PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 26 tys. ocen
8,1 10 1 26432
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

nie spodziewałem się że obejrzę coś lepszego w tym temacie po pitbullu, ale myliłem się, wg mnie
glina to najlepszy serial kryminalno-policyjny na pewno ostatnich lat, a kto wie czy w ogóle,
Pasikowski całkowicie mnie zaskoczył, genialny klimat, doskonale dobrani aktorzy - nawet M.Stuhr,
za którym ogólnie nie przepadam, (choć jest dobrym aktorem) "uwiódł mnie" swoją grą. Świetny
wątek z Grabowską (przepiękna kobieta) i doktorem Siennickim (M.Bonaszewski), który również
zagrał znakomicie, "Jóźwiak" jak zwykle w formie, o Radziwiłowiczu można by napisać najwięcej -
nie przypominam sobie tak zagranej roli w historii serialów tego pokroju, ogromna charyzma i ten
wzbudzający respekt głos. Brawo Panie Jerzy!

...dodatkowo okraszony przepiękną muzyką M.Lorenca - cud miód i orzeszki!

Z niecierpliwością czekam na 3 sezon gliny i mam nadzieję że jednak go zobaczę, chociaż powiem
szczerze że po części wyobrażałem sobie taki koniec i liczyłem na to że może nie być kontynuacji,
z jednej strony happy-end i zaczynamy od nowa, z drugiej dramat głównego bohatera i "Młody"
przejmujący "pałeczkę" po Gajewskim i opiekujący się jego córką. O ile utrzymają klimat i poziom
pierwszych 2 sezonów to będę spokojny o to że ekipa wykonawcza "gliny" nas nie zawiedzie...