PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408316
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Założyłem ten temat po przeczytaniu dzisiejszego wpisu na blogu Martina
http://grrm.livejournal.com/2010/12/16/
jest lepiej niż przypuszczałem, poczciwy George nadal pamięta o książce i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że styczeń przyniesie nam rozwiązanie w postaci daty premiery A dance with dragons.
Prace nad serialem w praktyce się już skończyły, z konwentami chyba sobie już dał spokój w tym roku, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Taniec niedługo trafi w nasze ręce xD

BTW, wybiera się ktoś do Nidzicy w przyszłym roku? Będzie okazja aby zapytać się Martina o interpretację DwD ^_^

ocenił(a) serial na 10
gambitx7

Myślę, że za dużo od Martina się nie dowiesz ponieważ on sam nie wie kiedy będzie premiera, a prawdopodobna data premiery książki już ukazywała się kilka razy :):):) Mam nadzieje, że jak najszybciej obejrzę serial i przeczytam DwD.

ocenił(a) serial na 9
grzegs20

chodziło mi raczej o to, że Martin był tak dobry dla swoich fanów i raczył napisać na blogu, że pamięta jeszcze o DwD, a przecież na końcu Uczty wspomniał, że ma nadzieje wydać DwD w następnym roku ... ile to już minęło ??? chyba z pięć lat xD Erikson wydaje kolejne tomy Malazańskiej praktycznie co rok, a książki nic na tym nie tracą i trzymają bardzo wysoki poziom ...
Napisałem, że podadzą premierę DwD w styczniu bo jakaś kobitka odpowiedzialna za hm ... nie pamiętam za co, ale jakaś bliska Martinowi, powiedziała, że zostało mu tylko pięć rozdziałów i koniec xD
I hope so

ocenił(a) serial na 8
gambitx7

To prawda, że zostało mu 5 rozdziałów. Sam mistrz George na swoim blogu się pochwalił tym faktem, jednocześnie zastrzegając, że każdy z tych nienapisanych jeszcze rozdziałów może mieć wpływ na poprzednie ( będą wymagały przeróbek i poprawek) co tym samym solidnie wydłuży powstanie Tańca.

ocenił(a) serial na 9
bonhart22___

Nic tylko chcecie mi zniszczyć mój własny uporządkowany świat, moją idyllę gdzie żyję w błogostanie i w przeświadczeniu, że premierę DwD podadzą w styczniu 2011 xD
Akurat Martin zawsze powtarzał, że zależy mu na maksymalnym dopicowaniu (może nie dosłownie ^_^) każdego detalu w książce co wiele razy skłaniało go do zmieniania napisanych już rozdziałów czy wielokrotnej walki z prologiem, jednak teraz będąc na finiszu myślę, że nawet w razie jakiegoś problemu nie pierdyknie całego skryptu do kominka tylko dopisze wszystko do końca. Co do słowa 'solidnie' to w terminologii Martina jest to chyba wyraz który nie ma pokrycia z naszym postrzeganiem tej sprawy xD

gambitx7

oj jeszcze tłumaczenie, to wcale nie tak szybko będzie;)

kompaktowa

@gambitx7
Więc styczeń może, ale 2012, bo jak wiadomo, Martin nie tylko "solidnie", ale i upływ czasu chyba pojmuje inaczej xD
Ale i tak wszyscy czekam ^^

ocenił(a) serial na 9
gambitx7

http://insidetv.ew.com/2011/01/07/game-of-thrones-news-george-r-r-martin/

Niby nic nowego w tym newsie nie piszą, ale chhyba wszystkim zależy aby Taniec wydać w czasie premiery serialu, może ten zabieg zmotywuje Martina (the fact he’s at press tour is interesting in itself … perhaps the publisher just employs a guy to follow Martin around urging him to finish the damn book already) xD

gambitx7

Bardzo ciekawy news ;) Fajne komentarze o rozrzutności i budżecie.

ocenił(a) serial na 6
gambitx7

http://www.amazon.co.uk/Dance-Dragons-Book-Song-Fire/dp/0002247399/ref=sr_1_1?ie =UTF8&qid= 1295270752&sr=1-1

Amazon podał datę DwD - czy potwierdzoną w 100% to zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
adam_marczuk

Chciałbym, aby to była prawda, ale u Martina jak na razie cicho, a jak dobrze pamiętam, to Amazon już nie raz podawał daty premiery DwD, nie zmienia to faktu, że czekam na jakieś info xD