PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36864
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

SO1E20

ocenił(a) serial na 9

Według mnie dobry odcinek. Ta cała sprawa z Ogre'm zaczyna coraz bardziej przypominać mi "50 twarzy Greya" (gość z dziwnymi upodobaniami, duży dom z sekretnym pomieszczeniem), ciekawa jestem czy gość zabije Barbarę, czy jednak Gordon zdąży temu zapobiec (lepiej żeby nie zdążył ;D).
Nygma powoli zaczyna się przeistaczać w Riddlera, widać że spodobało mu się dźganie xd
Pingwin już planuje akcje na Maroniego... Ciekawa jestem jak z matką sobie poradzi, bo po tej pogadance z nią było mu trochę ciężkawo.
Gordon i te jego miny podkreślające jaki to on jest zawzięty (scena w telewizorze :D)
Oraz tradycyjny taniec Bruce'a i Seliny, był całkiem uroczy w porównaniu do "wersji dorosłych".

CallMeKills

Ciut lepszy odcinek niż poprzedni ale to nadal nic specjalnego. Pierwsze 15 minut naprawdę dobre, później już trochę słabiej. Za długo ciągną wątek z seryjnym zabójcą (szkoda że aktor nie zagra w Herosach), przyjęcie no cóż niezłe ale znów liczyłem na coś lepszego - jak na taki budżet A z Riddlera zrobili obrońcę kobiet, liczyłem że inaczej załatwi sprawę , bardziej pomysłowo choć widać co w nim drzemie bo zagadek to nie było. No i Pingwin może się wreszcie ruszy z dupą po ostatnio tylko siedzi w barze. A Barbara, no cóż widać inspiracje "Piędziesiąt twarzy Greya". Bruce i Selena urocze.

Moja ocena 3,7/6

ocenił(a) serial na 10
CallMeKills

Być może tylko ja to zauważyłam, ale na jednej z gazet nagłówek brzmiał: "Bal dobroczynny w galerii Fledermausa". Fledermaus to niemiecki słowo oznaczające nietoperza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

The_Joker_Mr_J

Ostre spostrzeżenie... szacun

ocenił(a) serial na 8
The_Joker_Mr_J

bystrość lvl HIGH :) szacun

The_Joker_Mr_J

Nie bez powodu nick The Joker Mr J :D

ocenił(a) serial na 10
DirtyPig

A jak ;D

ocenił(a) serial na 10
CallMeKills

Odcinek był fajny. Lepszy niż poprzedni, chyba dam mu 8/10. Nigma... fajnie zadźgał i w ogóle. Nauka z arbuzami nie poszła w las. Pingwin było ok, trochę spokojniej niż zwykle. Zrozumiałe jest to, że niektóre odcinki muszą być wolniejsze tzn. z brakiem jakiejś większej akcji, bo przecież trzeba zapoczątkować jakoś nowy wątek. Wątek z Brucem też nie denerwował, w sumie to było słodkie... Barbara nie wkurzała aż tak, właściwie to wcale. Wydaje mi się że twórcy strasznie kpią sobie z "50 twarzy Greya" , bo to podobieństwo jest... no rzuca się w oczy... i to bardzo. I czy zauważyliście, że oni bardzo lubią polskie bądź słowiańskie nazwiska? Prawie każde nazwisko ich przestępcy kończyło się na -ski, w tym odcinku był Skolimski. Czy oni maja nas za jakichś kryminalistów? Nie no ogólnie odcinek fajny, widać że zaczyna się to rozkręcać.

CallMeKills

Mi w sumie podoba się, że pod koniec sezonu dali wroga który się utrzymuje kilka odcinków, a jak otworzył ten pokój, to też od razu pomyślałem o 50 twarzy graya, chociaż nie oglądałem filmu. Gordon nie będzie musiał jej ratować, to jest laska której ogr cały czas szukał, nic jej nie zrobi:) Barbara też ma coś pod deklem.

Mr_Nice90

Też mam takie wrażenie, że Barbara spodobała się Ogrowi i chce ją wkręcić w swój biznes. Obydwoje będą uwodzić i zabijać. Cudny związek.

villagepeasant

Albo będzie tak, że gordon uprzedził Barbarę, że jakiś psychol będzie próbował ją poderwać i żeby udawała psychola i wgl, ze to ustawione jest żeby go złapać, taka przynęta:)

Mr_Nice90

Cóż, jednak się myliłam. :D

ocenił(a) serial na 7
villagepeasant

fajny pomysł, szkoda ze poszli inną drogą. naprawdę mogliby pociagnąc wątek z ogrem i barbarą na parę odcinków chociaż, jakby ją wciagnął na ciemną stronę mocy.

ocenił(a) serial na 8
CallMeKills

Szczerze to wyglada na to ze on Barbare kreci a ona jego.Tak jakby nie chcial jej zabic.

