PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Ciekwe jak postąpi Jon po tej rzezi miasta w wykonaiu Danki.\Ndal będzie po jej stronie?

Barbarra_Ra

Gdyby był po jej stronie cały czas to rzezi by nie było.

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

On Jest i był po jej stronie, mimo że ma pierwszeństwo do tronu. To ona przyzwyczajona do uwielbienia poddanych nie mogła znieść że A on jest bardziej popularny. Do tego, po informacji jak bliskie łączy ich pokrewieństwo, odrzucił jej awanse i powiedział, że kocha ją tylko jako królową. To juź była kropla ktora przepełniła kielich. Ta masakra nie była niepotrzebna i pokazała, że D jednak odziedziczyła szaleństwo Targarienów. Bo Cersei była okrutna ale zrobiłaby to tylko gdyby miało jej w czymś pomóc, było w jakiś chory ale jednak sposób uzasadnione. A Danka dała upust emocjom. "Nie lubicie mnie? To ja was jeszcze bardziej nie lubię". I to ma być Królowa?

Barbarra_Ra

Gdyby był po jej stronie to nie powiedziałby nic Sansie która jest idiotką i widać że jest niechętna wobec Dany.

ocenił(a) serial na 10
BlackPiterback

Moi zdaniem, jest po jej stronie, ale to postać która przede wszystkim jest po stronie prawdy. Sansa jest idiotką (tu pełna zgoda, bo nie znosze tej postaci), ale może chciał powiedzieć rodzeństwu o swoim pochodzeniu, bo całe życie był "bękartem", żywym dowodem na "zdradę krystalicznego Neda". Teraz sprawa ich ojca wygląda inaczej a i on sam pewnie psychicznie czuje sie lepiej niż z łatką "bękarta".
Jako człowiek go rozumiem. A dany wymaga ślepego posłuszeństwa i oddania. To chore. Tak zachowywali się zawsze tyrani i psychopaci.

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

jon już dawno zdradził dankę, mam nadzieję że za to zdechnie, bo takie ludzkie ścierwo jak on nie zasługuje na życie.
pokąsał rękę która go karmi, i za to może być tylko 1 kara - spalenie (choć wolałbym żeby go wbili na pal, bo spalenie jest zbyt łagodne).
dobrze że chociaż w ostatnim odcinku zmasakrowali tych bandytów z KL, szkoda tylko że ucierpiała przy tym Cersei.

Barbarra_Ra

Niby tak ale prosiła go o to królowa. To raz. Po drugie w tym momencie Sansa nie jest jego siostrą, tylko chyba kuzynką/ciotką. Po 3 wybrał zły moment. Ja wiem że go paliło ale nie pomyślał czemu Ned nigdy nie wyjawił tej tajemnicy? Gdyby Jon zachował sekret to Varys z Tyrionem nie knuli by. Gdyby Sam i Bran nie wyjawili tego Jonowi to być może dalej kochał by Dany, bo nie wiedział by że to jego ciotka. Dany czuła by miłość i nie zrobiła by rozpierduchy w ostatnim odcinku, bo jeszcze by miała osobę która ją kocha. Parę razy Dany była w stanie wybaczyć, przebaczyła np Jorahowi. Jon Snow swoim zabójcom nie przebaczył. Dla mnie w serialu on jest tragiczny, jest jak żywy trup, nie ukazuje żadnych emocji. Ale to już inna historia.

ocenił(a) serial na 8
Barbarra_Ra

Umrze. Pierwsze co Danka powinna w swojej obecnej kondycji psychicznej zrobić, to go ściąć. On jest jej największym zagrożeniem.

ocenił(a) serial na 10
mkjankowska

A może powinna ustapic mu tron, skoro ma pierwszeństwo? Albo , chociaż mu to zaproponowac. W końcu ty, co ją napędzało była wiara w jej PRAWO do tego tronu. Teraz okazuje sie, ze go nie ma , a wiec nie ma głównej siły, którą motywowała i usprawiedliwiała jej dążenia. Teraz tego nie ma a ona dalej chce na tron. Nawet dla zachowania pozorów mogła to zaproponoawać Jonowi a ona nie. Dalej Uzurpuje sobie prawo do władzy.Na jakiej podstawie w tej chwili?

