o co tak dokładniej pokłóciły się dziewczyny z Bree w ostatnim sezonie? Co sie do niej nie
odzywały ani się z nią nie spotykały? Bo chyba opuściłam jakiś odcinek :(
8x01
Bree otrzymała pierwszy list z pogróżkami w stylu jaki dostała Mary Alice 12 lat wcześniej.
8x02
Udała się z tym tylko do Gabi, ale nie powiedziała o tym Lynette i Susan.
(chyba) 8x05
Gdy Chuck wszczął śledztwo na temat ojczyma Gabi (znanego mu jako Ramon a im jako Alejandro), udał się z tym do Bree a ta próbowała o tym powiedzieć Gabi, lecz zrezygnowała.
8x07
Wtedy Ben znalazł zwłoki Alejandra na swej budowie. Zgodził się na prośbę Bree i pod wpływem agresywnego zachowania Chuka wobec swej byłej dziewczyny, że ponownie ukryje zwłoki mężczyzny. Zlecił to Mike'owi a ten powiedział o tym Susan i ta przyleciała z tym do domu Bree, gdzie gospodyni wraz z Gabi i Lynette uczciły to, że znowu są bezpieczne. Wtedy Gabi wspomniała "aż do kolejnego anonima". Susan, po wysłuchaniu ich zdania, była na nich wściekła bo miały ukrywać razem prawdę a nie między sobą. Wyszła, trzaskając drzwiami. Lynette też im zwróciła uwagę, że nie jest dzieckiem i pomimo jej trudnego czasu z Tomem, mogły jej powiedzieć. Wyszła z domu Bree tak samo jak Susan. Żona Mike'a pod wpływem emocji namalowała obraz, który prezentował ją, Bree, Gabi i Lynette w strojach z przyjęcia powitalnego w odc. 7x23 nad szkieletem. Obrazy te zostały wystawione w galerii i Susan zadzwoniła do Bree oraz Gabi by je kupiły. Zanim to zrobiły, Chuck dokładnie zbadał treść obrazu i dopiero wtedy Susan z Gabi dowiedziały się, że Chuck węszy w sprawie tego morderstwa/zaginięcia Ramona.
odc. 8x08
Bree próbowała przekupić wypiekami Susan, Gabi i Lynette lecz ta ostatnia stwierdziła, że nie ma już "nas" i Bree jest zdana na siebie. Van De Kamp przerwała abstynencję alkoholową i po raz drugi wróciła do picia. "Po raz drugi" bo w sezonie piątym (odc. 5x05) była retrospekcja jak podczas 5-letniego przeskoku wróciła do alkoholizmu po tym jak "wygrała" walkę z nałogiem w sezonie drugim.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wyjaśniłem bo mój styl pisania może być niezrozumiały.