PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Aż dziw że jeszcze nic na forum o tym odcinku nie ma.
Odnoszę wrażenie, że poziom muzyczny w tychże zawodach spadł. Występ "Trykotów" był całkiem ciekawy. Rozumiem, że Troubletones musiały mieć występ słabszy niż New Directions, ale żeby aż tak? Ten występ był fatalny! Babki potrafiły zaśpiewać świetną muzykę, a tutaj ubrane w świecące srebrne kiecki tańczyły i śpiewały dziwne rzeczy. Choreografia - straszna! Te ruchy rękami... :p
A potem New Directions. Występ też nie fenomenalny, ale najgorsze, że był on zupełnie aseksualny. Chociaż wcześniej planowali zatańczyć coś supergorącego, przepraszam, ale w tych strojach ruchy Sama wyglądały nieciekawie. A jednak Santanie się podobały. Ponadto kobiety w tym zespole wyglądały po prostu źle, też aseksualnie, jeszcze chyba nie widziałem tak źle wyglądającej Quinn.
Rozstrzygnięcie zawodów - oczywiste jakby (z punktu widzenia fabuły) trzecie miejsce dla Unitards, oczywista (z punktu widzenia muzycznego) niższa pozycja Troubletones niż New Directions. A według mnie ostatnie miejsce przysługuje Troubletones za zmarnowanie potencjału. Smutne :(
Ach, i czy jest przypadkiem, że oryginalni wykonawcy wszystkich utworów New Directions mają w nazwie "Jackson"? Nie pamiętam żeby coś o tym mówili ;)

ocenił(a) serial na 9
_Tymon_

Jak dla mnie, w całym serialu, najgorsze są właśnie odcinki z zawodami. Czekam na coś, co, mówiąc kolokwialnie, rozjebie mi mózg, a tu nic. Dużo lepsze są "normalne" odcinki, w których wszyscy po prostu cieszą się, że śpiewają i mają z tego niesamowitą frajdę, nie widać nadęcia, wszystko wychodzi dużo lepiej, naturalniej.
W tym odcinku choreografia faktycznie powalała. Już lepiej by wyglądali, gdyby po prostu stali w miejscu - zarówno Troubletones i New Directions. Podobał mi się za to występ tych Unicośtam. Ładnie zaśpiewane, przepiękna piosenka, uwielbiam jak robią musicalowe kawałki. Dla mnie wygrali ;)

Nie zastanawiałam się nad nazwami oryginalnych wykonawców, zdziwiło mnie za to, że jakby nie patrzeć, ND wykonali 3 piosenki...

ocenił(a) serial na 8
_Tymon_

Odcinek świetny...chyba jestes zbyt surowy:) Troubletones zaśpiewały świetnie..no może choreografia mnie nie powaliła ale muzycznie podobało mi się bardzo.

Jednak o gustach się nie dyskutuje bo mi z kolei Quinn dawno nie podobała się tak bardzo jak dzisiaj:)

klaudia2251

Nie jestem surowy, po prostu opisuję moje wrażenia po odcinku ;) A pierwsze wrażanie było takie, że zaśpiewane piosnki odbiegają poziomem reszty serialu. I tego się trzymam.

ocenił(a) serial na 8
klaudia2251

wg mnie odcinek był dobry muzycznie, fajny finał, a piosenka "zacznij od człowieka w lustrze" to po prostu hit

ocenił(a) serial na 9
klaudia2251

Mi się odcinek bardzo podobał. Wszystko się tak wyjaśniło. A finał był po prostu genialny!
Wybór piosenek na zawody był ok <oczywiście Man in the mirror - hicior ;p> ;)

_Tymon_

Generalnie odcinek w porządku bo było wiele wątków a nie jeden o Santanie czy coś. Ale zawody to jakaś porażka, wybór piosenek fatalny. Powinni wejść na scenę i rozp*****olić system a tu takie coś. W ogóle co to za logika że Troubletones śpiewały jedną piosenkę a Nowe Kierunki trzy?

użytkownik usunięty
Juxine

Bo w Troubletones spiewa tylko Santana i Mercedes i 3 piosenki na jeden odcinek to za dużo, a w ND śpiewało dużo więcej osób ;> taka to logika :D

Taki to już denny chór skoro tylko dwie śpiewają a reszta tańczy. Nawet Brittany nie dopuścili do głosu :/

użytkownik usunięty
Juxine

akurat uwazam, ze ten chor jest duzo lepszy od ND, ale to moze dlatego, ze uwielbiam glos Nayi.

