PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409760
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Tak to jest Jeyne, tylko podała fałszywe imię. W całej obsadzie nie znalazłam Talisy, ale znalazłam Jeyne i to jest ta sama aktorka (http://www.filmweb.pl/person/Oona+Chaplin-800684#)
Przy okazji moim zdaniem bardzo ładna :)

ocenił(a) serial na 8
skuter1998

Wnuczka samego Chaplina :) I to tego rzeczywiście bardzo ładna. Zrobiła na mnie pozytywne wrażenie w serialu :)

ocenił(a) serial na 8
skuter1998

jupi! niesiesz dobre wieści kobieto :D choć i tak nie za bardzo podoba mi się co zrobili z tą postacią. na potwierdzenie tego co napisała skuter1998 podrzucam jeszcze wywiad z Ooną: http://winteriscoming.net/2012/04/interview-with-oona-chaplin/#more-16652 mowi się w nim cały czas o Jeyne a nie o ...jak jej tam?? na marginesie: śliczne zdjęcie black&white :D

ocenił(a) serial na 10
tweet8

Pieguska z niej. No ,taka urocza pieguska.

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Zawsze podzielam Twoje zdanie Skuterku.

HRA

No, ładna jest, cieszę się, że potrafisz to docenić. :)
Niemniej nie ma się co za bardzo ukrywać. Wiemy dobrze, że jesteś gejem. :P Jak każdy homofob. :)

ocenił(a) serial na 10
Davus

Możesz pomarzyć.

HRA

Widzę, że Cię "antyfaszyści" atakują :D Musiałeś im wyłożyć prawdę na ich temat ^^

Davus

Dziękuję :), HRA gejem :P tego jeszcze o nim nie wiedziałam :)

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Chyba się Skuterku pogniewamy.

HRA

Oj bez przesady :-*

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

No właśnie bez przesady. Jak powtarzasz słowa jakiejś internetowej szumowiny na mój temat, to nie mamy ze sobą już o czym rozmawiać.

HRA

Przepraszam, jeśli cię uraziłam.

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Ok
Nie ma sprawy.
Pozdrawiam

skuter1998

myślicie, że jest częścią spisku? i na weselu poderżnie gardło robbowi? :)

ocenił(a) serial na 8
Tomstark

Powiedziałbym że w książce jest inaczej i śmierci Robba akurat NIE MOGĄ zmienić bo to jedno z kluczowych zdarzeń,ale pewnie zaraz wszyscy na mnie naskoczą.
mały SPOILER niżej

Robb ginie dopiero w 3 tomie.

Addict23

Ja właśnie czytałam, że krwawymi godami mogą skończyć drugi sezon, żeby był taki dramatyczny odcinek.

ocenił(a) serial na 8
skuter1998

Krwawe gody mmmmmoja ulubiona scena z całej książki ;d
Fajnie by było,chociaż to by znaczyło że zrobią jakieś obsuwy w czasie akcji.

użytkownik usunięty
Addict23

Jak Państwo sądzą? Czy zostanie zekranizowane to, co stało się z Panem Robbem i jegoż wilkorem później? Pozdrawiam serdecznie.

skuter1998

Całkiem ciekawy pomysł, choć to trochę za szybko, akcja już za bardzo pędzi do przodu.

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Oglądam każdy odcinek, ale tych postaci jest po prostu masa, tak więc możecie mi przypomnieć kto to jest ta cała Talisa? Nie pamiętam jej.

hellodear

http://4.bp.blogspot.com/-gy5CrhZfnK8/T5yQhK5FoHI/AAAAAAAAFA0/M-ReOBFdVVQ/s1600/ talisa.jpg

hellodear

Wolontariuszka z którą flirtował Robb

ocenił(a) serial na 10
skuter1998

Ah ta, już sobie przypominam. Dzięki.

użytkownik usunięty
skuter1998

brzydka końska twarz i zbyt wielkie usta - ale i tak sporo ładniejsza od matki

użytkownik usunięty

Lepiej było poczekać na spotkanie z Freyówną, mówi Pan?

użytkownik usunięty

1. umów należy dotrzymywać,
2. skoro stary Walder miał tyle żon, to weszło tam sporo obcych genów i niektóre z ich dziewczyn siłą rzeczy muszą być ładne choćby prawem statystyki.
o ile sobie przypominam, matka wytargowała Robbowi prawo wyboru jednej z licznych wnuczek - a więc casting mógłby być ciekawy ;P

użytkownik usunięty

Pan Robb mógł po prostu poczekać do końca wojny, nawet nie mając zamiaru umowy(wymuszonej niehonorowym szantażem) dotrzymać. Przegrał z własną chucią. Pozdrawiam serdecznie.

