PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 27 tys. ocen
8,1 10 1 26575
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Oglądałem seriale fala zbrodni oraz kryminalnych i bardzo mi się podobał czy ten serial jest tez tak dobry?

paq19

Jest duuuużo lepszy :))) Obok "Oficera" to według mnie najlepszy polski serial sensacyjny/kryminalny.

Dirty

"Glina" to dużo bardziej ambitne kino niż "Kryminalni".

paq19

"Kryminalni" i "Fala zbrodni" nie umywają się do "Gliny". Ten film to prawdziwe Kino, z rewelacyjną grą aktorską. Wyższa półka. Nawet "Pittbull" jest gorszy, choć lepszy od tych dwóch, które wymieniłeś.

ocenił(a) serial na 7
paq19

Zależy czego oczekujesz. Jeżeli miłej lekkiej, czasami potrzebnej, papki okraszonej akcją...to Glina raczej nie polecam.

paq19

Fala zbrodni i Kryminalni są efekciarskie, a glina to kino inteligentne

ocenił(a) serial na 10
paq19

Uznanie widzów dla serialu TVP "Glina"
W czwartek, 2 grudnia Telewizja Polska wyemitowała dwunasty, ostatni odcinek serialu kryminalnego "Glina", który od 9 września br. był emitowany przez Program 1 w czwartkowe wieczory.

Serial osiągnął bardzo dobre wyniki oglądalności i zdobył uznanie widzów, którzy wysoko ocenili zarówno pomysł filmu, jak i grę aktorów. Każdy odcinek „Gliny” oglądało średnio ponad 3 mln 506 tys. widzów (wid. 9,7 %). Największą, prawie 4-milionową publiczność, osiągnął ostatni – wczorajszy odcinek serialu. Średnia ocena „Gliny” przez widzów to 7 punktów na 10-cio punktowej skali.
Spośród wszystkich seriali kryminalnych emitowanych jesienią przez polskie stacje telewizyjne serial ten zdobył największą widownię. Dla porównania: średnia widownia serialu „Fala zbrodni” w Polsacie wyniosła 8,2 %, a „Kryminalnych” w TVN - 5,2 %.