PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 118163
7,0 25 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Data emisji: 18 Marzec 2012

Odbywa się pogrzeb głównej postaci. Nie zdradzimy jej tożsamości ale powiemy tylko tyle,
że jest to rzeczywiście, naprawdę główny bohater. Otrzymamy kilka nowo stworzonych
retrospekcji, w tym 10-letnią Bree razem z jej matką. Jedna z kobiet zostanie wezwana na
posterunek policji. Wiemy, ze to zdarzyło się kilka razy w tym sezonie ale tym razem... więc,
sprawy nabiorą powagi dla kobiet z końcem tego odcinka.

W odcinku 8x17 powrócą Rex Van De Kamp i Juanita "Mama" Solis jako retrospekcje. Warto
wspomnieć, że dla Lupe Ontiveros będzie to powrót po 7 latach nieobecności na planie
tegoż serialu.

Źródło: http://www.wisterial.fora.pl/sezon-8-br-2011-2012,43/8-17-women-and-death,1967-
15.html

http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

To juz tak szybko umrze? :(

ocenił(a) serial na 8
Michal1996

Michal1996 nie wiadomo czy taki tytul bedzie tego 17-tego odc., ja 2 dni temu czy wiecej zobaczylam na wikipedii, ale byc moze taki bedzie tytul, ze wzgledu na pogrzeb w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

TO główną postacią będzie MARY ALICE YOUNG. To bedzie restrospekcja jej pogrzebu

ocenił(a) serial na 9
Paulos84

na pogrzebie Mary Alice nie było Renee...

ocenił(a) serial na 10
natalis87

Zdjęcia na których widać Williams jeszcze o niczym nie świadcza, oprócz tego że na planie była ta aktorka. A dobrze wiadomo że na jednym planie niemal w tym samym czasie czesto kręci się kilka różnych scen

Michal1996

pewnie Karen McCluskey, skoro zdiagnozowali u niej chorobę.

ocenił(a) serial na 9
monroe90

a ja nadal obstawiam Mike'a...

ocenił(a) serial na 10
inka83

też go obstawiam.

ocenił(a) serial na 10
matti87

Mike to raczej nie, bo w 19 odcinku Susan będzie podejrzewać, że Mike ma romans. Chociaż może podejrzewa, że miał romans? Bo to pewnie nie Karen, przecież to było0by za proste.

JustFurious

A może Karen i wszyscy będą sobie przypominali spędzone z nią chwile: dobre i złe, szczególnie Lynette :) Chodź pewnie Gabrielle też coś ciekawego sobie przypomni :P

ocenił(a) serial na 10
Angela4b

a może Andrew? ma pojawić się tak nagle, może dojdzie do jakiejś scysji z Orsonem? choć w sumie to nie jest główna postać. Albo któryś z mężów bohaterek. Śmierć Karen byłaby za prosta.

matti87

Może Tom, albo Carlos-jakiś jego kolega z przeszłości, który będzie chciał się za coś odegrać, albo coś ?

ocenił(a) serial na 7
Angela4b

skopiowane z linku powyżej ( z opisu 16 odcinka) A major character is killed. It's one of these 5 characters: Tom, Porter, Mike, MJ, or Carlos. więc to musi być ktoś z nich

bernadzia

no nie powiedzialabym ze MJ jest glowna postacia... nie widzielismy go caly sezon

ebben

Ja raczej tak jak pisałam, uważam, że "ofiarą" będzie Tom lub Carlos :)

ocenił(a) serial na 9
Angela4b

o nie,jak ubiją Carlosa to im tego nie wybaczę!!! :)

ocenił(a) serial na 8
inka83

Wg streszczeń najprawdopodobniej zginie Mike. Na pewno nie Carlos, Andrew ma zaś ożenić się.. z kobietą.

inka83

Będzie się działo! Ja oglądam na necie i nie jestem na bieżąco, więc ja się dowiem później kogo ukatrupią... :( Muszę szybciutko nadrobić zaległości! Nie wybaczę sobie... Szkoda, że już koniec, bo zakochałam się w tym serialu, on jest niezwykły i potrafi rozśmieszyć każdego.

