PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407883
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Po najnowszym odcinku wiemy już, że zabijając jednego z dowódców giną jednocześnie wszyscy umarli przez niego, no właśnie, co? wskrzeszeni? A może tylko dowodzeni? Wydawało mi się, że w trakcie bitwy o Hardhome to Nocny Król powoływał do życia. Smoka teraz też on wskrzeszał.

Mam jeszcze pytanie o inne uniwersum. Ten motyw gdzieś już był wykorzystany, ale od wczoraj nie mogę sobie przypomnieć, gdzie się z tym spotkałam. Film, książka, serial? Uśmiercanie stworzyciela. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, gdzie to było.

użytkownik usunięty
tolerancja91

Może jak w the originals to było połączenie lub NK zdecydował się ich poświęcić.

ocenił(a) serial na 8

No ale jak poświęcić? The Originals nie oglądałam, ale oglądałam dawno temu Pamiętniki wampirów, moze rzeczywiscie to stamtąd. Wampiry tworzą nowe wampiry, to by się nawet zgadzało.

użytkownik usunięty
tolerancja91

No może tak było i dla tego polubiłam serial Van helsing bo tam nie ma opcji aby wymarła cała linia ,a bynajmniej na razie nie pokazali .Za to jestem nadal ciekawa jak będzie miała się akcja Axel (gra go Jonathan Scarfe ) oby odpłacił się lekarce za zamknięcie go z wampirem. Cóż obok ,gry o tron to właśnie Van helsing serialowy jest moim ulubionym o wampirach bo w TVD to jakoś po 5 sezonie zaczęło się robić nudno.

tolerancja91

Pamiętniki wampirów a potem Originals, jak zabili pierwotnego wampira cała linia pochodzących od niego wampirów umierała

ocenił(a) serial na 9
tolerancja91

Nocny król tworzy Białych wędrowców. Biali wędrowcy ożywiają trupy.
Zabijasz Białego wędrowca umierają też ożywione przez niego trupy.
Zabijasz Nocnego króla to pewnie padną wszyscy na polu bitwy.

returner

To chyba było też w końcówce Władcy Pierścieni (filmie), kiedy pierścień się roztopił to potwory na polu bitwy znieruchomiały.
Tak może być że jak armia NK będzie zdobywać kolejne rejony Westeros (rosnąć przy tym w siłę, bo dołączać do niej będą kolejne ożywione trupy) to jedynym wyjściem może okazać się samotny wypad Jona (z jakimś magicznym kamuflażem) żeby zabić NK. I jak zabije NK to cała armia zombików padnie.

ocenił(a) serial na 9
reixen

Być może Martin lub ewentualnie dedeki to skopiowali właśnie z Władcy pierścieni.
Jeśli Martin takie im dał instrukcje to nie zdziwiłbym się, bo jest fanem Tolkiena i lubi jego trylogię.
Sama Inwazja Innych ponoć zrodziła się w głowie Martina znów z historii średniowiecza z której czerpał.
Chodzi oczywiście o epidemie Dżumy, która dziesiątkowała średniowieczną Europę.

ocenił(a) serial na 9
tolerancja91

W epizodzie I "Gwiezdnych wojen", "Mrocznym widmie", wszystkie droidy padły po zniszczeniu centrum dowodzenia. Podobnie wszyscy kosmici padli w Avengers po zniszczeniu statku-matki.

ocenił(a) serial na 9
tolerancja91

To miało na celu pokazanie tylko jednej rzeczy, gdy w finale Nocny Król zostanie zgładzony, armia nieumarłych się rozpadnie. A przykład z wędrowcem był tylko tego drobną zapowiedzią.