PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Witam czy są może znane daty urodzin bohaterów Glee? Ciekawi mnie to ponieważ widziałam takie zdjęcia gdzie do każdego ze znaków zodiaku była przydzielona osoba z Glee np. Rachel była Koziorożcem. Dlatego ciekawi mnie czy sobie ludzie to wymyślili czy po prostu była gdzieś podana data urodzenia np. Santany,. Fina, Quinn, Rachel itp( chodzi o wszystkich)

Ja np. znalazłam taką informację że Quinn urodziła się 1 lutego 1994 a Rachel 18 grudnia 1994. z http://glee.wikia.com/
Tylko nie wiem skąd są te informacje że akurat wtedy się urodziły. Dalej wiem że Finn jest młodszy od Santany o 3 dni co było powiedziane w serialu..

Jeszcze mam pytanie odnośnie wieku bohaterów, bo niby teraz mają 19 lat? ale wydaje mi się że w 1 sezonie było coś wspomniane o tym jak Q była w ciąży że ma 17 lat albo coś pokręciłam czyli w ostatniej klasie powinna mieć 19-20 a teraz 20-21 ? Podobno też czytałam gdzieś ze Kurt jest starszy od wszystkich o rok..

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

też mi się wydawało, że Kurt jest starszy od wszystkich o rok, tylko nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło O.o

użytkownik usunięty
elvis55

W którymś odcinku mogliśmy zobaczyć podanie Kurta do NYADA, a w nim datę urodzenia 27.05.1993 (Ciekawostka: 27. maja urodził się Chris Colfer, który wciela się w rolę Kurta, tylko rok inny :)). Poza tym już w 1x03 (2009 r.) Kurt mówi, że dostał samochód od ojca na 16 urodziny, więc potwierdza się rok urodzenia 1993.

Co do Rachel to podobno powiedziała datę urodzenia w jakiejś scenie. Skąd data urodzin Quinn to nie wiem.

W ogóle wychodzi na to, że Kurt jest starszy od Blaine'a o dwa lata, a nie o rok.

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

i takie coś tam napisali:
"Well, since she graduated in 2012, her birthday should be between August 1993 and September 1994 (factoring in cutoff dates and such). If her birthday is really in February, it should be 1994 and not 1993. Glee rarely gets anything right about birthdates coinciding with graduation dates though. For example, there's nothing to suggest Rachel Berry skipped a grade, yet she's a whole year younger than everyone else." :P