PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407975
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

jak widzicie własne zakończenia wątków, postaci itd i jakie tematy powinny być wyjaśnione w waszym własnym 8x6 remake?

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Ja tworzyć wątki i budować narrację za bardzo nie umiem , ale na pewno naprawić ( co do całego serialu bo naprawienie tylko 6 ep poprawia tylko koniec , reszta pozostaje ta sama .) trzeba by było :
STANNIS
NK i wątek WW
Szalona Danka ( ale nie z odc na odc )
Wykorzystanie danych przepowiedni , wiadomości ( które DDeki olały , Azor Ahai , przepowiednia o młodszym bracie , Jon jako Targaryen i jego prawa )
Wątek FL i Varysa
Melisandre robiąca w bitwie o życie coś więcej niż zapalanie ognia
uszanowanie budowanej narracji w wątku Jaimiego , Arii , .
No i więcej logiki , uszanowania tego że my widzowie jesteśmy inteligentni , i nie oglądamy tylko dla widowiska .
Co do bitwy o życie ( serialowa bitwa pod Winterfell ) kiedyś w innym komentarzy napisałem tak bardzo ogólnie jak bym to widział :

"Właśnie , gdzie magia , nie było nic nowego , ja szczerze mówiąc liczyłem na dużą dawkę magii bo bez magii nie dało sie wygrać .
A dlaczego , Sauron z LOTR miał 10 tyś w Mordorze , i ok też 10 tyś pod Minas Tirith ( z Haradrimami , Esterlingami i olifantami ) , to tylko 20 tys ( tyle powinno być złotej kompanii w KP ) , a NK miał 100000 tyś umarłych ( w tym olbrzymy ) i setki WW ( ja liczyłem że będą jeszcze lodowe pająki ) , no taka armia jest nie do pokonania .
Ja liczyłem że przebudzą sie smoki ( jesli nie fizycznie , to w postaci ognia ( tak jak w "zbrodniach Grindelwalda , nie wiem czy oglądałaś ale o coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=V1S361P3s5E ) że Azor Ahai ( Jon Snow ) żeby mógł sie narodzić musi zabić jeśli nie Danke , to Brana ( chodzi o poświecenie osoby drogiej , nie konkretnie żony ) który miałby wreszcie określoną rolę i tak sie rodzi w dymie smoczego ognia i słonych łzach czynu który popełnił ( musiał poświęcić sobie drogie życie , dla ratunku wszelkiego życia ) , i np mamy scenie jak tu że Jon jest sam ( jest aria i resztka która przetrwała , smoki nie żyją ,armia wybita ) i NK podnosi ręce by ożywić ludzi jak w Harhome i Ci sie podnoszą ale widz zauważa że maja inne oczy , ja bym to opisał tym jak opisał Tolkien oczy elfów które widziały blask Dwóch Drzew , ten dziwny blask w ich oczach który nie jest znany elfom które przebudziły sie w Śródziemiu , i okazuję sie że to Pan Światła ich ożywił ( ale NK i widz byliby zaskoczeni :) i rozpoczyna sie bitwa od mowy Jona ( jak Aragorn "Men of the West " ) , żeby była magia , nawet nie Jon musi zabić NK , bo w przepowiedni nie ma o tym ani słowa , mogła to zrobić aria , ale w bardziej logicznych warunkach . I przy uszanowaniu tego jak budowano cały ten wątek .
Po prostu olano to jak i logikę wątki , budowanie postaci , celowość działań , logikę zdarzeń i jeszcze plują w twarz swoimi "genialnymi " wyjaśnieniami " ZAPOMNIAŁA , NI ZROBIMY SZTUCZNEJ SCENY POŻEGNANIA ", ( ciekawe czy i tym razem cos doszło , co z przepowiednią o Cersei , wyjaśnili to czy też olali ? ) , byle by skończyć i żeby kasa sie zgadzała .
I tam można wcisnąć Melisandre która w sposób jaki opisałaś "pokutuję " za spalenie córki Stannisa ( i nie tylko ) , Beric też miałby swoją rolę .
Tak , jak dla Froda , zniszczenie pierścienia powinna być punktem bez powrotu do normalnego życia .
Ogólnie NK powinien być punktem bez powrotu , nie da sie wrócic do tego co było , nieodwracalne zmiany , nie tak jak w rzeczywistości , NK jako wątek poboczny , taka przerwa od krzesełka , okazuje się że to był , wyprany sztuczny zapychacz , żeby serial trwał dłużej .
A porównaj sobie opowieść starej niani i to jak NK powoli idzie do Brana , która scena jest bardziej emocjonująca , po której scenie czujesz dreszcze na plecach , bo ja w opowieści odczuwam realne emocję . "