PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408263
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Bo ja szczerze nie widzę co twórcy mogą dla niego wymyślić. A wydaje mi się, że po tym sezonie zostały tylko postacie, które będą miały jakiś wpływ na historię. A LF? Jest już chyba tylko po to, żeby ruda mogła pokazać, jaka jest silna i niezależna i cwana kiedy będzie go zabijać.

A wy macie jakieś pomysły? Czy wg was twórcy pójdą na łatwizne?

ocenił(a) serial na 10
GOTTWD

Śniło mi się, że Arya go zabiła, zobaczymy, moze jestem jasnowidzem. A został jeszcze w serialu żeby było komu knuć, na pewno będzie mieszał, bo to niezła szuja.

ocenił(a) serial na 5
inkawa

Ale on już nie ma możliwości knuć, bo nikt mu już nie ufa. Chyba, że Sansa jest tak niepełnosprawna.

GOTTWD

Knucie to też napuszczanie jednych na drugich jak w przypadku otrucia Joffreya przez Olennę. Nikt mi nie wmówi, że ufała Baelishowi gdy korzystała z jego pomocy. Obowiązywała zasada "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem".

ocenił(a) serial na 8
GOTTWD

To jest kluczowa postać, która skrywa wiele tajemnic i wiele z nich powinno zostać ujawnionych: jego motywy, to w jakich zdarzeniach miał udział, za czym i za kim stał, z kim współpracował i z kim jeszcze ma powiązania. Po to skrywał się na drugim planie, żeby wyjść z cienia i ujawnić się jako jeden z głównych graczy.

Ale D&D spieprzyli tyle ważnych postaci i spłycili tyle ciekawie zapowiadających się wątków, że moga go po prostu uśmiercić zanim wespnie się na tę swoją drabinę i zrobić z niego kolejnego nieudacznika, który przeliczył się w swoich kalkulacjach. Tu nie ma miejsca na tajemnice, spiski, intrygi i nagłe zwroty akcji, serial idzie w kierunku walki herosów z siłami ciemności.

Kinokio

Jednak myśl o objęciu Żelaznego Tronu nie może wynikać jedynie z pragnień. Uzurpator może objąć władzę albo przez podbój i trzymać ją przemocą, albo mieć dotąd nieujawnione prawa do tronu pozwalające na zdobycie stronników. Może teoria, że jest ostatnim Reynem wcale nie jest taka niedorzeczna.

ocenił(a) serial na 6
bazant57

W książkach można snuć różne ciekawe teorie. Serial to już tylko kilkanaście odcinków. Ta kwestia pewnie rozstrzygnie się szybko i nie do końca zgodnie z logiką, tak jak np. sprzedanie Sansy Boltonom.
Varys powiedział kiedyś o Baelishu coś w stylu : On pragnie władzy, choćby miał władać popiołami. W sumie to jest jego taktyka. Z bezpiecznego miejsca obserwuje jak jedni z drugimi wzajemnie się wyniszczają i wkracza do akcji w najdogodniejszym dla siebie momencie.

acidghost

A może chciał w Sansie złamać ducha "przygodą małżeńską" i uczynić powolną sobie. Ponadto rozpuszczenie plotek o tym, co Ramsay z nią robił, zdecydowanie przerzedziłoby grono zalotników i mógłby być jej "ostatnia szansą" na zamążpójście. Jedno jest pewne, Baelish kocha tylko jedna istotę, siebie.

bazant57

Fajna teoria, ale w serialu nie ma szans - za skomplikowana;). Tam zostało kawa na ławę wyłożone, ze Littlefinger nie wiedział o skłonnościach Ramsaya, czyli, wg słów Sansy - okazał się idiotą.