PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 26 tys. ocen
8,1 10 1 26432
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

1. Złośliwy i tendencyjny dobór pory emisji - późne godziny wieczorne w piątek - kiedy
mnóstwo ludzi jedzie na weekend - przyczyną niskiej oglądalności (sam choć jestem fanem
oglądałem odcinki ściągane z internetu)

2. Brak wydania na DVD - jest sporo ludzi którzy na pewno by to kupili (a powychodziły już
dawno różne kaszanki z Małaszyńskim)

3. Brak jakichkolwiek informacji o kontynuacji (a serial zakończył się właściwie "w rozkroku")

Zaczynam podejrzewać jakiś spisek władz TVP przeciwko Pasikowskiemu. Tak
wyśmienitego serialu telewizyjnego nie było przecież od wielu, wielu lat. (świetnie zagrany,
doborowa obsada, kapitalne pomysły na poszczególne odcinki + KLIMAT, KLIMAT i jeszcze
raz KLIMAT).
P.S.: jedyny serial zbliżony klasą do Gliny to wyłącznie pierwszy sezon Oficera, który
uwielbiam, dwa pozostałe to już niestety nieporozumienie/popłuczyny/kretyńskie pomysły na
fabułę robioną "na siłę"

ocenił(a) serial na 10
piotrbimbasik

Zgadzam się z Panem tylko w 1 i 3 punkcie. Przecież Glina został wydany na DVD, rozumiem, że dostępność w sklepach jest pewnie znikoma ale wystarczy wpisać w allegro Glina i od razu wyskakuje...i można kupić za małe pieniądze tj. około 80 zł a widziałem też za 50 zł. więc nie jest tak źle z dostępnością. Osobiście oglądałem Serial wtedy gdy leciał w piątek wieczorem, a same godziny emisji nie były takie złe, dla porównania dziś leci na TVP grubo po północy.

Co do kontynuacji i trzeciego sezonu, to sam Pasikowski powinien rozwiać wątpliwości, że albo kręci albo nie. Chociaż nie wiem czy 3 sezon miałby sens ale to już nie mi ocieniać a gdyby była to z chęcią oglądnę. Glina to klasa sama w sobie...ten serial broni się sam, i nie jest napakowany "gwiazdami" jak Oficer.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
punks1989

Punks 1989 Na DVD został wydany wyłącznie pierwszy sezon serialu - od dobrych paru lat mam go na półce - sezon drugi równie dobry o ile nie lepszy NIGDY nie został wydany !!!!
PS. sezon pierwszy był nawet emitowany w przywoitej porze t.j. o ile mnie pamięć nie myli w niedzielę w godzinach wczesno wieczornych.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
piotrbimbasik

"Pitbull" i "Glina" to zdecydowanie najlepsze polskie seriale od czasu rzekomego upadku komuny. Może i obsada mało gwiazdorska, ale dla mnie Bonaszewski to prawdziwy wymiatacz-znam głównie z teatru telewizji- do tego Radziwiłowicz i Braciak więc obsada całkiem niezła.