CallMeKills

barbara przezyje bo z batmana wynika iż barbarajest zoną godrona, więc niestety sztucznie rozdmuchany wątek niepewnosci robią w tej serii, mi się nie podoba fakt iż dali pod koniec serii głównego bohatera (tego złego) jako kogoś kto nie ma nic wspólnego z batmanem, i tak naprawde nic nie wnosi do fabuły i rozwoju tego swiata gotham,
na szczescie zagadka uratował odcinek, chociaż muszę przyznać że on będzie się tworzył przez 2-3 sezony a nie odrazu po jednym

ocenił(a) serial na 8
konstanty_2

a nie córką gordona? wedlug mnie Barbara umrze i swojej córce Gordon da na imię Barbara

damianinho

masz rację , barbara to córka, teraz jak o tym wspomniałeś to dopiero mi się pokojarzyły fakty, to rzeczywiście obecna barbara może zginąć,

damianinho

Barbara Kean Gordon to pierwsza żona Jamesa Gordona. Druga to Sarah Essen Gordon (która również jest bohaterką serialu"Gotham") i to z nią James ma córkę Barbarę a.k.a. Batgirl / Oracle.

konstanty_2

Jakiego złego bohatera masz na myśli?Kto nie ma nic wspólnego z Batmanem?

konstanty_2

Barbara w komiksach była pierwszą żoną Gordona. W serialu tak być nie musi. Wystarczy, że pokazali to, że byli parą.

ocenił(a) serial na 6
CallMeKills

Jak dla mnie to barbara będzie próbowała zabić gordona/thompkins

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

Świetny odcinek, nieco lepszy od poprzedniego :) 9/10
+Edzio i obrona panny Kringle (coś czułam, że ten jej chłopak jest gnojem)
+Sal u Pingwina
+Bruce i Selina
+wątek z Ogre ( i ta muzyczka na końcu, gdy Barbara wchodzi do tego pokoju)

ocenił(a) serial na 8
CallMeKills

A już myślałam, że mamuśkę Pingwina będę mieć z głowy, wyjątkowo irytująca postać. Maroni podpuszcza Pingwina, chce go sprowokować i w rezultacie wyeliminować, rozgrywka zapowiada się ciekawie.

Barbara w rękach Ogre odkrywa swoje prawdziwe ja, kapitalny zabieg, dodatkowo pastisz z 50 twarzyczek Greya, który mógłby zemdleć na widok tego pokoju zabaw ;)

Nygma też odkrywa w sobie bestię, generalnie świetny odcinek.

ocenił(a) serial na 8
sprzataczkaaa

Zgadzam się, bardzo dobry odcinek, ruszył do przodu akcję, i kilka postaci dostało potrzebny 'drugi' wymiar.

Coraz lepsze też są ujęcia, przejście kamery z tej kolei naziemnej na ulicę obok domu Kringle, świetne. Podoba mi się też umiejętne zachowywanie klimatu komiksu w połączeniu z realistycznymi szczegółami.

ocenił(a) serial na 7
bluescreens

o co chodzi z tym drugim wymiarem?

ocenił(a) serial na 9
CallMeKills

Zwiastun 22 odcinka: https://youtu.be/QEbCUJr025M
Oby za tym kominkiem kryła się jaskinia

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

Jakiś czas temu słyszałem, że pod koniec sezonu ma pojawić się Batman. Ten kominek sprawił, że nie zasnę do poniedziałku.

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

Kiedyś słyszałem, że pod koniec sezonu ma pojawić się jakaś wzmianka o Batmanie, przez ten kominek nie zasnę do poniedziałku.

ocenił(a) serial na 9
Devoooon

Ja będę musiała poczekać do środy, bo matury ;-;

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

Powodzenia :)

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

barbara sie przylaczy do ogra :D

ocenił(a) serial na 9
Meija17

Raczej się nie przyłączy, chyba że w zaświatach xD

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

WIem :D

ocenił(a) serial na 6
CallMeKills

Zna ktoś tytuł kawałka który grali pod koniec odcinka gdy Barbra właziła do jego 'sekretnego pokoiku'?

ocenił(a) serial na 7
seba14121996r

Darude - Sandstorm

ocenił(a) serial na 8
CallMeKills

https://www.facebook.com/filmotok/posts/466449156838459

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

fajny odcinek, całkiem spoko.

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

wątek z ogrem był ok, mogli go trochę pociągnąc, nie kończyć tak szybko.

ocenił(a) serial na 7
CallMeKills

nygma fajnie wypadł.