Na moją własną odpowiedzialność. Wie ktoś z was jakim wynikiem zakończy się tytułowe starcie? Bo coś mi dusza mówi, że Jon zawiedzie i tym razem. Czy może jednak nie?
Będą dostawać bęcki i to ostre, Wun Wun polegnie i w ostatniej chwili z odsieczą przybędzie LF z kilkoma tysiacami ludzi i pokonają Ramseya.
Podobno w 10 odcinku ma być scena że Ramsay zaprowadza Sanse na mury Winterfell i pokazuje jej nabite na mur głowy Jona,Davosa,Tormunda i reszty lordów.Scena ma przypominać tą z początku serialu jak Joff pokazywał Sansie ściętą głowe Neda.
Ale właściwie nei wiemy jak skończy sie bitwa.
No nie mów, że coś takiego jest możliwe. Znaczyłoby to, że z Martinem naprawdę jest niedobrze, chociaż może akurat nie z nim.
Armia Jona zdobędzie Winterfell, bardzo możliwe, że dzięki Littlefingerowi i Rycerzom Doliny. Na koniec bitwy będzie 1 na 1, Ramsay vs Jon, wygra Jon i o mało co nie zabije Ramsaya, ale w ostatniej chwili się zreflektuje albo to Sansa powie, żeby nie zabijał Boltona(dwie wersje spoilerów czytałem).
Po tym teaserze 9 odcinka widać Jona jakiegoś zniechęconego, ale to dlatego, że coś się wydarzy przed samą bitwą... Chociaż to go też powinna napędzić(tak myślę).
W 10 odcinku jeszcze będzie jedna albo i dwie(jedna na pewno) ważne sceny w Winterfell.