PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408104
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

sezon 5 odcinek 9 co za tandeta smok dostaje drewnianą dzidą rzuconą przez człowieka z dużego dystansu a ta się w niego wbija co to ku... jest w ogóle tandeta.
No i ci wspaniali woje Daenerys Targaryen padają jak muchy nie dają rady z kolesiami zaopatrzonymi w noże może jeszcze ku... scyzorykami ich zabiją.
To jakaś masakra smok przebity drewnianą dzidą. Toż to żadna broń taki smok nie wiem czemu ktokolwiek się ich boi.

Taki sam idiotyzm jest w książce ??

ocenił(a) serial na 6
markin

W ksiązce udało się lekko zranić Drogona (rzucił się na niego facet z włócznią). Drogon jeszcze młody nie jest tak bardzo wyrośnięty jak na smoka i wciąż mozna go zranić zwykłą bronią.

acidghost

masakra podstawowy pancernik czy też jaszczury mają od dziecka potężną skórę a smoki mają pancerne łuski nie wiem co to za pomysł przebicia smoka dzidą

ocenił(a) serial na 6
markin

Pomysł Martina:) Zeby bylo jasne tamten gość włozył w to pchniecie włócznia calą siłę rozpędu, a i tak tylko lekko drasnął Drogona w szyję.
W innym znowu rozdziale najemnicy strzelali do smoka z kuszy z bliska i bełty odbijały się od łusek.

acidghost

jak na filmie było, że kilka mu wbili chyba 3-4 jeden w szyję i jakoś krwawił hmmmm.
Mi się to nie widzi niech te smoki będą same w sobie armią a tu jeszcze ta jej wspaniała armia jest wyżynana przez miejskich wieśniaków jak mrówki pod butem, nożykami ich sieczą.

markin

Z tego co pamiętam to tak, dostał jakąś włócznią.

ocenił(a) serial na 9
markin

zgadzam się z tobą żenada, smocza skóra powinna być twarda, a nieskalani mieli być elitarną jednostką i takie baty dostali.

ghost21

no nawet nie baty bo wyglądają jak mrówki pod butem, ten bez dłoni lepiej sobie lewą ręką poradził z tym konnym, już we wcześniejszym odcinku jak bunt był w mieście to nieskalanych wycinali niczym schabowe z krowy stary facet lepiej sobie radził.
Szczerze to ten wątek z Daenerys Targaryen, nieskalanymi i smokami bardzo mnie interesował ale jak pierwsza akcja była w tym mieście kiedy ich cała masa padła od uzbrojonych w scyzoryki miejskich wieśków to aż mnie zmroziło masakra.
A ta scena w odc. 9 na arenie po prostu śmiech na sali już jej wykosili w jednym mieście całą armie i zaraz smok jej pada z czym ona chce iść ?

Ale oczywiście jak to w tandetnych filmach bywa nagle będą wszyscy mega twardzi.
Lipa a liczyłem właśnie na ten wątek zapowiadał się naprawdę świetnie a tu siedzi Daenerys w jakimś mieście i wykańczają wszystkich.