Witam!!!
Zakładam ten wątek tylko dlatego, że chyba już wiem o kogo chodzi Dave'owi i pamiętajcie, że pierwszy to odkryłem!!! Zauważyłem ciekawą zbieżność nazwisk... Dave'ovi Williams'owi może chodzić o BREE!!! Pamiętacie co ona zrobiła (być może jego bratu) ... Georgowi Williams'owi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To by dopiero była niespodzianka, nie??? Te tabletki z walizki, które miał Dave mogły pochodzić z odziedziczonej po bracie apteki!!!
Co wy na to???
Czekam na Wasze opinie!!!
Pozdrawiam!!!
Już po odcinku z pożarem można było obstawiać pewnik. Lekarz wspomniał, że Dave zmienił nazwisko. To rozwiązywało wszelkie wątpliwości co do jego spokrewnienia z ofiarami wypadku.
I ja również jakoś nie wierzę, że tak szybko wszystko wyjaśnili :). Z drugiej strony, w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu, nie pozostawiono nam tak naprawdę żadnych wątpliwości.
Ciekawi mnie tylko, że Dave nigdy nie poznał osobiście Susan i Mike'a. Żadnej rozprawy, odwiedzin w szpitalu? Od razu do wariatkowa trafił?
Po 05x10 wiadomo, że to Mike, ale głównym celem Dave'a będą Susan (lub być może Katherine) i MJ - można to chyba wywnioskować po ostatniej scenie.
na pewno chodzi o to, żebyśmy myśleli, że już wszystko jest oczywiste a potem wielkie boom. Nie zdradzaliby przecież sensu całego sezonu w 10 odcinku.
Już na pewno wiadomo, że to Mike. Szkoda trochę... Ale cóż, może będzie ciekawie. Zobaczymy:P
Katherine celem? Hm... Rzeczywiście, teraz "niby" ona jest bliższa Mike'owi niż Susan, tak przynajmniej może wywnioskować Dave. I jeśli chciałby go skrzywdzić, to skrzywdziłby właśnie Katherine. Choć oczywiście wiemy, kogo Mike naprawdę kocha ;P
A poza tym szkoda byłoby Katherine, Dana Delany jest taką wspaniałą aktorką... Nie wyobrażam już sobie GNW bez niej :) Tylko, że nie pasuje zupełnie do Mike'a. Susan niech do niego wróci, a Katherine niech sobie będzie poboczną postacią, tak jest miło :P
Ktoś wie, kiedy to będzie kolejny odcinek?
Zastanawia mnie scena aresztowania z 508. Oczywście nie zgadza się kolor koszulki. Ale jest jeszcze coś: w scenie wyraźnie widać i słychać flesze aparatów. Zatem aresztowanie odbyło się publicznie z towarzyszeniem prasy.
Gorsze wyjaśnienie jest takie, że to ogromne niedopatrzenie. Kiedy powstawał scenariusz 508 nie było jeszcze koncepcji aresztowania, a później, zapominając o scenie z 508, scenarzysta wpadł na pomysł "śniadania Lynette". Albo - wersja druga - pomysł z fleszami dodano już przy realizacji, nie oglądając się na to co jest w scenariuszu dwa odcinki dalej).
Wyjaśnienie lepsze i ciekawsze (i chyba jednak bardziej prawdopodobne) jest takie, że czeka nas jeszcze spektakularne aresztowanie, na co liczę ja, i jak sądzę nie tylko ja ;)
Co do historii Dave'a, to część prawdy już znamy. Być może tylko część i to nawet mniejszą, ale jednak. Związek Dave'a z kobietą i dzieckiem zmarłymi w wypadku jest oczywisty, to że będzie się mścił na Mike'u też. Wydaje się być pewnym, że jedno jest przyczyną drugiego.
Być może nie był jej mężem... Poza tym pamiętajmy o jego bracie - on może być kluczem w tej historii.
Witam!!!
Dokładnie! Pamiętajmy o bracie Dave'a. Moja teoria jest teraz taka:
- Dave miał brata, Steve'a, który był mężem Lili Dash
- Lila i Steve mieli córkę, Paige
- Dave miał krótki romans z żoną brata
- brat Dave'a zginą z rąk Mike'a (był tym policjantem, którego Mike zabił w obronie własnej)
- po śmierci Steve'a Dave opiekował się Lilą i Paige
- po kilku miesiącach Lila wyznała Dave'owi, że jej córka nie jest dzieckiem Steve'a, lecz jego...