użytkownik usunięty

gdyby każdy tak sobie sam decydował, która umowa jest honorowa i dotrzymywana, a która nie...
obawiam się, że nawet bez Jeyne Westerling Freyowie przypomnieliby się szybciej

O, w pełni się zgadzam, to było wyjście. Przegrał z własną chucią i romantycznym spojrzeniem na świat - by zostać bohaterem dla jednej niewiasty złamał umowę, od której zależały losy wielu. Gdyby poczekał do końca wojny, uczucie mogłoby przeminąć, a Jeyne i tak nie miałaby potomka. Do tego może zobaczyłby Rosilin Frey i uznał, że to nie jest aż taka zła umowa? Kto wie. Ale przede wszystkim - winien trzymać chuć na wodzy.

użytkownik usunięty
Sirielle

Romantyczny nastrój Pana Robba kontrastuje z lekkością, z jaką wysłał dwa tysiące żołnierzy na pewną śmierć, by bawić się w wojenkę, którą przegrał właśnie swoją chutliwością. Jeden z czarniejszych charakterów powieści, moim zdaniem. Pozdrawiam serdecznie.

Oczywiście, że lepiej było się trzymać umów, jak i trzymać emocje na uwięzi, ale chłopak dał się podejść, biedaczysko. W książce do tego był młodszy, tu się wydaje starszy, niż scenariusz przewiduje i w tym momencie chyba inaczej to poprowadzą, by jego zerwanie umowy było bardziej uzasadnione. Przynajmniej taką mam nadzieję, bo jak jedynym argumentem będzie "I love her" z trailerów, to za mało. Dla syna Neda dane słowo i honor powinny być ważniejsze od własnych uczuć. W książce zasłania się honorem właśnie, zobaczymy jak będzie w filmie.

A Oona ładna jest i zapowiada postać znacznie mocniejszą charakterem, niż książkowa. Tamta była pionkiem, ta najwyraźniej będzie graczem.

użytkownik usunięty
Sirielle

Szanowna Pani mogła nie spostrzec, iż ludzie wychowani w domu Starków zwykli nie dotrzymywać umów: ( S P O I L E R )
- Jon Snow łamiący śluby czystości,
- Robb Stark łamiący przysięgę ożenku,
- Sansa Stark niewywiązująca się ze swych przyszłych małżeńskich obowiązków,
- już o grzeszkach Pana Theona nie wspominając(choć to dobry chłopak, jak Pan Jory Cassel zdołał nadmienić przed swym odejściem).

Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 8

No ja nie wiem.
Nie zapominajny że Snow złamał śluby aby umocnić pozycję wsród dzikich i miał z tego powodu dylematy natury moralnej(zresztą niech mi pan mi znajdzie brata ze straży który ich nie złamał)
Historia Robba jest faktycznie głupia,złamanie paktu z Freyami,ścięcie Karstarka(choć tu stało za nim prawo) ale mimo wszystko Robb popełnił głupstwa.
Sansa to nie Stark.Jest głupia,nie ma wogóle zmysłu przetrwania,wierzy w bajki,wyrzekła się dość szybko nazwiska i właściwie dla mnie to takie najsłabsze ogniwo rodziny - pewnie będzie marionetką Littlefingera.
Theon,wychował się ze Starkami ale to Greyjoy więc tu też bym się nie zgodził.
No i jest jeszcze Arya,która w wieku 11(!)lat kompletnie wyzbyła się hamulców w zadawaniu śmierci(mało ma to wspólnego z umowami ale jednak Arya należy do rodziny).

Ale i nie zapominajmy o tym jak Starkowie się prezentują na tle innych rodzin.
Freyowie którzy złamali najstarsze prawa,Lannisterowie którzy za przykładną rodzinką nie są(w przeciwieństwie do Starków,dla których najważniejsza jest rodzina),Boltonowie którzy są zwyczajnie okrutni,Baratheonowie którzy też nie należą do świętoszków.
Właściwie każda z rodzin ma wady i jak dla mnie Starkowie naprawdę się źle nie prezentują na tle innych.Jedyne co ich gubi to głupota ponieważ nie są egoistami(w grze o tron to wada) i stają się łatwymi celami dla zdrajców czy sprzedawczyków.

Pozdrawiam