Ale zakończenie mocno rozczarowuję, jest takie na silę. Serial zajebisty bo fajny ma klimat, ale zakończenie mogło by być jakieś lepsze które zapadnie w pamięci.
Wiadomo na trzecią serię nie ma co liczyć, bo niby wszystko zostało domknięte. Ale tutaj miałbym wątpliwości, na trzeci sezon mogła by być wymówka o dorwaniu TOŚKA (zabójcy Andrzeja), tak mogło by powstać kolejnych 12-13 odcinków. Wtedy uważam że wszystkie wątki serialu zostały by domknięte i serial można było by zakończyć.
WTEDY!! uważam że zakończenie z pewnością było by lepsze.
Serial został zdjęty przez władze tvp. Podobno miał być trzeci sezon, może była już nawet zarysowana fabuła (Maciej Stuhr wspominał o tym w swojej książce). Zakończenie drugiego sezonu było "przejściowe", myślę że gdyby scenarzysta wiedział, że ten odcinek jest ostatnim w ogóle zakończyłby to w inny sposób.
Jest nadzieja , ruszył jakiś konkurs w tvp , i w tej chwili jest drugi etap i jest tam serial " glina 3 " może to jednak się uda , nie wiem jak oni by z tego zakończenia drugiej serii zrobili , ale mam nadzieje , że nie jest to tak jak mówi Stuhr , że on w 3 serii miał grać pierwszą planową rolę a do Gajewskiego miał chodzić do szpitala i pytać się kogo ma następnego zabić :P) , nie chcę takiej różnicy jakości jak miedzy filmami "psy: a "psy 2 " tytułowy Glina to Gajewski !!!