- Dave nie krył radości z takiego obrotu sprawy, bo zawsze marzył o prawdziwej rodzinie
- w dniu kiedy mu to wyznała doszło do wypadku, w którym zginęła Lila i Paige, a sparwcami wypadku byli Mike i Susan
- policjanci (byli współpracownicy Steve'a) zdradzili Dave'ovi kto był sprawcą wypadku
- Dave pamiętając tożsamość zabójcy brata (Mike) połączył fakty i wpadł w obłęd
- trafił na obserwacje do szpitala psychiatrycznego...
- po kilku latach udało mu się wyjść...
- dalej mamy to co teraz dzieje się w sezonie :)
Co Wy na taki obrót tajemnicy???
Czekam na opinie i pozdrawiam!!!
Ciekawa wersja i zupełnie nie pozbawiona sensu. Mam jednak nadzieję, bez urazy, że ona się nie sprawdzi.... Bo szkoda byłoby już znać rozwiązanie ;)
Mimo wszystko Twoja wersja jest wiarygodna, gratuluje pomysłu :)
"Zastanawia mnie scena aresztowania z 508. Oczywście nie zgadza się kolor koszulki. Ale jest jeszcze coś: w scenie wyraźnie widać i słychać flesze aparatów. Zatem aresztowanie odbyło się publicznie z towarzyszeniem prasy.
Gorsze wyjaśnienie jest takie, że to ogromne niedopatrzenie. Kiedy powstawał scenariusz 508 nie było jeszcze koncepcji aresztowania, a później, zapominając o scenie z 508, scenarzysta wpadł na pomysł "śniadania Lynette". Albo - wersja druga - pomysł z fleszami dodano już przy realizacji, nie oglądając się na to co jest w scenariuszu dwa odcinki dalej).
Wyjaśnienie lepsze i ciekawsze (i chyba jednak bardziej prawdopodobne) jest takie, że czeka nas jeszcze spektakularne aresztowanie, na co liczę ja, i jak sądzę nie tylko ja ;)"
Odcinki nie są kręcone na bieżąco raczej. Zanim puszczono 8#, 10# musiał już być nakręcony. Dlatego również obstawiam nadchodzącą efekciarską scenę aresztowania :)
"Zanim puszczono 8#, 10# musiał już być nakręcony."
Nie jest ważne czy 10 był już nakręcony, kiedy puszczono 8 (pewnie był).
Ważniejsze jest: czy SCENARIUSZ do 10 był już GOTOWY, kiedy KRĘCONO 8 (powinien raczej być).
Ostatecznie to tez nie jest najważniejsze, bo reżyser mogł "zapomnieć" o zawartości scenariusza do 10 i wymyślił sobie pstrykające flesze.
Albo też sam scenarzysta się zapędził, a nikt nie wychwycił tego błędu w realizacji.
Dla mnie najważniejszym argumentem na "nie" jest po prostu profesjonalizm twórców. Takie coś śwadczyłoby o lekkiej amatorce.
Wiem, że to pytanie jest troche dziwne ale kiedy w 8 odcinku była scena aresztowania bo własnie obejzałem go trzeci raz i nie zauwazyłem??
Witam!!!
Póki co odcinka 05x12 nie widziałem, ale wrzucę temat na początek, bo ponoć tajemnica ma się posunąć nieco do przodu...
Pozdrawiam!!!
Eeeeeeee tajemnica jest prosta, Dave napradwe nazywa sie Dave Dash, i Jego żonę oraz córke zabili Mike i Susan w wypadku. :D To moja teoria :D
Dokładnie...nie wiem czym mogą nas zaskoczyć - wszystko jest jasne - Mary Alice nam wszystko objaśniła...więc nie wiem...ale pewno będzie jeszcze nie jedna niespodzianka. xD
Witam!!!
Wrzucam temat na początek, bo już jutro odcinek 5x14, może w końcu coś się ruszy z tajemnicą...
Pozdrawiam!!!
A to nie będzie tak jak z drugim sezonem: Wszystko wskazywało na to, że Caleb zabił Melanie a tu nage BUM! - Matthew to zrobił?
Witam!!!
Dobrze myślisz... Chyba wiem jak chcą nas scenarzyści zaskoczyć!!!
Ktoś napisał, że sprawdził, że samochód prowadził Mike, ale wcale nie można tego stwierdzić na 100 %. Otóż w pierwszej scenie odcinka 5x01 Susan z Mike'iem wybierają się na kolacje i jest powiedziane, że to ona go zabiera, więc można sądzić że to ona prowadziła samochód... Moja myśl jest taka:
- Mike postanowi związać się z Katherine i pokocha ją na prawdę
- Dave będzie obserwował rozwijającą się miłość
- gdy w finałowym odcinku Dave uwięzi Katherine, aby ją zabić ukochaną kobietę Mike'a na jego oczach, ten dowie się, że to za śmierć Lili i Paige, które zginęły w wypadku
- wtedy Mike powie Dave'owi, że to Susan prowadziła i rozstał się z nią właśnie z tego powodu, że miała w związku z tym wypadkiem zbyt duże wyrzuty sumienia
- wtedy Dave nie wiem co zrobi, ale na pewno jego plan legnie w gruzach, być może zwariuje (do tego już mu nie daleko) albo popełni samobójstwo...
