PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 27 tys. ocen
8,1 10 1 26561
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Zdjęcie do serialu trwały od 21 marca do 25 czerwca . ( 26 czerwca odbył się event obsady z okazji zakończenia zdjęć )
Sezon będzie miał 6 odcinków. .
Jedna z głównych ról zagra Nela Maciejewska ( tak córka scenarzysty :)
Jerzy Radziwilowicz miał minimum jeden dzień zdjęciowy.
Premiera w październiku!

ocenił(a) serial na 8
michalkuc1993

Ciekawe - przeżył, czy pojawia się w retrospekcjach, ewentualnie w jakiś przebitkach?

michalkuc1993

Sześć odcinków to niewiele, ale to oznacza, że skupili się na historii i nie będzie telenoweli.

ocenił(a) serial na 10
PanKracjusz

Pewnie zekranizowano te odcinki, które Pan Maciejewski kitrał latami w szufladzie. To chyba dobrze :)

PS. A tu niespodzianka - każdy z nich ma 2h :p

ocenił(a) serial na 10
Cohonez

Maciejewski wspomniał w wywiadzie dla wyborczej , że wątek z oryginalnego scenariusza z przed 17 został , ale przeszedł modyfikacji  wszystkie inne wątki sa nowe . czas zdjęć był krótki w porównaniu do poprzednich sezonów a więc nie liczył bym na odcinki ponad godzinne xd a co się dzieje w temacie tego drugiego serialu co Pasik miał kręcić ?

ocenił(a) serial na 10
michalkuc1993

*sprzed
*liczyłbym
*ponadgodzinne
Puszczę na razie bez komentarza, bo nie mam pomysłu jak to zrobić, żeby nie obrażać.

Cohonez

Dwugodzinne odcinki? Bez szans. Gdzie takie TVP, by to puściło na otwartym kanale?

ocenił(a) serial na 10
PanKracjusz

Wiem wiem, żartuję sobie. Ale taki "Dom" to chyba z 90 minut ma na odcinek?

Cohonez

Może i ma, ale ten serial powstał w zupełnie innych czasach i warto o tym pamiętać. Poza tym nikt na głównym kanale nie puści aktualnie powtórki "Domu" w prime time. W pierwszym sezonie odcinek "Gliny" to było średnio 53-55 minut, ale w drugim długość spadła o blisko dziesięć minut na epizod, więc obstawiam, że trzeci to będą granice pięćdziesięciu.

ocenił(a) serial na 10
Cohonez

Być może mają plan na następne 6 odcinków? Tylko musi ten wypalić najpierw.

michalkuc1993

Były jakieś sceny kaskaderskie dla przykładu jakieś rozwalanie samochodu czy coś?

ocenił(a) serial na 10
Stevenafc11

Byłem tylko raz to tak była scena kaskaderska kręcona. Stłuczka aut. Radziwilowicz miał dublera

michalkuc1993

A jakie modele aut? Ile zniszczonych tam jest?

ocenił(a) serial na 10
Stevenafc11

Dwa auta no ale takich szczegółów to nie pamiętam bez przesady

ocenił(a) serial na 8
michalkuc1993

Co z komisarzem Gajewskim? Bez niego ten serial na pewno nie będzie już taki sam... Nie wierzę w dwugodzinne odcinki, może rozbiją to w dwanaście odcinków po około godzinę w TVP. Chyba, że emisja jesienią będzie tylko na SkyShowTime.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Podobno Sky ma pierwszeństwo. Na TVP w następnym roku . Być może jednak jest plan aby nakręcić dalsze 6 odcinków? Jednak każdy serial polski sky to porażka xd oby się w końcu odmieniło

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

Nie wierzyłem, że powstanie 3 sezon. Mam tylko nadzieję, że nie sprofanują tego wybitnego serialu. W poście TVP na Facebooku z 15 lipca są 4 zdjęcia z planu, i informacja, że premiera w przyszłym roku. Skąd informacja o październiku ?

ocenił(a) serial na 10
_n0ir

Jedna aktorka , która brała udział w produkcji tak napisała na Instagramie