PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 26 tys. ocen
8,1 10 1 26432
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Kiedy TVP ogłosi, że rusza produkcja 3 sezonu, odszczekam spod stołu wszystkie złe rzeczy, jakie powiedziałem o telewizji publicznej. Swoją drogą, w mojej głowie klaruje się ciekawa teoria spiskowa, w myśl której to milczenie jest tylko chwytem marketingowym. Był cukierek, nie ma cukierka, ale może jednak?...
Wychowałem się na tym serialu, tak jak ludzie kilka lat starsi - na Psach. To jest dzieło tej samej rangi, równie ważne, jeśli ktoś umie czytać pomiędzy wierszami. "Glina" pokazał mi swego czasu kilku naprawdę solidnych aktorów, którzy nie pojawiają się na I stronach gazet. Nie celebryci, nie showmani, a właśnie aktorzy. Pełen przekrój od solidnych rzemieślników po kilku prawdziwych artystów.
Czekam na tę chwilę, kiedy komisarz Gajewski odpali kolejnego szluga i z miną wkurzonego, złego psa powie do swego wroga "cześć, Tosiek" - tym swoim niesamowitym głosem. Albo kiedy udzieli kolejnej lekcji Młodemu. Albo kiedy znowu spuści łomot jakiemuś choremu zbokowi. Albo...
JA CHCĘ 3 SEZONU!!!

<trzymam się tego faktu, że między I a II sezonem też była niezła przerwa>
<i tego, że chyba powoli Pasik wraca do łask - w końcu II seria poleciała na TVP>
Pozdrawiam fanów.

ocenił(a) serial na 10
sosniak

<SPOILER> jeśli Gajewski miałby przeżyć to byłoby to mocno niewiarygodne..... a sam Jóźwiak z Banasiem to za mało ,żeby to dalej ciągnąć....chyba ,że wezmą jakiegoś nowego i zrobią się z tego "Kryminalni" i zamiast straszno będzie śmieszno.....

ocenił(a) serial na 10
T_REX77

<SPOILER>
Dlaczego niewiarygodne? Nie takie rzeczy się zdarzałem. Sam znam kolesia, który w wieku ponad 50 przyjął parę kulek na klatę - i przeżył. Powstało tu kilka wariantów powrotu Gajewskiego. Myślę, że po prostu przez jakiś czas byłby w śpiączce, a potem 'wrócił do gry'. Zresztą... Jeśli przez następne 12-13 odcinków miałbym zobaczyć grę Radziwiłowicza, niech ta wiarygodność chowa się w buty.

ocenił(a) serial na 9
sosniak

No Gajewski to twardziel jego córka mówi przecież:-jest niezniszczalny- i coś tym jest.....

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Gwoli ścisłości, to nie córka, tylko Agata - do chirurga zresztą. Ale tak czy siak, trzymam się właśnie tego zdania, jak ostatniej deski ratunku ;)
Co by nie mówić o innych, bardzo dobrych rolach, Glina to przede wszystkim Radziwiłowicz.

ocenił(a) serial na 10
sosniak

Ja też czekam na 3 sezon i mam nadzieję że z Gajewskim !

sylsob1

Dawać 3 sezon i nie gadać, że wpływy z abonamentu małe bo się zdenerwuję.

ocenił(a) serial na 10
morito76

Mądrze mówi, polać mu.

ocenił(a) serial na 10
sosniak

Świetny serial, oby była 3 seria. Dla mnie jeden z najlepszych seriali TVP.

ocenił(a) serial na 10
kubus_19

Pasikowski mówił że GLINA to trylogia powiem szczerzę że sezon 2 1.87 mln to wcale nie mało ale TVP woli M jak Miłość czy inne g....a tego pokroju bo ciotki to uwielbiają jak mówił operator kamery u detektywa Ostrowskiego ( Pitbull sezon 2 jakby co ).

użytkownik usunięty
maciej2801

Niestety mój przedmówca ma rację,iż władze TVP wolą nachalnie promować debilne telenowele w stylu "Plebanii" czy "Klanu" a perełki polskiej myśli artystycznej są jakby na osłodę i to raz na kilka lat...

ocenił(a) serial na 9

Zgadzam się nie było porządnego serialu kryminalnego produkcji polskiej od zakończenia ''Trzeciego Oficera''.......