Tam gdzie katolstwo, tam zawsze bieda, korupcja i ciemnota jak w tym serialu, jak we Włoszech, jak w Polsce itd.
Na filmwebie też obowiązuje już cenzura, dlatego się coraz gorzej z nim dzieje C:
Ja nawet nie skończył. Katolicki denuncjator mnie sprzedał, a cenzura państwa katolickiego zrobiło swoje.
Jesteś tak samo "zaślepiony" jak ja. Tylko czym innym. Innymi ideami. Inną filozofią życiową.
To nie ja wierzę w wyimaginowanych przyjaciół, bo tak powiedział szaman w sukience.
Debilu. Północne bogate Włochy też są katolickie, a według rankingów taki Piemont to najlepszy region pod względem poziomu życia w Europie.
Gdybyś znał historie to byś wiedział, prymitywny gamoniu, że Królestwo Sardynii(stolica Turyn w Piemoncie) było inicjatorem zjednoczenia Włoch i zlikwidowania Państwa Kościelnego. Rozpoczęła się laicyzacja szkół, zniesienie klasztorowi i co najważniejsze liberalizacja religii. Wasz sekciarski niby nieomylny guru z Rzymu bronił się jak mógł przed rewolucją i zmianami. Nawet rzucił klątwę na króla Piemontu i Sardynii. Bożek mu nie pomógł i poległ na całej linii, ograniczając posiadłości sekciarskiego państwa do Watykanu.
Jednak w biedniejszych i zacofanych regionach Włoch sekta katolicka miała i ma wiele do powiedzenia.
Sprawdź debilu znaczenie słowa "sekta". W kościele nie byłem z 10 lat, ale jak widzę takich pacanów jak ty to nóż się otwiera w kieszeni
Sprawdziłem, kk spełnia wszystkie przymioty sekty. Chwalisz się czy żalisz, mierny katolu.
brak napisów w all playerze i napi, a wersji która jest na grupie hat ak nigdzie nie mogę znaleźć, nie interesuje mnie lektor na 140p tylko ściągnięcie na dysk. Pozdro
Ja też miałem wersje nie pasująca na ha tak, musiałem zmienić synchronizacje o parę sekund. Cały sezon pobrałem z zatoki piratów.
Jakaś słabej jakości, możliwe, że 140p. Hd nie mogłem znaleźć. Po 512 mega na odcinek.
To jest forum filmowe, przynajmniej było. Zaczynasz dyskusje na kontrowersyjny temat nie mający nic wspólnego z serialem.
Oceniłeś Gomorre wysoko, a robisz wszystko żeby zniechęcić niektórych do obejrzenia, a wielu do komentowania.
Nie rozumiem tego wsciekłego ataku ( ofiara molestowania przez kler?), bo to o czym piszesz wie prawie każdy - tylko że wiekszość "ma wyj3bane" :)
Serial dotyka problemów różnych i dyskutować o nich można. Przynajmniej kiedyś nie było tutaj cenzury i niekompetentnych moderatorów.
To, że katolicy nie obejrzą to żadna strata.
I tu się mylisz większość nie wie. Bo przecież w polsce mamy 90 % katolików. Dobrymi przykładami są Xsaav i hustla, którzy nie mają pojęcia w jakim świecie żyją. W poprzednim temacie było ich więcej, ale moderacja usunęła go bo się wszyscy kompromitowali.
Widzę, że dużo ludzie ma wyj3bane dlatego ten kraj wygląda jak wygląda.
Zaczynasz dyskusje na kontrowersyjny temat, a przy okazji zniechęcasz niektórych do serialu który oceniłeś wysoko.
Nie rozumiem tego wściekłego ataku (ofiara molestowania przez kler?), a dla większości wszystkie fakty są znane - tylko mają po prostu na to "wyjbuune"
Wiem, mi też filmweb się psuje.On spada na dno. Daruj sobie insynuacje na mój temat.
Dokładnie 1 post zniknął - dlatego dubel.
Ok bez insynuacji - ale ciekawy jestem genezy tej nienawiści:)
Poza tym jest parę filmów gdzie możesz sprowokować większą dyskusje hehe
Ciekawe rzeczy piszesz, zapewne naczytałeś się jakichś brukowców i ze względu na słabo rozwiniętą duchowość katolicką i co za tym idzie rozum, uwierzyłeś w te czarnosecinne bzdury pogan. Ja wolę odwiedzać monarchiczny i katolicki Liechtenstein albo Watykan i ewentualnie zamieszkać tam niż pławić się w rozkoszach pogańskiej Korei Płn. A opinie na poważne tematy należy wygłaszać kiedy posiada się wiedzę. Także do książek zachęcam, nie koniecznie do ślęczenia przed ekranem.
Liechtenstein i watykan to enklawy do prania brudnych pieniędzy, gdzie biedaczek zamieszkać nie może. Luksusy i bogactwo owszem, ale dla wybranych cwaniaków i bajkopisarzy.
Najlepszymi miejscami do życia są kraje świeckie(ateistyczne) skandynawia, europa zachodnia i ameryka północna.
Trzeba będzie znowu napisać do administracji , żeby zrobili tu porządek ...
Radzę nie gadać z nie dyskutować z tym użytkownikiem to jest podręcznikowy troll :)
Nie zapomni napisać listu do swoje sekciarskiego guru w watykanie, aby wprowadził cenzurę pod karą piekła za krytykę sekty katolickiej.
Troll to osoba pisząca nie na temat i grożąca, dlatego wpisujesz się w tą definicje idealnie C:
Tylko , że to jest forum filmowe a nie filozoficzne lub anty kościelne czy jakieś tam , więc gadasz nie na temat czyli troll