PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 26 tys. ocen
8,1 10 1 26432
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Nie oglądałem całości(połowę pierwszej części), ale takie jest moje pierwsze wrażenie.
Na plus można zaliczyć jeszcze aktorstwo, ale nie jest to wielki plus (w moim odczuciu).
Na minus, przede wszystkim motywy z prywatnego życia bohaterów-jak dla mnie zalatuję
telenowelą(często przewijałem), szczególnie sceny w szpitalu. Muzyka średnio, chociaż
lubię Lorenca. Co do scenariusza, to mieszane uczucie. jak pisałem świetne dialogi,
bardzo ciekawe 'sprawy'(z cierpliwością czekałem na rozwiązanie) a z drugiej strony te
motywy z życia prywatnego(nuda) a do tego pojawiające się czasem, że tak nazwę,
"ograne schematy fabularne".

W sposób nieunikniony (z mojego punktu widzenia jest to nieuniknione) porównuję ten
serial z Pitbullem i w mojej ocenie Glina jest słabszy, to dobry serial, ale nie tak dobry jak
Pitbull.

ocenił(a) serial na 9
Okciuk

Z tego co pamiętam, wątki prywatne w tym serialu bezpośrednio się rozwijają i ewoluują w te kryminalne. Radzę oglądać dalej i nie przewijać.

ocenił(a) serial na 9
Szem

Zwłaszcza w drugiej serii...

Okciuk

Wszystko bylo wspaniale ! Jedynie co mi dzialalo na nerwy, to gra aktorska corki Gajewskiego... Zwrociliscie uwage, ze ona wszystkie kwestie wypowiadala w jednej tonacji? Ten sam, beznamietny tembr glosu...