Zdjęcie do serialu trwały od 21 marca do 25 czerwca . ( 26 czerwca odbył się event obsady z okazji zakończenia zdjęć )
Sezon będzie miał 6 odcinków. .
Jedna z głównych ról zagra Nela Maciejewska ( tak córka scenarzysty :)
Jerzy Radziwilowicz miał minimum jeden dzień zdjęciowy.
Premiera w październiku!
Ciekawe - przeżył, czy pojawia się w retrospekcjach, ewentualnie w jakiś przebitkach?
Pewnie zekranizowano te odcinki, które Pan Maciejewski kitrał latami w szufladzie. To chyba dobrze :)
PS. A tu niespodzianka - każdy z nich ma 2h :p
Maciejewski wspomniał w wywiadzie dla wyborczej , że wątek z oryginalnego scenariusza z przed 17 został , ale przeszedł modyfikacji wszystkie inne wątki sa nowe . czas zdjęć był krótki w porównaniu do poprzednich sezonów a więc nie liczył bym na odcinki ponad godzinne xd a co się dzieje w temacie tego drugiego serialu co Pasik miał kręcić ?
*sprzed
*liczyłbym
*ponadgodzinne
Puszczę na razie bez komentarza, bo nie mam pomysłu jak to zrobić, żeby nie obrażać.
Może i ma, ale ten serial powstał w zupełnie innych czasach i warto o tym pamiętać. Poza tym nikt na głównym kanale nie puści aktualnie powtórki "Domu" w prime time. W pierwszym sezonie odcinek "Gliny" to było średnio 53-55 minut, ale w drugim długość spadła o blisko dziesięć minut na epizod, więc obstawiam, że trzeci to będą granice pięćdziesięciu.
Byłem tylko raz to tak była scena kaskaderska kręcona. Stłuczka aut. Radziwilowicz miał dublera
Co z komisarzem Gajewskim? Bez niego ten serial na pewno nie będzie już taki sam... Nie wierzę w dwugodzinne odcinki, może rozbiją to w dwanaście odcinków po około godzinę w TVP. Chyba, że emisja jesienią będzie tylko na SkyShowTime.
Podobno Sky ma pierwszeństwo. Na TVP w następnym roku . Być może jednak jest plan aby nakręcić dalsze 6 odcinków? Jednak każdy serial polski sky to porażka xd oby się w końcu odmieniło
Nie wierzyłem, że powstanie 3 sezon. Mam tylko nadzieję, że nie sprofanują tego wybitnego serialu. W poście TVP na Facebooku z 15 lipca są 4 zdjęcia z planu, i informacja, że premiera w przyszłym roku. Skąd informacja o październiku ?