Dobrenelismy do konca 5 serii i jakos w ogole nie ma wątku Brana- co z jego mocami widzenia, co z tym dziwnym drzewem do ktorego dotarli? NIc nie rozwinęli i mnie to wkurza!
Poza tym gdziemś mi umknął wątek Gendrego- niby był taki istotny jako potemek Baratheona i tez wcieło?!
Czy wyjasmi mi ktos czemu i o co chodzi z tymi wątkami.
Bran powróci dopiero w 6 sezonie. Było to ogłaszane jeszcze przed rozpoczęciem 5 serii. Nie ma na razie za dużo materiału, żeby to kręcić, bo co chciałbyś oglądać jak siedzi na drzewiei gada z tym kolesiem? Albo Martin wyda Wichry przed 6 sezonem albo Dedecy będą improwizować. Gendry w sumie wcale nie był aż tak ważny przynajmniej w tym momencie książki, nie wiemy co będzie w Wichrach Zimy, może tam powróci. Poza tym jeśli z tym, że był ważny chodzi Ci o to, że Melisandre chciała go poświęcić ze względu na królewską krew to musze Cie zmartwić, ponieważ w książce to wcale nie był on a jakiś bekart, których Robert miał mnóstwo. Melisandre w ogóle nie spotkała się z Gendrym i Aryą. Właściwie ten watek ich spotkania był nieco idiotyczny, skąd ona niby miała wiedzieć gdzie znajduje się kryjówka Bractwa bez Chorągwi, że jest tam Gendry skoro tułał się on po świecie i nikt go nie widział i ,że w ogóle on jest bękartem Roberta. Ona ma tylko wizje, które próbuje (zwykle z miernym skutkiem, bo mogliśmy przeczytać jej rozdział, gdzie wyszło, że tak na prawdę to ona sama do końca nie wie co widzi) zinrterpretować, Nie jest wszechwiedząca.
Autorzy serialu nie bedą improwizować ponieważ dokładnie wiedza co bedzie sie działo z Branem w ksiazce. Ponadto scenariusz do 6 sezonu jest juz najprawdopodoniej napisany, wiec premiera Wichrów nic nie ma do serialu.
Ale jeśli Wichry nie wyjdą przed serialem to wątpie aby losy Brana byłyby odwzorowaniem tych z książki. Martin nie pozwoliłby żeby pokazano dokładnie losy Brana zanim wyda książkę.
Ale przecież juz dawno wiadomo ze serial wyprzedzi książke i ze twórcy znają od Martina nietylko zakończenie sagi ale tez czytali napisane przez Martina rozdziały z Wichrów. Serial skończy sie tak samo jak książka bez względu na to kiedy Martin skończy pisać. Oczywiście losy niektórych bohaterów bedą sie różnic ale zakończenie sagi bedzie takie same.