Może być ciekawie...
Pozdrawiam!!!
Dzięki.
No bo w końcu ta tajemnica jest za prosta dla mnie. Mary Alice miała by wyjawić wszystko już w 12 odcinku? Nie wierzę w to!!! Pod tym coś się musi jeszcze kryć i na pewno zostaniemy zaskoczeni.
Koziorożec. Coś nie wierzę, że [Dave] popełni samobójstwo, bo nagle sie dowie, że to Susan prowadziła samochód. Chociaż może? Jeszcze nie zapominajmy o śledztwie Karen i Roberty! One też cos mogą wykryć i sprawa się znowu skomplikuje. A wiadomo, że szaleńcy, gdy sie zorientują, że ktoś im depcze po piętach, robią różne rzeczy.
mi sie wydaje że w tym sezonie nie chodzi o tajemnice, bardziej chodzi o pokazanie zemsty Dave'a na Mike'u i przy okazji eliminowaniu przeszkadzających mu w tym ludzi. Tak jakby zmiana formuły, 5 sezon i chcieli może wprowadzić coś nowego, takie jest moje zdanie;)
ja myślę, że Dave chce zabić Katherine. w końcu Mike powiedział, że się w niej zakochał. Dave'owi chodziło o to, by Mike cierpiał, jak on. by stracił najbliższe mu osoby. dlatego na początku można było myśleć, że ucierpi Susan i MJ. jednak teraz wiadomo, że chodzi o Katherine. być może Dave'owi nie uda się jej skrzywdzić ,ale w tym serialu nigdy nic nie wiadomo.
Też o tym pomyślałam! Gdy Dave dowiedział się, że Mike 'chyba kocha' Katherine, od razu postanowił wziąć sprawy w swoje ręcę i wysłał jej bukiet, niby od Mike'a. Dzięki temu upewnił się, że zostanie ona w Visteria Lane i będzie mógł uderzyć w najczulszy punkt Mike'a, żeby 'stracił to, co on'... Mimo wszystko doszłam też do wniosku, że to wszystko nie będzie aż tak oczywiste, może przecież zdarzyć się i tak, że Mike i Susan jednak się zejdą i wtedy zemsta znów skieruje się na inny cel, lub też wyniknie jakaś pomyłka, w wyniku której Dave postanowi pozbyć się nie tej osoby, na której Mike'owi rzeczywiście najbardziej zależy. Teraz jest to niby Katherine, ale M. zaznaczył, że ją 'chyba' kocha, nie jest tego pewny. Jeszcze wszystko może się zdarzyć, dlatego jestem pewna, że zostaiemy zaskoczeni na koniec sezonu, tak jak działo się i w poprzednich! :)
Katherine na pewno nie zostanie zabita przez Dave'a bo Dana ma podpisany kontrakt do 2013 roku, czyli do końca 9 sezonu (o ile tyle będzie). być może w finałowych odcinkach będzie trzymana na muszce, ale [Dave] na pewno jej nie zabije.
Pamiętajcie, że to jest żart: Tak sie zastanawiając... Jeśli Brenda Strong, czego sobie nie wyobrażam, zrezygnuje z bycia narratorem z zaświatów, to może Katherine była by tam na jej miejscu w 6 sezonie, gdyby Dave ją uśmiercił...
A teraz na serio wracając do tajemnicy: Bob powie Lee o tym kto podpalił klub. Lee jest w dobrej komitywie z Lynette, wiec jej przekaże tego newsa. Ta powie mężowi i ten dopier... Dave'owi. Tajemnica posunie się wiec ździebełko naprzód.
chciałbym przesunąć cały temat do przodu, bo "badboy" zasmiecił cały dział "gotowowych..." durnymi tematami.
Wy się odemnie odwalcie...;/ Jeżeli chce pisać to bede i koniec... Poza tym uważam, że bezsensu jest pisanie dwóch tematów lub więcej w jednym... pisze np.: o Susan i zaraz wyskakuje z jakąś wpadką??
Eee... żal mi takich ludzi...;/
P.S. Dziś się czegoś fajnego dowiedziałem, ale no co bede pisał jak nie chcecie...;/
pfff... ide na inne forum tam są chociaż normalni użytkownicy...
Bye bye..
To mnie nie rusza... Bezsensu jest napisanie jednego tematu, po tym jak ci sie cos przypomni - drugiego. Po chwili trzeciego. Dodatkowo czwartego o duperelach i na końcu piątego bo coś jeszcze chciałeś dodać.
