Ryan Murphy postarał się naprawdę , aby obsada jego serialu była z górnej półki, większość aktorów wziął z Brodaway'u dzięki czemu to jest nie tylko zwykły serial ale i znakomite wydarzenie muzyczne np Idina Menzel (serialowa matka Rachel) lub Kristin Chenoweth (koleżanka pana Schu z liceum) grają w sztuce Wicked na Brodway'u którą tak bardzo zachwycają sie Kurt i Rachel i śpiewają z niej utowroy (Defying gravity itp). Świetny serial, dzięki niemu zaczęłam się bardziej interesować musicalami. Polecam off course :) tutaj jest kawałek http://www.youtube.com/watch?v=3XwmA0jyWMk&feature=related :) Całuski.
Lea Michele i Jonathan Groff grają rowniez razem na Broadwayu :) (znaczy grali bo teraz to Lea bardziej w filmach, a Jonathan to nie wiem szczerze mowiac ) w musicalu z 2007 roku - Spring Awakening - świetne piosenki, polecam The Guilty Ones - Lea i Jonathan razem ja spiewaja :)
kręcenie tego serialu musi byc szalenie trudne, przeciez musza wybrac piosenki nagrac piosenki nauczyc sie choreografii, strasznie pozytywny serial, banan na twarzy odrazu jak go ogladam, lubie patrzec jak tancza sluchac jak spiewaja, za mlodu nie lubilem spiewanych partii w kreskowkach ale tutaj to co innego, choc serial jest kolorowy, to przedstawia tez realne problemy. uwielbiam!!!!!!!!!!!!!