Oglądałem seriale fala zbrodni oraz kryminalnych i bardzo mi się podobał czy ten serial jest tez tak dobry?
Jest duuuużo lepszy :))) Obok "Oficera" to według mnie najlepszy polski serial sensacyjny/kryminalny.
"Kryminalni" i "Fala zbrodni" nie umywają się do "Gliny". Ten film to prawdziwe Kino, z rewelacyjną grą aktorską. Wyższa półka. Nawet "Pittbull" jest gorszy, choć lepszy od tych dwóch, które wymieniłeś.
Zależy czego oczekujesz. Jeżeli miłej lekkiej, czasami potrzebnej, papki okraszonej akcją...to Glina raczej nie polecam.
Uznanie widzów dla serialu TVP "Glina"
W czwartek, 2 grudnia Telewizja Polska wyemitowała dwunasty, ostatni odcinek serialu kryminalnego "Glina", który od 9 września br. był emitowany przez Program 1 w czwartkowe wieczory.
Serial osiągnął bardzo dobre wyniki oglądalności i zdobył uznanie widzów, którzy wysoko ocenili zarówno pomysł filmu, jak i grę aktorów. Każdy odcinek „Gliny” oglądało średnio ponad 3 mln 506 tys. widzów (wid. 9,7 %). Największą, prawie 4-milionową publiczność, osiągnął ostatni – wczorajszy odcinek serialu. Średnia ocena „Gliny” przez widzów to 7 punktów na 10-cio punktowej skali.
Spośród wszystkich seriali kryminalnych emitowanych jesienią przez polskie stacje telewizyjne serial ten zdobył największą widownię. Dla porównania: średnia widownia serialu „Fala zbrodni” w Polsacie wyniosła 8,2 %, a „Kryminalnych” w TVN - 5,2 %.