PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36863
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Gdyby nie ta postać, to serial oglądałoby mi się znacznie lepiej. Wszystko, co dotyczy tej postaci mnie denerwuje. Po pierwsze kobieta, a szczególnie czarna kobieta nie miałaby żadnych szans na taki status w organizacji mafijnej, jaki ma Fish. Ojciec Chrzestny i Chłopcy z Ferajny dokładnie pokazują gdzie jest miejsce kobiety w mafii. Dwa, jeżeli koniecznie musiała się znaleźć kobieta na takim stanowisku, to przynajmniej mogli wybrać lepszą aktorkę, bo ta jej gra aktorska pasuje raczej do filmu o czarnych "gangsta", ta jej maniera z getta nie pasuje do tego, na jakiej pozycji się znajduje. Szczególnie to mnie rozdrażniło w scenie, w której don Falcone przebierał w kurczakach, a Fish kłóciła się z Nikolaiem i to jej "so what?!", jakby to mówił jakiś 50 centów, czy inny czarny ze slamsów... Ta postać to PORAŻKA

ocenił(a) serial na 7
shaqfan

W Ameryce w latach 80 (około wtedy dzieje się Gotham) czarni mogli wszystko. Poza tym ma ten akcent bo wychowała się w Slumsach. Mnie też wkurza, na szczęście aktorka nie podpisała kontraktu na 2 sezon :)

ocenił(a) serial na 8
TheGregmanPL_2

Nie wiem, czy można umiejscowić ten serial w "naszych" latach 80. świadczą o tym np. komórki, które mają ludzie w serialu, a auto Wayna to (chyba) Bentley Arnage z lat 98-02 :P Poza tym prawa obywatelskie nie idą w parze z prawami mafii :P Żadna szanująca się mafia nie przyjęłaby w swoje szeregi czarnego/czarnej.