PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409522
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Czy jest jakaś szansa, że kolejny odcinek zacznie się od sceny, w której Babcia Olena wypluwa, co wypiła, łyka antidotum a następnie ukrywa się i okrasza serial swoimi ciętymi ripostami przynajmniej do końca sezonu?????
Dopiero co myślałem, że dawno nie zginęła jakaś kluczowa postać i bęc - moja ukochana babcia:( Nie mogli jakiegoś Litllefiuta czy innego Bezfiuta czy co??? Wrrrr......

ocenił(a) serial na 10
adipiscor

No niestety, Królowa Cierni bye bye;(

ocenił(a) serial na 8
Christopher_filmweb

A może jednak....? Nie pokazali samego faktu jej śmierci... Może "ptaszki" Bezfiuta w ostatniej chwili zdołały podmienić truciznę na mineralną niegazowaną? Albo Babcia, wiedząc, co się święci, łyknęła antidotum zawczasu? A może inna staruszka - Melissandre warowała pod łóżkiem, by powtórzyć swój numer ze Snowem?
Dopóki nie zobaczę ciała w kolejnym odcinku - nie uwierzę! :D

ocenił(a) serial na 10
adipiscor

Ale to by było po prostu idiotyczne. Uśmiercili ją w najlepszy możliwy sposób, bez upokorzenia, bez bólu. A o to taką śmierć akurat trudno, szczególnie gdy się jest wrogiem Cersei. Jak dla mnie to nie było żadne zaskoczenie, było prawie pewne że umrze niedługo. No ale z jaką klasą to zrobiła. Może i Jaime dał jej łagodną śmierć, ale ta w zamian splunęła na niego i królową. Po prostu jej zgon był kwintesencją tej postaci. I broń R'hllorze przed zwrotem akcji z żywą Oleną :]

ocenił(a) serial na 8
BlakJoint

Zgadzam się, tylko że wolałbym, żeby z tą klasą zginęła za kilka-kilkanaście odcinków dopiero;-)

adipiscor

Niestety umarła. Twórcy wypowiadali się już na ten temat i chwalili Diana Rigg za jej świetną kreację w serialu
porównując do roli Charlesa Dance grającego Tywina Lannistera.
Rzeczywiście jej postać była wyróżniająca się w serialu.
Na mnie największe wrażenie zrobiły te wykreowane postacie :
Tyrion Lannister (z pierwszych 4 sezonów)
Eddard Stark
Tywin Lannister
Littlefinger (z pierwszych 4 sezonów)
Joffrey Baratheon
Olenna Tyrell
Ogar
Theon Greyjoy
Roose Bolton
Walder Frey
Oberyn Martell
Ramsay Bolton
Arya Stark (z pierwszych sezonów)
Jaime Lannister (z pierwszych sezonów, kiedy był dupkiem, a nie potulnym pieskiem Cersei)

ocenił(a) serial na 8
returner

Dodalbym od siebie-
Maester Aemon
Jeor Mormont
Ser Barristan Selmy
Trójoka wrona-Max von Sydow I

Morden74

Tak. Max von Sydow to klasa. Zapomniałem też o Cersei.
Randyl Tarly też nieźle wszedł w serial w 6 i 7 sezonie. Nie szło go nie zauważyć :)

ocenił(a) serial na 5
adipiscor

Stannisa też nie pokazali a Brienne nigdy nie powiedziała, że z nim skończyła.

ocenił(a) serial na 8
ciosina

Ooo....własnie. Ja wam mówię: to z Oleną to jest niezła ściema. Nawet ta akcja reżyserów z podziękowaniem jej za rolę może być grą, podobno nieźle czarują wszystkich z różnymi rzeczami. Babcia jeszcze wyskoczy z pudełka!

ocenił(a) serial na 9
ciosina

Przecież Brienne powiedziała Davosowi i Melisandre w 4 odcinku 6 sezonu, że go straciła.

ocenił(a) serial na 8
adipiscor

Nie wierzę, że Olenna będzie żyć. Po zdobyciu Wysogrodu przez Lannisterów Olenna staje się postacią bez większej możliwości dalszego kształtowania historii. Myślę jednak, że zza grobu nas jeszcze zaskoczy :)

ocenił(a) serial na 8
dzek

Hmmm...to chyba już zostaje tylko rola w szeregach Innych;) Niezła by z niej była partia u boku ich króla:)

ocenił(a) serial na 8
adipiscor

Bardziej myślałem o ujawnieniu jakiejś intrygi przez nią uknutej ;)

ocenił(a) serial na 8
dzek

Racja, nie zdzwiłbym się!