ocenił(a) serial na 7
bernadzia

Wiesz nie wiem gdzie to wyczytałaś bo ja to właśnie czytam i tam pisze: A major character is killed. It's one of the husbands: Tom, Mike, or Carlos.
a jeszcze niżej piszą o Carlosie i Mike'u, że Carlos nie jest zadowolony że Susan myśli że Mike ma romans czyli idąc tym tropem zginie Tom. Głowna postac od samego poczaku.

monroe90

na całe szczęście Mark Cherry obiecał aktorce grającej Karen, że nie uśmierci jej bohaterki do samego końca :)

ocenił(a) serial na 10
Michal1996

Mam nadzieje ze sie myle ale mam przeczucie i ilosc retrospekcji z bree w tym odcinku wskazuje ze to bedzie ona lub ktos z jej otoczenia. Mam nadzieje ze tworcy serialu nie zafunduja mi takiej niespodzianki ......

lukaszbb

Ale niespodzianki w tym serialu są najlepsze!

michu1945

Tylko niech się za bardzo nie zagalopują z tymi niespodziankami ;)

ocenił(a) serial na 9
Angela4b

http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html

czytaliście opisy dalszych odcinków? wychodzi na to że Carlos umrze, chyba że to jakaś zmyłka, że będzie to któryś z mężów

natalis87

Spoiler! Zdjęcie z pogrzebu (kto stoi przy trumnie? ;): http://desperatephotos.net/albums/2011/Perso/tournages8/061.jpg

ocenił(a) serial na 9
schwa_vowel

tfu pomyłka, chodziło mi o Toma!! nie o Carlosa. Nawet nie zauważyłam że źle napisałam

ocenił(a) serial na 9
schwa_vowel

jestem trochę ślepa;p ale przy trumnie stoi chyba Lynette tak?

natalis87

bedzie to Bree na 100000%

natalis87

Tak.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Muszę się nie zgodzić. Wg mnie przy trumnie stoją (od prawej): Julie, MJ i Susan.

ocenił(a) serial na 10
olka_wybawca

tak to chyba na pewno julie mj i susan ....ja mam tylko nadzieje ze to nie Bree

ocenił(a) serial na 7
schwa_vowel

Ej włąśnie tak się przyglądam i tak widzę na 100& Gaby obok niej Ben i Rene, MJ Susan, Julie, Mike'a pomiędzy Julie a Susan profilem [ jestem prawie pewna że to on] Najważniejsze osoby moim zdaniem zostały zakryte kamerą. Nie widze Carlosa. A ta z boku w czarnym po lewej to nie Lynette? zreszta ja ślepa więc moge się mylić:D

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Tak wiem niespodzianki sa w tym serialu sa najlepsze ale przeciesz nie cieszymy sie z niespodzianek ktore nam sie nie podobaja :P A Bree od samego poczatku serialu byla moja ulubiona postacia ...pamietam jakstrasznie "cierpialem" gdy w 3 sezonie zniknela na kilka odcinkow przed koncem seri . Wiele watkow z jej udziale stalo sie moimi ulubiony . Marcia Cross
daje niesamowity popis aktorski i jak dla mnie tylko Felicity Huffman jej dorownuje :) Konczac moje wypociny poprostu nie wyobrazam sobie konca seri bez jej udzialu . Mam nadzieje ze nie zmeczylem was ta wypowiedzia i przepraszam za bledy w pisowni :P

Michal1996

to już chyba wiadomo po odcinku 15, kto zostanie wezwany na policję...

ocenił(a) serial na 10
punkie_xd

przy trumnie stoli : Julie, MJ, Susan, Mike, Ben, Renee jacyś starsi ludzie wiec to moze być McCluskey z mężem
a tak na 50 % to widzę tam Bree oraz Carlosa i Lynette oraz Gabi
wydaje mi się że to Tom umrze bo przy trumnie nie stoi Lynette tylko do niej dochodzi, moim zdaniem w ciężnym stanie

