PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194062}

Gorzka zemsta

Pasión de gavilanes
2003 - 2022
7,6 6,0 tys. ocen
7,6 10 1 5967
Gorzka zemsta
powrót do forum serialu Gorzka zemsta

Obejrzałam drugi sezon i odświeżyłam po 19 latach (!) 1 sezon, który oglądało się naprawdę super mimo upływu tylu lat. Niestety 2 sezon jest zdecydowanie gorszy i poniżej lista rzeczy, które mi osobiście się nie podobały:

1) Zdrada Oscara
2) Atak Juana na Rosario
3) Bardzo okrojony wątek Franco, można było to lepiej rozegrać (z tego co wiem to aktor nie mógł grać od początku ze względu na inne zobowiązania zawodowe)
4) bardzo nudny wątek Juana Davida i Muriel - mogliby zaangażować w to np. syna Franco, który mógłby być również zakochany w Muriel
5) brak atmosfery pierwszego sezonu - komizmu, ścieżki dźwiękowej, pięknych krajobrazów Kolumbii, sympatycznych postaci takich jak np. Leandro, Miquel, Manolo
6) pominięcie wątku Ruth i Evy
7) momentami mało dynamiczna akcja w porównaniu do 1 sezonu (rozwlekanie scen, przeplatanie scen z różnych haciend, mimo że w niektórych z nich nie działo się nic wartego uwagi w danym momencie)
8) bliźniacy Reyes odpowiedzialni za zabawne sytuacje - moim zdaniem wyszło to bardzo średnio
9) nudna postać dziadka Martina - nie dziwię się czemu aktor grający w 1 sezonie nie przyjął propozycji ponownego zagrania

Mimo wszystko cieszę się, że powstał drugi sezon, bo fajnie było zobaczyć ponownie wszystkie główne pary razem po tylu latach. Szczerze mówiąc, oglądałam drugi sezon tylko dla nich i mało ciekawiły mnie wątki ich dzieci. Trochę się obawiam 3 sezonu, jeśli w ogóle taki powstanie z racji otwartego zakończenia 2 sezonu...

ocenił(a) serial na 9
monalek

Gdzie można obejrzeć?

ocenił(a) serial na 10
Siva_filmaniak

Znajdź grupę na fb gorzka zemsta, tam Cię poprowadzą