http://www.tvp.pl/seriale/sensacyjne/glina-2/wideo?sort_by=0&sort_desc=true&star t_rec=12&listing_mod=&empty_websites=false
Oby to coś dało, bo końcówka drugiej serii pozostawia niedosyt, a serial wg mnie na pewno nie jest wypalony.
Niestety wg wiarygodnych źródeł II seria była ostatnia, nie ma jak na razie planów dot. III odsłony...
Wg mnie 2 sezony trzymał wysoki poziom jeżeli chodzi o seriale kryminalne, podobno to od początku miał być tryptyk tym niemniej szkoda...szkoda też dlatego, że pozostawili otwarte zakończenie, serial mógł się skończyć na przed ostatniej scenie...
Powinni wpierw wydać drugi sezon na DVD, bo nie uśmiecha mi się oglądanie na itvp, a ściągać z internetu również nie mam zamiaru. Na pierwszą serię wybuliłem kasę i się nie zawiodłem, więc liczę na wydanie drugiej transzy na DVD. W końcu serial ma sporą rzeszę fanów, którzy na pewno dokonaliby zakupu, ale TVP jak to TVP, woli wydawać kasę na gnioty zamiast na coś porządnego.
Średnio mi się ''Glina'' podobał ale na bezrybiu i rak ryba więc jestem na tak:D
Co znaczy wiarygodnych? Może podaj te wiarygodne źródła, bo każdy może w ten sposób napisać o czym chce.
Wiadomość od producenta, czyli Applefilm.
"W tym momencie nie są prowadzone prace nad trzecią
serią ani nie zostały w tej kwestii podjęte żadne decyzje. Prawdopodobnie 2 seria była ostatnia."
W świetle ostatnich decyzji TVP (ograniczenie wydatków na produkcję w związku ze spadkiem wpływów z abonamentu), nie widzę szans na rychłą kontynuację "Gliny". A szkoda i to bardzo :-(
Dla mnie najlepszy serial kryminalny XXI wieku. Jestem na prawde wielkim fanem tej produkcji. Jak nie lubie jakoś specjalnie Stuhra to w Glinie jako Banaś nie widze roli dla ni kogo innego oprócz niego. A Radziwiłowicz! Klasa sama w sobie 10/10.
Też jakoś wątpię by zrobili trzecią serie polecam ''Nową''(oczywiście to był sarkazm:D)
Podaj mi przykład akcji tego typu która coś dała(no niby Ranczo miało petycje ale i tak miało świetną oglądalność więc to bez znaczenia).
Nie ma kasy na nowe odcinki Gliny czy Pitbulla a jest na takie bzdety jak wspomniana wyżej Nowa czy Instynkt...
no wlasnie. nie wiem o co chodzi. najbardziej niszczaca produkcja ostatnich lat, w spolce z Pitbullem czy Oficerem (naturalnie nie oficerami czy trzecim oficerem) nie moze doczekac sie ostatniej serii. Masakra. Nie rozumiem i nie chce zrozumiec polityki TVP - chce jedno - trzecia serie Gliny z logicznie rozwiazanym motywem Gajewskiego - bo bez Pana Jerzego nie ma Gliny.
chyba smierc Gajewskiego miala konczyc serie bo inaczej fabularnie nie ma sensu bo musial zginac na koncu, wiec watpie zeby byly nastepne. ewentualnie nie jest powiedziane ze zginal. mocno dostal od Toskia ale roznie moze byc.racja ze bez ostatniego westernowego sprawiedliwego Gajewskiego nie ma gliny. typowa postac u Pasikowskiego wiec musi ktos taki byc. niestety czasy sie zmieniaja i trudno bedzie o takich bohaterow.
ewentualnie 3 seria mogla by byc o wryownaniu rachunkow przez mlodego i koncu jego przemiany w gline ale on bylby nowym typem bohatera wiec to nie bylo by to samo ale tez ciekawe bo mlody jest z tzw. straconego pokolenia ktorego mlodosc przypadala na lata transformacji. ciekawe jak by to pasowalo do modelu Pasikowskiego.