PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117876
6,9 23 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Jaka jest waszym zdaniem najbardziej wzruszająca scena. Było wiele naprawdę wyciskających łzy scen, ale jak dla mnie najlepsza to ta w której Lynette dowiedziała się że pokonała raka i wyszła na zewnątrz zauważyła zabitego oposa, usiadła i powiedziała przepraszam :(:(:((::(...

lukaszkuzio

gdy po sytuacji z Davem Mike przytulił Susan i MJ-a i zrozumiał ze to z nimi chce byc, to bylo na pewno wzruszajace :)

ocenił(a) serial na 10
stormysoul

Gdy Mike zostawił ryczącą Susan w sukni ślubnej

ocenił(a) serial na 10
Molinezja1996

Reakcja Bree na śmierć Rexa.

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

kiedy Susan wyjeżdżała z Wisteria Lane, jak dla mnie

lukaszkuzio

Jedna z takich to chyba

SPOILER! śmierć Mike'a. SPOILER.

youhaveamessage

niby wszyscy nie znoszą Susan ale sceny z nią dla większości są najbardziej wzruszające:)
jak dla opuszczenie WL przez wszystkie desperatki

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

ja bardzo płakałam na scenie, gdy Susan wspomina Mike'a przy Julie.
ale najcudowniejsza jaką pamiętam... ostatnia scena z Tomem i Lynette - jak do siebie wracają. cudowna.
mam w planach obejrzenie jeszcze raz całego serialu, bo teraz mało pamiętam z poprzednich serii :]

lukaszkuzio

dla mnie najbardziej wzruszająca była scena w odcinku z tornadem - kiedy po wszystkim okazało się, że Ida Greenberg poświęciła swoje życie, żeby uratować Toma i dzieci.

lukaszkuzio

Płakałem TYLKO RAZ podczas DH.

Gdy Susan dotknęła trumny wiadomo kogo w odcinku 8x17 i powiedziała:
"I love you once,
I love you twice,
I love you more than beans and rice."

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Jak dla mnie to odcinek z tornadem, jak ich wydobywali spod tych skał i Lynette się ucieszyła, że zobaczyła swoją rodzinę calą i zdrową i odcinek jak Carl zrobił Bree niespodzienkę i nad miasteczkiem miał przelecieć saamolot z napisem czy wyjdzie za niego i sie rozbił, jak Lynette uratowała córkę Gaby, poświęcając swoją ciąże.. W ogóle oba te całe odcinki trzymały w napięci i poruszały.. :)

ocenił(a) serial na 9
kindzia160294

Finałowa,

SPOILER:

kiedy Susan opusza WL i kiedy już wiadomo jak skończyły się losy desperatek...

ocenił(a) serial na 9
Ashganka

W odcinku z tornadem jak Lynette oraz Karen wygrzebują się spod gruzów i patrzą na zniszczony dom Karen, gdzie ukrywała się rodzina Scavo i w tym momencie Lynette zaczyna tak strasznie krzyczeć. Choć widziałam tę scenę ze sto razy, to i tak za każdym razem ryczę ;(

Następna scena, na której zawsze płaczę (właściwie nawet nie wiem dlaczego), to ta z siódmego sezonu, gdy Paul wywołał zamieszki na przedmieściu i tam jest taki moment jak Gabrielle zauważa, że Juanita znajduje się w samochodzie obleganym przez agresywny tłum, a następnie rzuca jej się na pomoc niczym matka-lwica. To znaczy, nigdy nie wątpiłam w miłość Gabi do jej córek, ale w tym momencie to tak strasznie widać, że mogłaby nawet zabić, aby je ochronić ;)

I zdecydowanie zgadzam się co do sceny jak Mike zostawia na środku ulicy rozpłakaną Suzan w sukni ślubnej.

ocenił(a) serial na 10
IreneMcKaz

W którym odcinku był ten fragment jak Mike zostawia na środku ulicy rozpłakaną Suzan w sukni ślubnej? Oglądałam dość dawno i nie pamiętam tego w ogóle...

