PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117711
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Jestem pod wrażeniem jak twórcom udało się wszystko tak pięknie poukładać wszystkie
sprawy i sprawić, że poleciała mi łezka. Nie wiem czemu ale miałam niemiłe wrażenie, że
zakończą to źle - na szczęście tym razem intuicja mnie zawiodła. Zawsze lubiłam ten serial
między innymi za to, że jest o CZYMŚ. Każdy odcinek dawał do myślenia, niektóre wzruszały.
I chociaż muszę przyznać, że ten ostatni sezon mi się dłużył - i były chwile, że tylko myślałam
"kiedy koniec", to serial zakończony został z klasą, w pięknym stylu. Jeżeli czyta to ktoś, kto
jeszcze nie widział serialu, to chciałabym go gorąco zachęcić - bo naprawdę warto. To jeden
z tych seriali, które poruszają i pozwalają się często utożsamiać z bohaterami, ich
rozterkami, szczęściem czy cierpieniem. Jestem zadowolona z zakończenia, a bardzo się go
obawiałam.

ocenił(a) serial na 8
Depp_fan

Desperate Housewives to kawał mojego życia. Mimo wszystko szkoda, że się skończył. Zakończenie bardzo poprawne. Jak siedziały przy tym stole grając ostatni raz w pokera, miałam wrażenie, że naprawdę im szkoda tego, że kończy się ta przygoda...Serial zawsze poprawiał mi nastrój, bawił i wzruszał. Chciałabym, żeby powstało coś podobnego - równie ciepłego i dobrego. Pozdrawiam wszystkich fanów serialu :)

ocenił(a) serial na 8
anais_5

anais_5 nie martw się - nie wiem czy zauważyłaś ale teraz jest po prostu fala nowych seriali. Na pewno będzie coś w czym można się bedzię zanurzyć bez pamięci. Ja jestem maniaczką seriali : oprócz gotowych oglądałam i oglądam jeszcze takie seriale : LOST (niestety się skończył), Grey's Anatomy (genialny serial, gorąco polecam), American Horror Story, Dexter, Awkward. , True Blood, How I Met Your Mother, Skins, Death Note (arcydzieł po prostu!), Wilfred, Weeds, Pride and Prejudice (z 1995 roku, ale oglądałam chyba z tysiąc razy!!). Żadne z wymienionych seriali nie jest w stylu gotowych, ale zachęcam do obejrzenia. Dużo wzruszeń dostarczają Grey's Anatomy - praktycznie w każdym odcinku, chociaż to zupełnie co innego niż desperatki, to może cię zainteresuje ze względu na emocje, które wzbudza. W ogóle każdy z tych seriali, które tu wymieniłam ma w sobie coś ekstra, niezwykłego - może zacznij któryś oglądać to zapełni on twoją "pustkę" po gotowych ;). Nie przychodzi mi jak na razie żaden serial taki typowo podobny do naszych kochanych Gotowych na Wszystko, ale może to i dobrze?

Depp_fan

Wspaniałe podsumowania - oba. Rewelacyjny serial i rewelacyjny finał.

ocenił(a) serial na 9
Aguslava

Bardzo dobry finał niesamowitego serialu.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Zgadzam się z Wami. Moim zdaniem-serial wszechczasów. Drugiego takiego nie było i pewnie nie będzie. 8 sezonów, mnóstwo zwrotów akcji, wzruszeń, śmiechu, ale i niedoceniane, ponadczasowe prawdy o życiu. A finał- piękny...

ocenił(a) serial na 10
Depp_fan

Serial faktycznie nie do powtórzenia. Ale to ABC i patrząc na zakończenie serialu - powstanie coś w rodzaju kontynuacji z być może, innymi aktorami. Wygląda na to, że ABC nadal będzie inwestowało w studio ulicy "Wisteria Lane".

A z ciekawych seriali to polecam Body of Proof z Daną Delany [Katherine z Desperatek]. Zwłaszcza jeśli ktoś polubił jej rolę.