PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408199
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

O ile dotychczas byłem fanem serialu , o tyle teraz czuje się coraz bardziej nim zmęczony. Brak ciekawych wątków już na początku sezonu. Na blondwłosą piękność nie mogę już patrzeć ( w sumie to na obie), Arya wywołuje u mnie mdłości już od dwóch sezonów i wciąż stan ten trwa. Akcja w Dorn jest tak śmieszno-straszna, że aż spuszczę nad tym zasłonę milczenia. Gdy dojdzie do tego jeszcze ta kaleka sierota zza muru to już całkiem serial się położy i trudno będzie wstać. Jedynie średnio ciekawy jest jeszcze wątek nocnej straży. Widzę również potencjał w Sansie i jej perypetiach , ale równie dobrze ten wątek niedługo też może legnąć. Piaty sezon ciągnął według mnie wyłącznie Snow i Stannis. TAK! Obaj nie żyją! Nie łudźcie się naiwną nadzieją,że któryś jednak ożyje/ocaleje - to nie w stylu tego serialu. Tu jak ktoś nie żyje to nie żyje i koniec kropka. Sam nad tym boleje, ale cóż począć...

użytkownik usunięty
iluminat1990

Nie bronię i nie oceniam ma razoe tego sezonu.

Ale czy nie za wcześnie oceniasz sezon, bo po pierwszym odcinku to trochę śmieszne. To tak jakby oceniać 2h film po pierwszych 5 min...

użytkownik usunięty

Warto oceniać każdy odcinek oddzielnie i potem to podsumować. Ten zasługuje właściwie na 4/10...