PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117894
6,9 23 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

UWAGA SPOILER - prosze nie czytac jesli ktos nie ogladal ostatnich odcinkow.

Widzieliscie jakie bylo zakonczenie, kapitalny serial - nie przegapilam ani jednego odcinka. To jest cos co warto posiadac w swojej 'wideotece' ;-)
Anyway, serial do konca trzymal poziom, ALE - samiutki koniec, czy to tylko takie drazenie sie? Takie niedopowiedzenie? Myslicie, ze jest jakakolwiek szansa na kolejna serie, albo po prostu nowy serial pod innym tytulem o tej samej formule? Co jeszcze mogliby scenarzysci wymyslec? 8 lat, 8 bitych lat radzili sobie z nowymi watkami, pomyslami - czemu nie mieliby zaczac nowej serii z nowymi dziewczynami? Wg mnie byloby kapitalnie.
Stacja nigdzie nie udziela informacji na ten temat, ale kase niezla trzepala - po co wiec jesli cos sie dobrze sprzedaje konczyc to? Tutaj mamy ewidentny koniec naszego serialu, ale ....

ale nie do konca, bo niby rezyserzy odcieliby sie od Desperate housewives, ale tak naprawde przeszliby w zupelnie inny serial ktory i tak bylby swoista kontynuacja - wiec i wilk syty i owca cała tak jakby. Osobiscie bylabym za, mysle ze nowa, odseparowana seria przyjelaby sie tak czy owak, choc napewno inaczej - ciezko ocenic czegos co nie mialo, nie ma (jeszcze?) miejsca.

qzka

Serial definitywnie się skończył i wg mnie scenarzyści sprawnie pozamykali wszystkie wątki, aczkolwiek wolałabym nie poznawać przyszłości głównych bohaterów - jak to zostało pokazane w ostatnim odcinku (wystarczyłoby stwierdzenie, że wszyscy się rozjechali, a tak mało tutaj pozostawiono naszej wyobraźni).
Nie uważam także kontynuacji serialu za dobry pomysł - nawet w zmienionej trochę formule (wg mnie ten pomysł był dobry, ale raz wystarczy). Z innymi bohaterami byłyby ciągłe porównania i w ogóle co za dużo to nie zdrowo ;p
Natomiast co do samej ostatniej już sceny - jest to taki bonusik na zakończenie serialu, żeby podkreślić jaki był jego motyw przewodni i sam jego początek - że nie znamy dobrze swoich sąsiadów, a każdy ma jakąś (mroczną?) tajemnicę itp itd :)

użytkownik usunięty
vilandra_4

Zgadzam się z każdym Twoim słowem ;] Szkoda, że to już koniec. Choć cieszę się, że zacząłem oglądać Gotowe dopiero w poprzednie lato, jeszcze przed ósmym sezonem. Prawdą jest, że to genialny serial, no i osiem sezonów, odcinki po 40 minut. I zawsze zadowolenie na twarzy :)

użytkownik usunięty
vilandra_4

Dokładnie się z tobą zgadzam! ;) No, ale szkoda, serial w zasadzie oglądam od 6 lat. Szkoda mi Karen. Nie podoba mi się również przeprowadzka wszystkich bohaterek (miałem jakąś, taką nadzieję, że jeszcze zrobią kolejny sezon). Zakończenie seriali wywołuje u mnie taką pustkę ;( Jednakże w odcinku 22 i 23 pokazali klasę ^^

ocenił(a) serial na 9
qzka

Właśnie to lekko otwarte zakończenie bardzo przypadło mi do gustu i było w klimacie serialu - mieszkańcy Wisteria Lane zawsze będą mieli swoje tajemnice. :D

ocenił(a) serial na 9
Lila_Hekate

Zgadzam sie ze zakonczyli to w stylu i klimacie calego serialu z tajemnicą w tle ... eh co to był za serial , teraz czuje pustkę naprawdę , będzie mi go brakowałp ;(

CmaBarowa139

Mam podobnie. Dzisiaj cały dzień myślę o tym finale.

Oczywiście nie chcę wychodzić na nołlajfa ;) Mam swoje sprawy i przyjaciół, jednakże zakochałam się w DH i smutno mi, że wszystko już za nami.

ocenił(a) serial na 10
Steppenwolfer

Serial zakończył się po prostu GENIALNĄ PUENTĄ - choć mieszkańcy się wprowadzają i wyprowadzają, Wisteria Lane będzie mieć na zawsze mieszkankę, która jej nigdy nie opuści... Tą mieszkanką jest ... TAJEMNICA :)

Koziorozec3

Doskonale podsumowanie :)
Ja bym nie chciała juz serialu o podobnej fabule z innymi bohaterami. Ten serial sie skonczyl, byl kapitalny i wystarczy. Lepiej juz nie powtarzac tego co bylo, a ciezko by j bylo wymyslic inne watki.