PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117590
7,1 19 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Z niecierpliwością czkałam na ostatni odcinek mojego ulubionego serialu. Niestety się zawiodłam. Przez 8 lat oglądaliśmy świetny serial, którego w większości akcja rozgrywa się na Wisteria Lane. Myślałam, że dziewczyny zostaną w dzielnicy, w której tyle razem przeszły. Bardzo fajny pomysł z końcówką, gdzie bodajże pojawiły się wszystkie osoby zmarłe w trakcie trwania serialu (oprócz Nicolette Sheridan, która po kłótni z twórcami nie wyraziła zgody na udział w odcinku finałowym). Tak jak wcześniej wspomniałam wszystkie powinny zostać na WL. To tam było ich miejsce.

ocenił(a) serial na 10
shina17

No z jednej strony racja ... ale z drugiej nawet lepiej, że tak się stało :)

ocenił(a) serial na 8
kozik40

dlaczego lepiej? :)

ocenił(a) serial na 10
shina17

bo wiesz dowiedzieliśmy sie np... o karierach postaci jakie potem zrobiły... ale szkoda że nie pokazali jak skończy Suzan :(
a na Wisteria Lane zamieszkują nowi tajemniczy ludzie... fajnie by było gdyby to rozwineli z nowymi postaciami...

ocenił(a) serial na 8
kozik40

no nie wiem, z tego względu, że jestem sentymentalna wolałabym żeby jednak zostały w dzielnicy, gdzie przezywały swoje wzloty i upadki, poza tym masz racją... powinni pokazać co dalej działo się z Susan... a co do rozwinięcia serialu... mam nadzieję, że to nie nastąpi, bo Gaby, Susan, Bree i Lynette są niezastąpione:)

ocenił(a) serial na 10
shina17

oto właśnie chodziło: nie mielibyśmy po co oglądać serialu, bo desperatki już tam nie mieszkają. natomiast wiemy, że na WL wszystko jest po staremu, sąsiedzkie sekrety, intrygi, sabotaże, manipulacje ;)

ocenił(a) serial na 10
shina17

Też się trochę zawiodłam. Ale może nie akurat tym, że nie pozostały wszystkie na Wisteria Lane. Bardziej zawiodłam się tym, że inaczej wyobrażałam sobie ukazanie przyszłości desperatek. Myślałam, że trochę więcej czasu na to poświęcą. Poza tym, w retrospekcji, która się pojawiła w ostatni odcinku, brakło mi Paula i Zachary'ego. I myślałam, że może ze 2 lub 3 retrospekcje będą z Mary Alice? Brakło mi też przyszłości Susan i dzieci Gaby i Carlosa. I rodzonej ich córki, która pojawiła się w 7 sezonie. Tak łatwo odpuścili? Dziewczynki były małe, mogli starać się nawiązać kontakt i małymi kroczkami jakoś działać, ale nie tak po prostu zapomnieć o córce. I myślałam też, że Ben będzie miał jakiś sekret, a tu pstro.

JustFurious

Pisałem to wcześniej kilka razy... Mogli mu dać Mary Alice za siostrę.

ocenił(a) serial na 9
JustFurious

dokładnie, mnie też zakończenie rozczarowało, kilka wątków nie zostało rozwiązanych jak wspomniana zamiana córek, a także losy Orsona czy syna Paula i Delfino. Jako ducha nie pokazano Edie Britt, pewnie z powodu kłótni z reżyserem i jej wyrzuceniu z obsady;P

ocenił(a) serial na 9
koko_szanel

oj.. mówcie, co chcecie.. ja od momentu kiedy Roy puścił winylową płytę płakałam jak bóbr do ostatniej minuty.. cała końcówka była niesamowita.. piękny pokaz faktu, jak życie zatacza krąg zbudowany na ważnych momentach w życiu bohaterów.. narodziny, śmierć, ślub, ogromna radość i niesamowity ból.. przyjaźń urwana przez prozę życia i codzienne obowiązki.. kto tego nie zna? myślę, że czego nie ukazano by w ostatnim odcinku ja i tak czułabym niedosyt i podejrzewam, że większość fanów DH również.. bo ciężko pogodzić się z faktem, że coś do czego się przywiązujemy i co zdaje się być trwałe przemija (wielkie problemy, życie, miłość, czy chociażby serial, który o nich opowiada)
Dla mnie ostatni odcinek, choć na pewno niedoskonały ("gdzie Edie?" tudzież "chcę 4h, a nie 40 min") był jasnym, świecącym bilbordem z napisem "Życie przemija. Ciesz się tym, co masz w nim pięknego i wartościowego tu i teraz. Nawet, jeśli codzienny kierat Ci to przesłania" i jestem zachwycona.

shina17

Zgadzam sie z Toba calkowicie. Tez żaluje, że nie zostały na WL. Fajknie, że dziewczyny rozwijały swoje kariwry ale jednak szkoda, że je rozdzielono. Przyjażnic sie tyle lat i nagle rozdzielic, to nawet w pewnym sensie nieprawdopodobne.

ocenił(a) serial na 10
shina17

Zakończenie nie mogło być lepsze. Właśnie dlatego, że wszystkie wyjechały, całość staje się bardzo wzruszająca, definitywnie skończył się ogromny rozdział w ich życiu, tak jak dla nas skończył się serial, wszystko staje się przez to bardziej smutne, nieodwołalne, ale przecież i życiowe, ludzkie. Przywołali postacie z przeszłości, kolejne życie odeszło, kolejne przyszło i nawet pamiętali o zamkniętej kompozycji pokazując, że cała historia być może wydarzy się jeszcze raz, że może ta nowa sąsiadka z nową tajemnicą rozpocznie na nowo cały cykl. Już mnie oczy bolą od ryczenia, kocham to !
Trochę jednak boli, że kolejny raz przyjaźń przegrywa z rodziną i nie ma tu żadnych kompromisów. ;)