PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408199
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Że co?!!!!!

ocenił(a) serial na 10

Jon Snow nie żyje???? Czy jakoś przeżył? Nie moge tego przyjac do wiadomości :/ Moi ulubieni bohaterowie giną, to jest bez sensu! :D

ocenił(a) serial na 8
Malinka11d

Dawno już czytałem ostatnie tomy Gry o Tron i nie pamiętam dokładnie jak w nich było. Będę mówił z pamięci to macie pełne prawo mnie poprawiać. Jednak dwie najważniejsze rzeczy nie dają mi spokoju. Wcześniej już poruszony temat Jona Snow. Z tego co pamiętam w książce, żyje pod koniec tomu i ma się dobrze. Tak samo chyba Shireen i Stannis. Któel nigdy by swojej córki w taki sposób nie poświęcił. Proszę, niech ktoś to zweryfikuje. Choć podobno Martin sdradził nieco wydarzeń twórcom na potrzeby kolejnego sezonu i to mógł być spoiler z kolejnego tomu który jeszcze nie powstał.

ocenił(a) serial na 8
Malinka11d

Melisandre go wskrzesi. Wszyscy to wiedzą.

ocenił(a) serial na 10
KarmazynowyKokos

może ja nie wiedziałam? Czytam dopiero 3 tom. Ale fajnie ;)

ocenił(a) serial na 9
Malinka11d

Tu nie trzeba czytać aby się tego domyślić ;) ja nie czytałem w ogóle książek ale sam fakt, że wróciła na mur, cały czas mówiła o mocy krwi a tu w ostatnim kadrze pięknie płynąca krew :)

użytkownik usunięty
KarmazynowyKokos

To szkoda że go wskrzesi bo to chyba najnudniejsza postać w tym serialu..

ocenił(a) serial na 8

To nie spoiler, tylko domysł.

ocenił(a) serial na 9
Malinka11d

http://westeros.pl/jon-snow-po-tancu-ze-smokami-spoilery-tzs/
tu masz opis jego śmierci i zwrócenie uwagi na pare istotnych szczegółów

ocenił(a) serial na 9
haily

aha i dodatkowo, bo tam nie zwrócono na to uwagi : fragment "gdy popłynie krew czerwonej gwiazdy" -zdaje mi się, że herbem zabitego przez olbrzyma Ser Patreka była właśnie gwiazda. I jeszcze można zwrócić uwagę na to, że przed śmiercią powiedział "Duch" to też może mieć jakieś znaczenie i być wskazówką. Ogólnie po przeczytaniu książki byłam właściwie pewna, że on nie zginie, a teraz gdy nagle ni z tąd ni z owąd Melisandre w serialu wraca na Mur akurat przed śmiercią Jona to jestem już całkiem pewna.

ocenił(a) serial na 7
haily

Tylko jeśli będzie wargiem,to przejmie inne ciało(to jest już martwe i nie do uratowania). To z kolei wiąże się z tym,że nie zobaczymy wiecej aktora grającego Jona...

ocenił(a) serial na 9
Gladiator1000

Zobaczymy jak to Martin rozwiąże. Może się wwargować w Ducha i wtedy nie zobaczymy Kita ale Jon będzie w ten czy inny sposób żył, jednak raczej nie można żyć wiecznie w ciele zwierzęcia więc to by musiało być jakieś wyjście przejściowe. Może Melisandre go przywróci tak jak Thoros Dondariona. Nie wiemy kim np był Zimnoręki on też był martwy ale miał świadomość, więc może coś w ten deseń. Po coś Melisandre na Mur wróciła więc jakąś rolę z pewnością odegra.