Katarzynaa_85

Stawiałam na Mike'a, z racji tej całej akcji z bankierem, ale to byłoby zbyt oczywiste - też myślę, że Tom; pytanie tylko kto i dlaczego ma go zabić? Bo w spoilerach piszą o zabójstwie.. :/

ocenił(a) serial na 10
martoslaw

raczej Mike, widać na zdjęciu że stoją tam Delfino przy trumnie. Mike z racji akcji z bankierem ma powód by zginąć, Tom raczej nie chyba że zdarzy się jakiś "wypadek"

Katarzynaa_85

Po obejrzeniu zapowiedzi odcina stwierdziłam, że zginie Mike, bo ręka, która trzymała pistolet należała najpewniej do tego bankiera. Ale na tym zdjęciu widać Susan, MJ'a, Julie i chyba Mike stoi przy nich... Teraz to już sama nie wiem.

paulinakopczynska

Jeżeli chcą nas zaskoczyć to Mike nie zginie, bo wszystko jednak wskazuje na niego..

ocenił(a) serial na 10
martoslaw

Za późno na zaskoczenie. Nie powinni wcale informować o śmierci jednego z głównych bohaterów - kolejnego sezonu nie będzie, nie trzeba się z niczego tłumaczyć, ani wyrzucać z obsady - nie ma więc potrzeby, żeby trąbić o tym zawsze i wszędzie. To by było zaskoczenie - oglądamy sobie w najlepsze desperatki i nagle ktoś umiera...

paulinakopczynska

Przeanalizowałam też zdjęcie i rzeczywiście jakby obok Susan z dziećmi stał Carlos i Mike :/ Ale pewności nie mam.

martoslaw

Tak mi się właśnie zdaje, że to Mike jest. I po jego prawej, za Julie - Carlos. Widzę Bena też. A nie widzę Toma...

ocenił(a) serial na 10
paulinakopczynska

ale w promo ktoś jakby rękę w czerwonej kurtce:) chwyta ktoś bez kurtki

l_braun

teraz doczytałam, że w spojlerze jest napisane, że Susan podejrzewa że Mike miał romans. w czasie PRZESZŁYM...t Susan thinks that Mike had and affair...

paulinakopczynska

na 100% to będzie Mike- w pierwszym rzędzie stoi Julie, Susan i MJ... Osoba która wg was wygląda jak Mike to pewnie Tom...

jem_pomarancze

choć z drugiej strony skoro Susan podejrzewa Mike o zdrade w kolejnym odcinku, a w spojerach panuje cisza na temat Lynette... Lepiej żeby zginął Tom, z jego postaci nie da się już nic wycisnąć- jego powrót do Lynette byłby nierealny i mocno naciągany.

ocenił(a) serial na 8
jem_pomarancze

Przy trumnie nie stoi zamiast Mike'a jeden z gejów, bodajże Bob? Jakby to był pogrzeb Toma,
to koło trumny stałyby jego dzieci a nie MJ i Juile. Susan będzie miała dwójkę dzieci,które kąze nie ma ojca.

ocenił(a) serial na 10
chesterek

8-19 April

Gaby begins her new job as a personal shopper; she's not above flirting with potential customers. Carlos isn't happy about this.

Susan suspects Mike's had an affair...

Carlos isn't happy = Carlos nie jest szczęśliwy
Mike had an affair = Mike miał romans, piszą o nim w czasie przeszłym.

Ciekawe czy to coś znaczy?

ocenił(a) serial na 9
matti87

Susan suspects Mike's had an affair, chyba przeoczyleś tam to "s" , Mike's had czyli Mike has had, a to nie jest do koońca czas przeszly, może oznaczać, że mial i nadal ma.

ocenił(a) serial na 10
olka_wybawca

Faktycznie, za bardzo sie tym podjarałem chyba hehe:D