PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Są znane tytuły 5-ciu z 6-ciu piosenek ostatniego odcinka 4 sezonu.

3 śpiewane przez Nowe Kierunki podczas zawodów i 2 rywalizującego z nimi chóru (gościnnie wystąpi w nim Jessica Sanchez z Amerykańskiego Idola). Tym jednym nieznanym w tej chwili utworem jest solówka Rachel.

I Love It - Icona Pop, śpiewane przez Tinę, Kitty, Brittany & Unique
All or Nothing - oryginalna piosenka Glee, śpiewana przez Marley & Blaine
Hall Of Fame - The Script, śpiewane przez Artiego, Sama, Joe & Rydera

Wings - Little Mix, śpiewane przez Fride Romero (Jessica Sanchez) z The Hoosierdaddies(chór szkolny)
Clarity - Zedd ft. Foxes, śpiewane przez Fride Romero z The Hoosierdaddies.

Co sadzicie o piosenkach?
Ja uważam że szału niema ale jest dobrze. Szybkie, rytmiczne i pasujące do grupowych aranżacji piosenki, w sam raz na Regionals

ocenił(a) serial na 7
szym_seba

I ostatni utwór

To Love You More - Celine Dion, śpiewane przez Rachel
(pewnie finał odcinka i tym samym finał nawet niezłego sezonu)

szym_seba

Clarity! Yeah! Szkoda tylko że nie przez ND. Chociaż może to i lepiej :D

mephistoself

Jessica wokalnie zmiata całe ND na raz, więc lepszego wykonania tej piosenki niż jej nie będzie ;)

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

Kiedy zobaczyłem tytuł "All or Nothing" od razu pomyślałem: CHER! A tu jednak nie... Swoja drogą, ciekawe dlaczego megapopularne piosenki tak wielkiej divy jaką jest Cher nie zostały ani razu użyte w Glee. Fantastycznie mogły by wgrać się w fabułę serialu.

ocenił(a) serial na 7
Serebii

Wbrew powszechnej opinii (ze wszyscy artyści chcą a niektórzy nawet proszą o cover Glee) serial często ma problemy z prawami autorskimi do piosenek, ileż to już razy spoilery mówiły o jakimś utworze i w ostatniej chwili ten był zmieniany.
Są artyści czy tez zespoły których pewnie nigdy z Glee nie usłyszymy, i to nie zawsze dlatego ze nie chcą być coverovani w ogóle lub żeby Glee przerabiało jakiś jeden ich utwór(bo tak tez bywało), a z powodów finansowych.
Sam Ryan Murphy kiedyś powiedział że mają pewien limit jeśli chodzi o zapłatę o prawa do utworu i jeśli ktoś nie chce się na ten limit zgodzić to jego strata.

ocenił(a) serial na 10
szym_seba

rachel zaśpiewa to love you more celine dion.