oficer>pitbull>glina(muszę przyznać że najsłabiej znam glinę, może tak jakaś powtórka w TVP:D)
Oficer nie jest dość realistyczny by mogl konkurowac z PitBullem. Ogladalem te trzy seriale (PitBull, Oficer, Glina)
Moj rankng wyglada tak PitBull>Oficer>Glina.
PitBull - ostry, brualny, wypełniony po brzegi dobitnymi tekstami, (nie wiem nie bylem policjanem w WZ, ale wydaje mi sie ze jest to przedstawione realistycznie) Postac Gebelsa rozala na łopatki.
Oficer (3 czesci) - Bardzo mi sie podobalo potrafilem obejrzec 6 odc dziennie, ale tego czegos mi brakowalo zeby do konca byc zadowolonym z tego co ogladam. Pazura i Alicja to troche chybione pomysly, akurat R.Pazura by sie nadawał lepiej bo Cezary to mis ie z kabaretem kojarzy i te jego odpowiedzi "Pytanie nie trzyma poziomu" :D Alici to chyba nie trzeba komentowac. Oglosy ciosow i same ciosy....porazka.
Glina (1sezon) - zimny, no wlasnie nie jest on przepelniony spektakularnymi akcjami jak w oficerze, gdzie na kazde zawolaie jest AT i wielka biba. Ma swoj klimat i bardzo mi sie to podoba. Glówny bohater jest zamkniety w sobie i chyba nie ma sie co dziwić.
No dobra kupiłem sobie w końcu glinę na
DVD i obejrzałem.
Serial bardzo mi się spodobał, bardzo dobre aktorstwo ciekawi bohaterowie, teksty(na przykład:Dała mu dupy a teraz szuka usprawiedliwienia:D).
Moim zdaniem serial mocno nie doceniony może to co napiszę będzie kontrowersyjne ale serial ciekawszy nawet od Pitbulla gdzie mimo wszystko prawie wszystkie sprawy rozwiązują w jednym odcinku:D.
Na pewno nie tak realistyczny jak dzieło Vegi(no nawet mnie realistyczny niż mój ulubiony ''Oficer'')
Ale ma klimat.
Szkoda że 2 serii nie ma na dvd.......
Po pierwszej serii 9/10(jeśli druga jest nie gorsza to rozważę 10).
TROSZKĘ OGRANICZONA TA ROZMOWA TAK JAKBY BYŁY TYLKO 3 POLSKIE SERIALE SENSACYJNE,
są jeszcze takie POLSKIE seriale SENSACYJNE jak:
"07 zgłoś się", "Ekstradycja", "EKSTRADYCJA 2 " "EKSTRADYCJA 3" "STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE", "POLSKIE DROGI", "MROK", "NA KŁOPOTY BEDNARSKI", "ODWRÓCENI", "ŻYCIE NA GORĄCO", "S.O.S.", "Sfora", "KAPITAN SOWA NA TROPIE", "TWARZĄ W TWARZ", "POGRANICZE W OGNIU", "PRZYGODY PSA CYWILA", "FALA ZBRODNI", ALFABET MAFFI", "KRYMINALNI", "KOLUMBOWIE", "FAŁSZERZE", TAJEMNICA ENIGMY", "Tajemnica twierdzy szyfrów", "PRAWDZIWE PSY", "PARADA OSZUSTÓW", "ZDANIEM OBRONY", "TAK CZY NIE?", "PRAWO MIASTA", "BARBARA I JAN", "TRZECIA GRANICA", I kilka innych, o których nie warto pisać.
nie powiem, że wszystkie są znakomite, ale co najmniej 2-3 są wręcz klasyką i lepsze od tych trzech przez was wymienianych.
a co do waszej rozmowy uważam:
"Glina" jest najlepszy, ponieważ jest najbardziej realistyczny i dużo wymaga od widza.
"PITBULL" NIBY REWELACYJNY, ale do połowy 2 sezonu, potem zaczyna się stopniowo psuć, bardziej przypomina western, niż realistyczny serial. POZA TYM BRAK Benka i Metyla - moich ulubionych bohaterów.
A "OFICER" TO TAKA TROCHĘ, BAJKA DLA DUŻYCH DZIECI, MAGDALENA RÓŻDŻKA BARDZO GO PSUJE, GRAND PODPALONY ŻYWCEM W NIE WYJAŚNIONYCH OKOLICZNOŚCIACH PRZEŻYWA I STAJE SIĘ NIESKAZITELNIE DOBRY... dużo można mu zarzucić.
CO? Przecież oficer to sztuczny gniot, oficera bym nawet w pierdlu nie oglądał z nudów. Glin jest lepszym serialem pod każdym względem!
Nie rozumiem jak oficera mozecie przyrownywac do gliny czy pitbulla.Dla mnie to inna liga.Policja z kiczowatym makijażem."Oficer" jest zbyt estetyczny jak na polska rzeczywistosc.Ładne, czyste wnętrza, piękni wypudrowani aktorzy...to nie ten klimat. Glina i pitbull są mrocznymi, klimatycznymi filmami, a oficer jakby bazował na amerykanskiej licencji..
RACJA! Glina jest mrocznym serialem, dużo zagadek i trzeba nadążać, widz też musi się trochę namyśleć. Dla mnie największym gniotem jest teraz chyba Nowa latają z pistolecikami i strzelają. Jedyne co by jeszcze przeszło wg. mnie to kryminalni i to chyba... No ale Glina i Pitbull są jednak klasyką!