A co do tajemnicy:
Trzecie promo odcinka 5x15
http://www.youtube.com/watch?v=LeUpHLjFkP4
Końcówka zmroziła mnie w żyłach... To narzędzie... tylko nie wiem czy to ręka mężczyzny czy kobiety. W pierwszym przypadku to chyba skojarzenia są oczywiste, no ale w drugim to nie wiem. Karen McClusky zapewne odpada, bo ta ręka wygląda na młodą.
Boże..... Głupota i prostactwo takich użytkowników jak "badBoy50007" chyba nie zna granic. Osobiście uważam, iż takich "dobrze wychowanych" powinno się banować. Dobrze, że o jednego durnia mniej(jeśli naprawdę odszedł z tego forum).
Witam!!!
Wszystko wskazuje na to, że tajemnica ruszy do przodu!!! Edie ma wziąć sprawy w swoje ręce (jakiś gość ma rozpoznać Dave'a jako Dave'a Dash'a w jej obecności), ktoś w odcinku numer 16 zginie (pewnie z rąk Dve'a), a poza tym Edie żegna się z sezonem, więc Dave na pewno jakoś się jej pozbędzie...
Pozdrawiam!!!
heLLo!!
To Ja "badBoy50007";)
Wielki powrót w WIELKIM STYLU:):)
Pamiętajcie: "KRÓL JEST TYLKO JEDEN.."
I nie musicie rzucać się na kolana;p;p
Witam!!!
Co ma wspólnego Twój "wieki powrót" z tajemnicą piątego sezonu "Gotowych Na Wszystko"??? Pisz chociaż na temat...
Pozdrawiam!!!
Wiem, że nic..!;)
Ale juz o tajemnicy pisałem z konta "badBoy50007"...niektore info. były ciekawe, ale jezeli nie mam pisać to nie bede sie 100raz rozpisywał..
Pozdrawiam;}
Widzę podobieństwo między "Badboy'em" a Edie. Edie wyjechała jako pani Britt z WL - tak jak "badboy" nas opuścił, ale wróciła jako pani Williams - a "badboy" jako "crazYboY50007ę.
Apropo tajemnicyŁ ksiądz Drance (Don Moss), rozpozna Davea, Edie ucieknie, ale zginie w wypadku samochodowym a ten co zginal... boje sie o Toma...
Cześć Ziomy!
Edie przez przypadek poznała już pierwsze nazwisko swego męża!!! Ksiądz Drance zwrócił się do niej "żegnam pani Dash". Edie odpowiedziała: "właściwie to Williams" a ksiądz "ach, zapomniałem, że niektóre kobiety nie przyjmują nazwiska męża". Teraz już szybko skojarzy fakty!!!!!!!!!!!!!!!
Nicollette wystapi w odcinku finałowym serii 5, który juz został nagrany, jako wspomnienie w retrospekcjach.
Źródło:
http://ca.eonline.com/
To już wszystko jest jasne - tak dla odświeżenia tematu...teraz tylko czekać aż Dave rozplanuje sobie zemstę na Susan, chociażby poprzez porwanie MJ'a - takie chodzą plotki, że kogoś Dave porwie - tak ispoiler był, ale nie wiadomo kogo - zapewne MJ'a...a w 5.24 - ostatnim odcinku serii Dave zabierze Susan na połów ryb...
http://www.youtube.com/watch?v=POtBMaZjFPA
sezon jest ogólnie spoko, ale brak mi tajemniczości i niejasności, w sumie każdy od początku wiedział że to susan kierowała tym samochodem(można sie było kapnąć po 1 odc) wszystko jest jasne i jedyne czym sie można emocjonować to, to że dave chce zabić susan albo kogoś jej bliskiego, ale niestety i tak wiadomo że w końcu to on zginie a nikomu innemu nic strasznego się nie stanie, zawiodłem się na 'tajemnicy' totalnie ech... :(
Ja zobaczyłem 19 odcinków 5 serii, i wiem że Dave'owi chodziło o Maike'a, bo Dave to były mąż tej Lelar Dash z którą Susan i Mike mieli wypadek. Dave ubzdurał se że to wina Mike'a i próbuje się zemścić....
Po zatym uważam że 5 sezon jest o niebo lepszy od 3 czy 4, bo dodano wiele młodych postaci(MJ, Juanita, Celia, Benjamin)
Obejrzyj odcinek 5x20 to zmieni Ci się perspektywa myślenia dot. tajemnicy. ;p
ALe ja wiem że napewno coś sie zmieni! tylko chciałem powiedzieć coś tym ludziom którzy na początku podejrzewali że Dave jest związany z byłym zanjomym Bree - Georgem Wilamsem(wiem że źle napisałem nazwisko)