ocenił(a) serial na 9
ancikowo

Drugi sezon, odcinek 6. :)
Chciałam znaleźć ten fragment na YT, ale natknęłam się tylko na takie z francuskim dubbingiem, a to już nie to samo ;/

ocenił(a) serial na 9
IreneMcKaz

A nie, jednak mam :)
http://www.youtube.com/watch?v=DpEXFx5m5UQ&feature=related

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

[SPOILERY] Myślę, że właśnie te, które już zostały wymienione. Ja płakałam, kiedy:
- Bree płakała po śmierci Rexa. Niezapomniana scena...
- Mike zostawia Susan w sukni ślubnej...
- umiera: Mike i Karen McKluskey - sceny te moim zdaniem są idealnie zrobione, te flashbacki z życia Mike'a i idealna muzyka oraz sceny, kiedy odchodzi Karen...
- Susan mówi na pogrzebie "I love you once, I love you twice, I love you more than beans and rice". Przepiękne...
- i oczywiście końcowa scena. Była fantastyczna. Kiedy zobaczyłam Mike'a to od razu miałam łzy w oczach.
- i jeszcze, kiedy Lynette mówi "you, you, you..." do Toma i cała ich rozmowa.

Straszna ze mnie beksa, no ale cóż :D

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

Mnie też ta scena z oposem rozwaliła totalnie i dała dużo do myślenia! (GENIALNY SERIAL!)

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

Nie płakałem na tym serialu , al najbardziej wzruszający jak dla mnie moment jest wtedy , kiedy w supermarkecie po strzle wszyscy wychodzą i wtedy Susan przytula Jully a wszytko oglądają sąsiedzi . i wszyscy czekają aż zobaczą Lynette , a ona jest wywożona prawie nieprzytomna . Wtedy pokazana jest załąmana twarz Bree , tak sie obionia za całą systuacje . To jest mój ulubiony odcinek

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

Właśnie obejrzałam odcinek 5x12 "Wszystko da się naprawić" o śmierci handymana Iana i to mój typ. Piękny odcinek.

użytkownik usunięty
lukaszkuzio

1. Pocieszenie Lynette po przedawkowaniu leków na ADHD.
2. Piknik Betty i jej syna Caleba.
3. Śmierć Nory.
4. Wzajemna pomoc podczas tornada i ostatnia scena ze zniszczonym domem.
5. Rozpacz Susan gdy Dave spowodował wypadek.
6. Lynette i historia jej nienarodzonego syna w alternatywnej rzeczywistości.
7. Śmierć Beth.
8. Karen gdy dowiaduje się że Desperatki były od zawsze jej przyjaciółkami, rozwiązanie sprawy w sądzie i oczywiście duchy.

ocenił(a) serial na 8
lukaszkuzio

Kiedy odbierają Gabby małą Lily.

agajar_fw

Moja kolejność jest taka:
1. Kiedy Mike zostawia susan w sukni ślubnej.
2. Kiedy odbierają Gabby małą Lily.
3. Kiedy Lynette wyrzuciła z pracy Ricky'ego i płakała przy wannie.
4. Kiedy Mike umiera.

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

ok a to moja lista (ogólnie było wedłg mnie bardzo dużo wzruszających scen ale te utkwiły mi szczególnie w pamięci)
* Śmierć Mike i cały następny odcinek z pogrzebem itd (płakałam jak bóbr)
* Gdy Mike umarł i Susan z MJ rzucali dżemami w ściane, szczególnie gdy ostatni słoik chłopca spadł na podłoge i zaczął płakać)
* Odebranie Gabi dziecka- i adoptowanego i prawdziwego
* scena z oposem
* scena gdy Lynette zobaczyła że nie ma walizek Toma i zrozumiała że odszedł; pogodzenie ich
* śmierć Karen
* w odcinku z tornadem jak Tom z dzieciakami ocalał i tulili się do Lynette zarówno jak i sie okazało że ta babcia (nie pamiętam imienia) poświęciła dla nich życie
* odcinek z zamieszkami w supermarkecie gdy Julie tuli sie do Susan i Tom wypatruje Lynette której długo nie ma aż w końcu pojawia się
* gdy Mike pogodził się wspaniale z Susan i okazało się że MJ żyje

narazie tyle sobie przypominam, jak mnie coś oświeci to dopisze ;)

ocenił(a) serial na 10
lukaszkuzio

* Śmierć Karen
* Śmierć Mike i jego pogrzeb
*Gdy Mike zrezygnował z podróży by ratować Susan i MJ.
Hm... Oglądałam tak dawno i nie pamiętam za bardzo :)