. Kiedy mniej więcej Kurt zaczął być najlepszym przyjacielem Rachel, a przestał nim być dla Mercedes?
1. Myślę że Quinn to 2 najlepsza przyjaciółka Santany, wiadomo jaki charakter ma Santana i że się sprzeczały w niektórych odcinkach ale wydaje mi się ze były naprawdę blisko.
2. W sumie racja zawsze musieli dorabiać w jakiś sposób a to sprzedając babeczki, a to poprzez ten płatny występ w 2 sezonie sprzedając na niego bilety
3. Wydaje mi się że nie
4. Ciężko powiedzieć ale chyba od 2 sezonu Kurt i Rachel byli blisko, potem były sceny jak np spędzają razem czas we 3 w pokoju Rachel i plotkują, ale wydaje mi się że w 3 sezonie relacje Kurta i Mercedes się rozlazły i nie byli już tak blisko
Pytanie odnośnie 100 odcinka. Podczas rozmowy Mercedes z Rachel w lazience ta pierwsza mówi że była poniżana i że nad nią też się " znęcali" Quinn, Santana i Puck tyle że ja sobie niczego takiego nie przypominam, nawet żadnej sytuacji w której ta trójka byłaby niemiła dla Mercedes.. Więc czy ja coś przegapiłam, jakieś sceny kiedy ta trójka była okropna dla Mercedes czy takie coś nie miało w ogóle miejsca?
Co stało się z Kenem? Postać chyba jakoś w połowie pierwszego sezonu znika i potem już się nie pojawia. A w 2 sezonie zastępuje go trenerka Beiste... ale czy zostało w jakiś sposób wyjaśnione co stało się z postacią trenera Tanaki?
bo one były najlepszymi wokalistkami w chórze i docinki ze strony Pucka, Quinn i Santany, zwłaszcza w 1 i 2 sezonie to nie była nowość czy coś. :)
Ken pewnie wyjechał czy coś :P
Artie chodził z Sugar chociaż w serialu ukazane zostało tylko to jak Artie latał za Sugar ( konkurencja z Rorym bal na którym tańczyli itp ) W pierwszym odcinku 5 sezonu Kitty wylicza dziewczyny które zostawiły Artiego Tina Britt dziewczyna z niepokojąco dużym biustem i Sugar ;)
Tego chyba nikt nie wie :)
Ja mam pytanie odnośnie daty urodzenia członków ND, znalazłam na Glee wiki takie informacje:
http://glee.wikia.com/wiki/Rachel_Berry Rachel data ur : 18.12.1994
http://glee.wikia.com/wiki/Rachel_Berry Quinn: 01.02.1994
http://glee.wikia.com/wiki/Finn_Hudson Finn: 24.08.1994
http://glee.wikia.com/wiki/Kurt_Hummel Kurt: 27.05.1993
Nie ma dat urodzenia wszystkich członków ND , tylko tych 4 osób, mam na myśli dokładne daty urodzenia. Nie wydaje mi się żeby w serialu zostało to kiedykolwiek powiedziane, no chyba że się mylę? Więc zastanawiam się skąd się te dokładne daty wzięły, bo wątpię żeby ktoś je wziął z kosmosu, bo jakby miał je wymyślić to wszystkim członkom a nie tylko wybranej 4
Sory 2 razy mi się link do Rachel wstawił zamiast do Quinn, tutaj poprawny link : http://glee.wikia.com/wiki/Quinn_Fabray
Datę urodzenia Kurta wiadomo z podania do NYADA bodajże, reszty nie pamiętam ;)
W którym odcinku 2 sezonu Rachel dowiaduje się że Finn spał z Santaną i w którym odcinku Finn zrywa z Rachel?
dzięki. A wiecie może z którego to odcinka? : http://www.pinterest.com/pin/383228249513516565/
Dzięki wielkie. Właśnie coś mi nie pasowało, bo lektor dziwnie te jej słowa przetłumaczył na Polski, właśnie dlatego nie lubię oglądać z lektorem.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego 2 chóru w 3 sezonie "Troubletones". Kim była reszta dziewczyna należących do tego chóru?( poza Santaną, Brittany, Mercedes i Tiną) To były cheerioski? a jeśli tak to co nagle już należenie do chóru nie było czymś złym?
Wiecie może jak nazywała się piosenka w tle kiedy chór "tańczył" w tych maskach spawalniczych które kazała im założyć Su? to był chyba odcinek 3x20
Co stało się z Joe w tym serialu? Gdzie on się podział? Przecież nie był skończył szkoły razem z Quinn, Rachel itd.
nie jestem pewna, ale aktor odszedł z serialu, tak samo jak aktorka grająca Sugar.
ja też mam pytanie: dlaczego wszystkie cheerioski mają takie same czerwone majtki? czy razem z kompletem stroju cheerioski Sue daję im też majtki? to dziwne
rzeczywiście nie zwróciłam na to uwagi wcześniej, może Sue im kazała ubierać majtki pod kolor stroju? kto tam ją wie
Ja mam pytanie czemu ND przegrało zawody w 2 sezonie? nawet się do 7 nie załapali? wszyscy mówili że to przez pocałunek Finna i Rachel ale dla mnie to bez sensu co ma pocałunek do tego jak zaśpiewali?
