Na razie serialowi daje tylko 7/10
Jedyne co w pierwszym odcinku budziło mój niepokój to to ze chciano za dużo informacji upchać w jednej części , co skończyło się słabą budową treściowo – psychologiczną bohaterów.
Koniecznie chciano pokazać wszystkie postacie , takie odnoszę wrażenie.
Jednak obsada oraz sposób realizacji daje jakieś nadzieje na przyszłe odcinki więc warto obejrzeć i się przekonać.
Na jeden odcinek przypada 70 stron książki. Zwalniając teraz, przyspieszyliby jeszcze bardziej później. Wszystkie pokazane postacie zostały przedstawione w książce, serial na niej się opiera, wiedziałeś? Zmiany można policzyć na palcach jednej ręki.
Aż przykro mi się zrobiło,że znam już książkę;)Szykuje się bardzo wierna ekranizacja i rewelacyjny serial.Mam tylko nadzieję,że budżetu styknie na sceny batalistyczne.Daję minus za Daenerys.Na ekranie jakoś mnie irytowała.
"Koniecznie chciano pokazać wszystkie postacie"
Hehe nie wiem czy nawet 1/5 pokazali z tych ważniejszych:)
Chodzi oto że ja tej książki nie czytałem i i wyrażam obiektywną opinię bez oparcia o ilośc domniemanych bohaterów , ilośc kartek czy wagę książek w kilogramach.
Bez znajomości ksiązki nadal twierdzę że bohaterów potraktowano płytko i jałowo czego nie usprawiedliwia ilość odcinków.
Jednak serial zapowiada się dobrze , polecam go szczeże i prosze o nie atakowanie mojej skromnej osoby za tą trochę negatywną opinię.
Kropka na końcu, a tak się pisze: "off-topic" (lub w ostateczności: "offtopic"). ^_0
Ja też nie czytałam ksiażki, ale jakoś nie przeszkadzało mi to przedstawienie bohaterów. Wiadomo, że w pierwszym odcinku chodzi tylko o jakieś tam przedstawienie bohaterów, a w następnych odcinkach ich charaktery zostaną ukazane bardziej dogłebnie. Zgadzam się, że serial zapowiada się dobrze, a nawet świetnie;)