PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32233
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Właśnie obejrzałem 7 odcinek. Co sądzicie?

Don Pietro wraca z mocnym przytupem. Rozwala Principie, co było wiadome. Cały odcinek budowali jego pozytywny wizerunek spoko kolesia, po to żeby na końcu go rozwalić. W sumie sam sobie jest winny grał na dwa fronty.

Na dobrą sprawę Rosario miał rację że Principie oszukiwał, a dostał za to solidne bęcki.

Zdziwiony byłem że don Pietro nic nie zrobił w sprawie chłopców z zaułka i są teraz rzeczywiście "klanem". Ten wątek jest dziwny, pokazuje że mega łatwo się wyłamać z klanu Savastano bez konsekwencji. Może pociągną to w kolejnych epizodach, bo jakoś mi się nie chce wierzyć że don Pietro to puści.

Mogliby też zbudować jakąś nową silną postać w klanie Savastano, bo biedny sam Malamore biega w każdej sprawie, tak to pokazują jakby był sam, ostatni kapitan w klanie.

ocenił(a) serial na 10
19Maniek82

Teraz dopiero Don Pietro wyjdzie z cienia, bo zacznie się wojna (tak mi sie wydaję, bo tak mówili w tym odcinku). Długo czekałem na taki odcinek w tym sezonie jak ten. Początek był dobry potem przyszły słabe odc. 5 oraz 6 no i teraz taka bomba, aż jajca urywa. Pozdro

ocenił(a) serial na 8
19Maniek82

Hataki pisali co to się nie działo w tym odcinku, a tymczasem aż tak wielkiego bum nie było jak się spodziewałam.
Ogólnie odcinek mi się podobał, Ciro trochę przestaje panować nad wszystkim. Teraz pewnie podejrzenie pójdzie na Rosario.'
Ciekawy wątek z Patrizią (czy tylko ja mam cały czas wrażenie że będzie jakiś romans między nią a Pietro? xD).

Ale są dwie sprawy które mi nie leżą...
Po pierwsze to dlaczego wątek z zaułkiem został porzucony? W ostatnim odcinku Pietrek się odgrażał jak to nie zrobi z nimi porządku, a tymczasem w tym odcinku ani słowa o tym, dodatkowo Trak i tych dwóch dalej se żyjo i nawet dobrze im się wiedzie.

Po drugiego to niby zacny plan że nikt nie wpadnie na to, że za zabiciem Principe'a stoi Savastano, tylko ktoś z unii, to dlaczego zostawili przy życiu kierowce? Przecież może sypnąć że to Don Pietro.

ocenił(a) serial na 8
19Maniek82

No i tak jak się można było spodziewać koleś wszystko wyśpiewał. Robią z Don Pietro idiotę :/ Jakby załatwił też typa, nie było by świadków, to wszelkie podejrzenia by padły głównie na Rosario, mógłby od środka ich rozpieprzyć, a tak to już wiadomo że to on za tym stoi. Chyba że chciał otwartej wojny, ale to i tak jak dla mnie kiepska strategia.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

skąd bierzesz odcinki?

ocenił(a) serial na 8
Galizero

Pobieram.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

a można prosić o jakieś pewne źródło, bo jest masę fakeów

ocenił(a) serial na 8
Galizero

kickasstorrent.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Witam Tortuga033 Znasz może utwory wykorzystane w tym odcinku? pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
Manchia

Nie, nie znam.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Akcja znowu przyśpieszyła. Ciekawie nakreślili postać Principe. Autentycznie było mi go żal, bo wśród tych wszystkich bandziorów sprawiał najbardziej pozytywne wrażenie (drugą taką postacią w serialu jest Malamore).

ocenił(a) serial na 8
loopic

Też mi go było szkoda, bo pośród tych wszystkich łajz, miał jakieś pozytywne cechy.

użytkownik usunięty
loopic

dokładnie, chłopak miał dobre serce, jak sam powiedział dorastał w biedzie to pozwalał sobie na co chciał kiedy miał kasę, a te gnidy nie mogły tego przeboleć. Szkoda, bardzo pozytywna postać, z którą mogłabym sympatyzować na dłuższą metę, ale idąc tokiem myślenia twórców Gry o Tron - Lubisz kogoś? bądź pewna/ien, że ta postać zginie... eh

loopic

Pozytywne cechy Malamore zostały pogrzebane wraz z ostatnim odcinkiem sezonu.