PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 26 tys. ocen
8,1 10 1 26432
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Pojedynek!

ocenił(a) serial na 8

Glina vs Pitbull?Dla mnie Pitbull

ocenił(a) serial na 8
e_rysiooo

Oj nie, zdecydowanie Glina. Radziwiłowicz jest rewelacyjny

ocenił(a) serial na 8
Arvanity

Kwestia gustu ;]

ocenił(a) serial na 9
e_rysiooo

Ciężko porównywać ze sobą te dwa seriale bo oba są rewelacyjne, ale zagadki kryminalne w Glinie są trudniejsze do rozwiązania. Jeśli miałbym decydować to dla mnie Glina to lepszy serial

ocenił(a) serial na 8
Ludor

Fakt zagadki sa ciezsze do rozgryzienia mimo to dla mnie Pitbull poniewaz to sa sprawy na faktach.Jednak bardzo lubie ten i ten serial.Oczywiscie bez spinki;]

ocenił(a) serial na 9
e_rysiooo

oba sa fantastyczne zwlaszcza przez gre glownych aktorow, akcja w glinie jest bardziej zwarta w pitbulu wszystko jest takie rozwleczone, ale oba to super seriale polskie, dla mnie minimalnie glina

ocenił(a) serial na 9
e_rysiooo

Pitbull (szczególnie pierwsza seria) zdecydowanie lepiej oddaje realia pracy policjantów z wydziałów kryminalnych. Zdegenerowanych przez firmę ludzi, którzy posiadają mentalność bandyty. Glina natomiast stawia na hiperbolizację głównych bohaterów. Wysuwa na pierwszy plan ich wnętrze. Jest to na swój sposób sztuczne. Niemniej Glina ma swój niepowtarzalny klimat, niesamowitą muzykę i genialnego Radziwiłłowicza.
Dwa podobne, ale i zupełnie różne seriale. Oba są niedoścignionym wzorem dla scenarzystów kręcących jakiegoś smutnego Oficera, czy nie daj Boże Komisarza Alexa...