Wydaje mi się, że te majtki były częścią stroju, skoro te spódniczki odsłaniały prawie wszystko.
ND przegrało, bo przecież nie liczy się sam wykon piosenki, ale również całe show jakie wystawili.
Z tego co pamiętam to pocałunek ich zdyskwalifikował bo jurorzy tak zadecydowali.
Mam kolejne pytanie i zapewne to było wyjaśnione gdzieś wcześniej, ale nie mogę tego znaleźć. Jakim cudem np. Artie i Tina (głównie mi o nich chodzi) zostali w McKinleyu w 4 sezonie? Przecież liceum także w Ameryce trwa 3 lata i jeden sezon to jeden rok, a oni dołączyli do Glee w tym roku co Rachel, Finn, Quinn itp. Wiadomo, że Brittany nie zdała w 3 sezonie, ale oni wątpię raczej. Więc jak to jest?
Jak to się dzieje że podczas piosenki " We found love" Schuester prawie na samym końcu piosenki idzie po wodzie i dopiero potem do niej wskakuje i płynie?
ale w takim razie dlaczego Rachel w odcinku z balem mówi do Finna "skończę liceum tak ja je zaczęłam"?
Liceum w USA trwa 4 lata. Co do tego co powiedziała Rachel to może chodziło jej o to że od 1 klasy była loserem nad którym znęcały się cheerioski i spółka ale po prostu tego nie widzieliśmy tego 1 roku a akcja serialu zaczęła się kiedy Quinn, Santana Finn , Rachel itp byli w 2 klasie a Tina i Artie w 1 klasie... zresztą o ile dobrze pamiętam w którymś z sezonów było wspominane coś co wskazywało na to że to jest 2 klasa, nie wiem ale np Quinn i Finn na samym początku byli parą już od 5-6 miesięcy a 1 sezon to jeden cały rok czyli musieli znać się już wcześniej znaczy ja tak wnioskuje, chyba też Kurt coś wspominał że się kochał w Finnie w 1 klasie już ale może ja coś źle zrozumiałam nie wiem :)
A ja dalej nie rozumiem tego jakim cudem Will szedł po wodzie niczym Jezus :)
Oraz jakim cudem Troubletones mogły wystąpić w finałach w 3 sezonie jeżeli to był zupełnie inny chór niż ND, co ich liceum wystawiło 2 chóry czy oni połączyli go w 1?
Połączyli się w 1 chór, tylko z obietnicą, że byłe Troubletones' girls dostaną jeden numer na wyłączność.
Ja mam jeszcze pytanie o kadrę nauczycielską, wiemy że Will uczy hiszpańskiego i kieruje ND, Sue jest trenerem cheeriosek, Ken Tanaka a teraz Beiste są trenerami drużyny futbolowej, Emma jest szkolną panią psycholog/pedagog, jeszcze jeden facet Henri Pierre jest Woodshop teacher. Czy znamy jeszcze jakieś nazwiska jakiś nauczycieli uczących w Liceum Mckinley i czy wiemy czego uczyli?
wiem że była jakaś nauczycielka geografii która chciała oblać Pucka a on chciał ją uwieść. Niestety nie wiem jak się nazywała
Już czaję jak Will chodził po wodzie, obejrzyj dokładnie moment pod wodą, kiedy on już wskoczy - widać jakieś plastikowe/szklane kolumny po bokach, przed skokiem widać też jakąś platformę, u mnie jest to 37:30.
Może to nie jest pytanie dotyczące serialu ale wolicie wersję piosenki " Somebody to Love" w wykonaniu Glee, czy może wersję Brittany Murphy z "Happy Feet" ?
Czytałam gdzieś że w 3 sezonie piosenka " Season of Love" miała być w pierwszym zamyśle śpiewana podczas rozdawania dyplomów czyli zamiast " Glory Days"... z tego moim zdaniem wynika że w pierwszej wersji odcinka Brittany miała skończyć szkołę razem z pierwszymi absolwentami, ponieważ piosenkę " season of love" śpiewają" Rachel. Santana, Mercedes, Quinn, Brittany, Puck, Finn, Kurt czyli wszyscy pierwsi absolwenci, pomijając Mika ale on prawie nigdy nic nie śpiewał... tak mi sie jakoś taki wniosek nasunął że jeżeli to prawda to ciekawe co skłoniło scenarzystów do tego aby Brittany jednak nie zdała
O co chodziło z koszulkami Pucka i Brittany w piosence " Born This way" i ona i on mieli napis " I'm with stupid" czyli jestem z głupkiem nie za bardzo rozumiem czego to miało dotyczyć
Nie wiem, czy dobrze rozumuje, ale wydaje mi się, że Britt miała strzałkę w górę, co może sugerować, że chodzi o jej mózg ("jestem z głupkiem"), a Puck ma strzałkę w dół i wiadomo o co chodzi, Puck jest puszczalski itp, ale nie wiem na 100%
Nie zdała, bo scenarzyści chcieli sobie ją zostawić na 4 sezon w MH z racji, ze pewnie zdawali sobie sprawę jakie durne wątki przygotowywali na 4 sezon i chcieli uratować sobie dupę naszą błyskotliwą Brittana A tak na serio nie wiem :P Może nie mieli pomysłu na jej postać i stwierdzili oj tam niech sobie jeszcze pochodzi rok do liceum