ocenił(a) serial na 5
_Tymon_

no musialy zaspiewac gorzej.. jakby zaspiewaly Rummor has it/Someone Like You to nie byloby o czym mowic :p

ocenił(a) serial na 7
ojciecmatki

http://hemoislove.tumblr.com/post/13759683840
to taki mały wstęp.
Najnudniejszy odcinek tego sezonu. Serio, mam już dosyć tego pseudo związku Brittany, tego trzymania za rączki. Przecież już bardziej ich związek rozwijał się w 2 sezonie, a ty wyglądają jak przyjaciółki, masakra. Zawody, były beznadziejne, piosenki źle dobrane, taniec również nie powalał. Zawiodłam się totalnie na tym odcinku...

ocenił(a) serial na 7
_Tymon_

Zna ktoś może z Was tytuł tej końcowej piosenki?

ocenił(a) serial na 10
hihara

"We are young" ;)

ocenił(a) serial na 7
Antoinette_

Dzięki wielkie ^^!

ocenił(a) serial na 7
_Tymon_

Sezon trzeci jest coraz słabszy. Irytuje mnie strasznie to, jak mało w nim Sue! To głównie ona tymi swoimi ciętymi komentarzami dodaje smaku 'Glee'.
Wg mnie piosenka Michaela Jacksona była dobra :)
Troubletones były świetne! Uwielbiam utwór, który wykonały <3

Mam nadzieję, że twórcy serialu kopną się glanem w głowę i pójdą polować na wenę. Bo wiele wątków pieprznęli w kąt, nie rozwijając ich sensownie.
Może zrobią w końcu coś konkretnego z tym słitaśnym Rory'm?

WIĘCEJ SUE SYLVESTEEEEEER!

Little_Green_Bag

Pewnie i tak jest, w sumie to jest serial o dzieciach w liceum, które ciągle śpiewają i tańczą, więc nie można się spodziewać nieskończoności świeżego powiewu fabuły. A jakieś przemyślenia na temat ciekawych sekszynalsów?
Usunięcie Rachel było interesujące, nie wiem czy wyszło zespołowi na dobre, może i tak, ale brak było wyrazistego solisty.

ocenił(a) serial na 4
_Tymon_

jeszcze tak beznadziejnego odcinka nie widziałem, te zawody do kitu, zły dobór piosenek, New Directions wykonuje 3 piosenki, reszta po jednej, gdzie tu sprawiedliwość, Rachel jest irytujaca ale zawody bez niej to porażka, chorografie nie dopracowane, w New Directions niby jest Rory a wcale go nie widać, za to widać jakiegoś kolesia nie wiadomo skąd się wziął, moim zdaniem o wiele lepiej wypadły dziewczyny z Troubletones, wszystko schrzanione, rozdzielili New Directions, najlepsze głosy to Santana, Rachel, Blaine i Marcedes, Mike Ching spiewa chociaż nie umie, zawsze był od tańczenia, jeszcze jeden taki odcinek i kończe moja przygodę z Glee!

A pamiętacie zawody z Journey Medley? To było coś ! jebnięcie rozpierdzielenie systemu a nie takie gówno jak teraz
http://www.youtube.com/watch?v=Ymi52UbGEZM&list=FLxnery0lPa3B6Du45jWVFRQ&index=9 2&feature=plpp_video <- Link do Journey Medley :)

zap4

Z Journey to dopiero były zawody!!

zap4

co ty porównujesz zawody szkolne do regionalnych czy okręgowych :/

Marko81

A bo to co, nie wolno? Tak trzeba. Niejeden powiedziałby nawet, że niejedna piosnka zaśpiewana tak ot dla siebie w ciągu roku była lepsza niż te z krajowych. Porównywanie różnych zawodów ponadto w niczym nie przeszkadza ponieważ poziom nie rośnie wcale wraz ze szczeblem zawodów.

ocenił(a) serial na 4
_Tymon_

skomentowałem odcinek przed jego zakończeniem, musze powiedziec ze ostatnia piosenka ,,We are young" i zjednoczenie bardzo fajnie wyszło, tylko dlaczego nie mogli jej zaspiewać na zawodach?

zap4

Miałam dokładnie takie samo wrażenie - że piosenka na zakończenie odcinka była dużo lepsza i ciekawsza niż ich występ na Sectionals.

_Tymon_

Zgadzam się, że Glee zbacza z kursu. Podobno są nowi ludzie, którzy piszą scenariusze, więc ich za to obwiniam. Denerwuje mnie zostawianie otwartych wątków np Santana i Brittany są już oficjalnie parą, a od kilku odcinków nie miały dialogu ;/ wtf? Nie zmienia to jednak faktu, że mimo niedociągnięc jestem wielkim Gleek'iem i każdy następny odcinek przyjmę z ucałowaniem ręki.