ocenił(a) serial na 8
Barbarra_Ra

Napisałam w swojej obecnej kondycji psychicznej.. Jest oszalała, żądna władzy, żadna krwi, żądna zemsty.. Logiczne jest, aby od razu zabiła Jona. Nie mówię, co powinna zrobic jako matka ucisnionych z Essos, to jest już inna osoba.

ocenił(a) serial na 7
mkjankowska

Po co miałaby go zabijać? Zabić powinna Tyriona, bo wie za dużo i nie ma bezpośredniego interesu w tym, by mówić, że Jon jest prawowitym dziedzicem. Jona, Sansę i Brana może zostawić w spokoju, bo to oni czerpią korzyść z tej wiedzy, więc Danka może z łatwością bronić się, że wymyślili tą historię, by obalić jej rządy. Od Jona chce tylko jednego, więc bardziej opłaca się jej trzymać go przy życiu i w razie potrzeby przywiązywać go do łoża by mógł zaspokoić potrzeby cioci.

ocenił(a) serial na 8
Beton_z_Szyszkami

Ale nam się sado maso zrobiło ;) i jeszcze go przypalać..

ocenił(a) serial na 8
Beton_z_Szyszkami

A ściąć go nie dla tego, że on coś chce, czy nie chce..tylko dlatego, że inni mogą coś dla niego chcieć. Np. wolą legalnego, niestuknietego i nieokrutnego króla. Chociaż w sumie nie wiem do kogo ten Varys pisał listy, skoro prawie wszystkie rody pozbawione głów i przetrzebione.

ocenił(a) serial na 7
mkjankowska

No ale jakby chcieli wsadzić go na tron, to co zrobią? Danka całkowicie zamiotła jedyną armię, która miała z nią szanse. Poza tym nikt, poza kilkoma postaciami nie wie, że Jon jest prawowitym królem, a jak wsadzi go do lochów do celów reprodukcyjnych i rozrywkowych, to nie będą wiedzieli, że nadal żyje (no, poza Branem, ale fabuła nie przewiduje, że mówi on coś poza: Jestem trójoka wroną, albo: żyję w przeszłości).

ocenił(a) serial na 8
Beton_z_Szyszkami

Mimo wszystko, urażona duma odtrąconej kobiety to każdym dziele literackim, czy filmowym zapowiedź katastrofy. Chyba, że ta katastrofa właśnie się stała.

ocenił(a) serial na 7
mkjankowska

Dobrze, że tylko w literaturze i filmach :P

ocenił(a) serial na 8
Barbarra_Ra

"Lubię to" i mam identyczne zdanie. Gdyby Danka miała trochę honoru, to uznałaby prawo Jona do tronu a nie parła do celu, bo sobie uroiła, że tron właśnie jej się należy. Ok, wcześniej myślała że tak jest i miała ku temu przesłanki, ale prawda jest inna i ona powinna sobie to uświadomić, a nie wypierać.

ocenił(a) serial na 10
Naethalee

Dla nie to jeden z największych roczarowaļ co do tej postaci Cały życi żyla magią opowieści o ZELAZNY TRONIE I JEJ DO NIEFO prawie. Teraz wiadomo że to ułuda i niperawda a ona nie ustępuje i dlaj brnie do władzy nawet kosztem Jona. Potwierdziły się njagorsze przypuszczenia co do tej postaci

ocenił(a) serial na 7
Barbarra_Ra

Zrobi zbolałą minę. Nie ważne w jakim kierunku pójdzie fabuła, nie ważne jaką Jon podejmie decyzję, to będzie jej nieodłączny element, którego nie może zmienić nawet inwazja kosmitów na Westeros.

ocenił(a) serial na 8
Beton_z_Szyszkami

100% racja ;)