Pod względem muzyki: "WAY" bezbłędne! Nie moge skonczyc nucic. Super to wymyślili, bardzo symboliczna scena. Zwłaszcza moment w którym Santana stoi sama i śpiewa "The angels never arrived. But I can hear the choir. So will someone come and carry me home". Potem podchodzi Rachel i prowadzi ją do "domu", tam gdzie należy, do New Directions. :) Byłoby dziwnie, jakby od razu radośnie i w podskokach dołączyła do reszty jak Brittany i Sugar. Wszyscy wiedzą, że nie była w najlepszych stosunkach z członkami klubu i większośc z nich skrzywdziła w przeszłości. Więc ta chwila wahania była świetnie rozegrana.

ocenił(a) serial na 10
aqua_92

Uważam , że niektórzy "troszkę" przesadzili z krytyką tego odcinka ! Pomimo kilku niedociągnięć odcinek był bardzo ciekawy - zarówno wątki jak i wykonane piosenki były interesujące i genialne ! Owszem , zgadzam się , że zawody z Journey to był coś , jednakże ile można by było to powtarzać ? Scenarzyści próbują dodać coś nowego , niektórym się to podoba mniej , niektórym bardziej . Jednak nadal uważam , że krytyka w tym temacie była zbyt przesadna :) Są to moje odczucia co do innych wypowiedzi . Nikogo nie krytykuje i nie obrażam ! :)

aqua_92

Obawiam się, że Rory będzie miał jakąś większą rolę jak będzie wyjeżdżał.
Bardziej podobały mi się dziewczyny (chociaż choreografia fatalna, nie rozumiem czemu tak machały rękami). Uwielbiam jak Santana śpiewa. Z trzech piosenek ND podobała mi się tylko pierwsza.
Jednak jeden wielki plus. Wygląda na to, że Quinn w końcu przestanie świrować.
Faktycznie ostatnia piosenka o wiele lepsza niż te na zawodach.

martusia565

Prawda? To machanie rękami było conajmniej dziwne ;)

_Tymon_

No, jakby rozgrzewkę na wf'ie robiły. I szkoda, że ucięli sam początek jak się każda odwracała do widowni. Fajnie to wyglądało.

_Tymon_

Dokładnie. To bardzo odwracało uwagę.

_Tymon_

Mam podobne wrażenie. I jak dla mnie Unitards byli najbardziej dopracowani i perfekcyjni pod każdym względem... Gdyby wykonali 3 piosenki to pewnie rozwaliliby system:P Troubletones fajnie zaśpiewały, ale kiepawo zatańczyły. Glee z trzema piosenkami dało radę, ABC było super, Controls z kolei mi się nie podobało, Man in the mirror nawet nawet:) ale tak jakoś nie było szału... czegoś zabrakło. Może Rachel? x)

"Denerwuje mnie zostawianie otwartych wątków np Santana i Brittany są już oficjalnie parą, a od kilku odcinków nie miały dialogu ;/ wtf?" haha, w końcu ktoś oprócz mnie to zauważył:P Jak dla mnie wątek Britt i Santany to najbardziej naciągana rzecz w tym serialu.

ocenił(a) serial na 9
elfka77

Dlaczego ND mogło zaśpiewać aż 3 piosenki i konkurencja nic z tym nie zrobiła? Na dodatek dwie beznadziejne, tylko Man in the mirror dał radę, moim zdaniem nie powinni wygrać, ale wiadomo jak to w serialach jest. Troubletones dużo lepiej i ich machające ręce mi się podobały :D Na pewno było lepsze niż skakanie po schodach i śpiewanie ABC... Tęsknię za 1ym sezonem.

tomciak89

Niby te trzy piosenki to jeden wielki-długi-przeładowany mash-up. No ale c'mon!!!! Trochę sprawiedliwości. Wgl "Control" to jakaś pomyłka.

Dziwi mnie wciąż występ 'Kłopotonów'. Większość składu to Cheerio'ski, które powinny mieć jakie takie wyczucie taneczne, że tak to nazwę (zwłaszcza z Brittany na czele). I jest jeszcze Shelby - rzekomo najlepsza trenerka, jaką można zatrudnić - która pozwoliła na ten występ. Nie mieści się w głowie!
Ratują się jednak swoimi wokalami. :D

ocenił(a) serial na 8
_Tymon_

występ Santany i Mercedes o niebo lepszy i to wszystko zawarte w mixie - 1 piosenka!... nie sztuką jest zaspiewać milion piosenek MJ'a i wygrać sztuką jest zaspiewać jdeną i zrobić wrażenie pozatym glosy w New directions same przeciętniaki za to Trabeltons nie Santana normalnie ale Mercedes zjawiskowo i niepowtzralnie !! Trabletons górą !:((